arkadaşalr evde iki bilgisayar var aynı modem üzerinden biri kablolu diğersi wireless olarak bağlanıyor bu ikis arasında bi türlü dosya paylaşımını yapamadım
sistemin biri win7 diğeri vista acaba bundanda sorun olabilirmi
eğer ağ bağlantısı kurulabiliyorsaa yardımcı olursanız sevinirim
ben tam böyle bir konu açacaktım, iyi denk geldi..
ben de anlatayım: bir tane tek portlu wireless modemim var, kablo ile masaüstü pc me internet geliyor, wireless ile de netbook'uma internet geliyor.. soru şu; bu iki pc arasında dosya paylaşımı yapılabilir mi, nasıl? (yani ağ kurulabilir mi, iki işletim sistemi de XP pro)
ben sorunu hallettim sadece virüs programlarını kaldırdım olay bitti dosyalara paylaşım verdiğimiz zaman direk olarak görüyor
sürücü paylaştırmayı deniyorum. laptop'un ağ kısımında gözüküyor ama içine girilmiyor. nasıl yaptığını açıklar mısn?
korumaları kaldırdıktan sonra bilgisayarlar birbirini gördü fakar dediğin gibi içine girilmiyordu. erişim izniniz yok diye hata verdi. sonrasında neyi paylaşmak istiyorsan sağ tuşla>özellikler>paylaşımd>gelişmiş ayarlarına gelip
yetki vermen gerekiyor ben win7 kullanıyorum xpde yetki vermeği kafamdan yazamam şu anda googlede yazarsan bulursun
Sblaster kardeş bende sendeki sorunu yaşıyorum şuan. Bende xp işletim sistemli masaüstü bilgisayar ve windows 7 işletim sistemini kullanan laptopum var ikisi arasında dosya paylaşımı yapmak istiyorum. Sen bu sorunun üstesinden gelmişsin galiba bana da yardım eder misin. Uzun süredir araştırıyorum ama cvp bulamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: S.BLaSTeR
korumaları kaldırdıktan sonra bilgisayarlar birbirini gördü fakar dediğin gibi içine girilmiyordu. erişim izniniz yok diye hata verdi. sonrasında neyi paylaşmak istiyorsan sağ tuşla>özellikler>paylaşımd>gelişmiş ayarlarına gelip
yetki vermen gerekiyor ben win7 kullanıyorum xpde yetki vermeği kafamdan yazamam şu anda googlede yazarsan bulursun
laptopda vista masaüstünde win7 var aynı seninki gibi :D dediklerini yapıyorum ama şifre koruması istedi. şifreleme özelleğini kaldırıyorum. Paylaş ardından gelişmiş seçeneklerden ayar yapıyorum yine yanıt vermiyor. Acaba ince bir ayrıntı mı var gözden kaçırdığım.
win7 de ev ağı kur var.onu kurduktan sonra ev ağının özelliklerini kendin belirleye bilirsin şifre istesin veya istemesin tarzı
gelişmiş seçeneklerden kullanıcı ekle diye bi bölüm var ordan guests yazana tıkla ve ekle vereceğin yetkileri sen belirleyebilirsin
ama ilk olarak virüs programlarını kapatmayın tamammen sistemden kaldırın kapatıncada olmuyor çünki silmek gerekiyor
yok ben virüs programını kaldırmam dursun diyorsanız network paylaşımına izin veri aktif hale getirin ayrıca virüs programına göre değişir ama ben nod32 kullanıyorum gelişmiş ayarlardan hangi iplerin bilgisayara erişebileceğini belirliyebiliyorsunuz..
win7 de izin verme konusunda yaptıklarımın basit bi şekilde upload etiim kolay gelsin