Şimdi Ara

Masaüstü kasama kahve döküldü yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir konu hakkına sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.
    Cuma günü şehir dışına çıktım ve geldiğimde kedim masadan kahve fincanını yere düşürdüğünü gördüm. bilgisayara gelmediğini düşünüp pc yi açtığımda açılmadığını düşünüp, rizden kaynaklı olabilir diye başka bir prize takıp çalıştırdığımda monitörün çalışmadığını gördüm. Sadede gelicek olursam şu anda pc çalışıyor fakat mause ve klavye ışıkları çalışmamaktadır. Ekran kartı ve cpu fanları calısıyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor şimdi pc nın ıcını acıp baktıgımda bölgesel olarak kahve olduğunu görüyorum hafif bir şekilde anakart üzerine birazda ekran kartının üzerinde. Sizce sorun ne olabilir nasıl çözülebilir. Sizden bilgi almadan bilgisayarcılara tonlarca para harcamak istemedim. Gereksiz yorum yapmadan sonuç odaklı yardım edebilirseniz sevinirim.
    Kolaylıklar.

• Öncelikle durumun ne olduğunu anlamadan yorumun gereksiz olup olamayacağını bilemeyeceğim. Önceden eczanelere de sınırsız satılıyordu ancak son duyumlarım da yasaklandığına dair ve 20 ml den daha fazla satılmadığına dair bilgiler geliyor, siz yinede bir soruşturun, eğer tanıdık bir eczane varsa yardım isteyin. Saf alkolü alıp kapağı da olan bir kap bulun, ortalama 1,5 lt size yeterli gelecektir. Çok uzun yıllardır satın almadığım için fiyatını bilemiyorum( şimdi olsun olsun Lt fiyatı 4-5 TL civarı olmalıdır diye düşünüyorum), eğer ucuz ise hala 2-3 lt alabilirsiniz. Bunların yanında bir adette boya fırçası alınız. Bilgisayar bileşenlerinin hepsini söküp kapağı da bulunan kaba yatırın(kapak derken tencere kapağı gibi olmaz, hava almayacak şekilde kapatılabilen bir kapak olsun, zira alkol uçup gitmesin), saf alkolü parçaların tümünün üzerini yarım parmak geçecek şekilde dökün. Fırça yardımı ile anakart, ekran kartı.... tüm bileşenleri güzelce bu sıvı içerisinde yıkayın. Daha sonra bu sıvı içerisinde kapağını da kapatarak bekletin, normalde bir kaç saat beklemesi yeterlidir ancak daha uzun soluklu kimyasalları sökmesi için 1 gün bırakmanız yararınıza olacaktır. Sonrasında saf alkol ile yıkadığınız tüm malzemeyi temiz bir bez üzerine serip kuruması için bırakın, normal olarak bir kaç saat alkolün uçması yeterlidir ancak tedbiri elden bırakmayıp 1 gün de bu işlem için bekleyebilirsiniz. Tüm bu işlemlereden sonra bilgisayar parçalarını toparlayın, çok büyük olasılık ile çalışacaklardır. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

NOT: Alkol olmasını da göz önüne alarak gerekli güvenlik tedbirlerini almayı sakın ihmal etmeyin. Uzun süreli solunması ciddi sağlık sıkıntılarına neden olabilir, çok yanıcı ve parlayıcıdır, uzun süre deri ile temasından kaçının, göz ile teması tehlikeli olabilir. Eldiven, gözlük, maske kullanımına özen gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 28 Mayıs 2014; 1:13:47 >

• Asetonu pamuğa dökerek güzelce pamukla temizleyin ben klavyeme komposto döküldüğünde öyle çözmüştüm
  • 427 kullanıcısına yanıt
    Muhterem kahveyi klavyeye değil anakartın ve diğer bileşenlerin üzerindeki kompenentlerin üzerine dökmüş. Aseton bazı kartlarda kullanılan elektronik materyeller ve malemeler için aşındırıcı madde olarak da kullanılır, aseton ile ojeleri çıkartabilirsiniz veya basit bir klavyeye dökülen tatlandırıcılı artığı temizleyebilirsiniz ancak elektronik devre elemanlarının üzerine dökemezsiniz, zira aseton temizleyici değil aşındırıcı bir malzemedir. Lütfen öneri sunarken bunları da göz önüne alalım, selametle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Muhterem kahveyi klavyeye değil anakartın ve diğer bileşenlerin üzerindeki kompenentlerin üzerine dökmüş. Aseton bazı kartlarda kullanılan elektronik materyeller ve malemeler için aşındırıcı madde olarak da kullanılır, aseton ile ojeleri çıkartabilirsiniz veya basit bir klavyeye dökülen tatlandırıcılı artığı temizleyebilirsiniz ancak elektronik devre elemanlarının üzerine dökemezsiniz, zira aseton temizleyici değil aşındırıcı bir malzemedir. Lütfen öneri sunarken bunları da göz önüne alalım, selametle.

üzerine dök demedim ben bir pamuğa döküp pamukla temizleyecek
  • Evet dök dememişsiniz, pamuğa sürüp temizlemyi önermişsiniz gözümden kaçmış özür dilerim. Ancak pamuğa döküp, pamuk vasıtası ile temizleme işi de biraz absürd, abest ve saçma olmuş. Koca anakart, ekran kartı ve bilimum diğer donanımında üzerine dökülmüş, öyle pamuk ile çıkarılacak seviyeyi çoktan aşmış diye düşünüyorum. Yetersiz bir müdahale olacağını düşünsem de öneri öneridir, takdir ve saygı duyarım o başka bir durum tabiki , selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 31 Mayıs 2014; 5:47:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.