Arkadaşlar merhaba. Yeni aldığım 3 günlük bilgisayarıma kola döküldü. Hızlı ve ani müdahale ederek kasa içine çok fazla sıvı gelmesini engelledim. Ama ekran kartımın içinde fotoğrafta gösterdiğim sıvı kalıntısı kaldı. Anakartta veya herhangi bir yerde sıvı temas belirtisi yok. Bu ekran kartındaki kurumuş şekerli kola zamanla oksitlenme yapar mı düşüncelerinizi merak ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ekran kartına kola döküldü
-
-
Çok merak ediyorum nasıl oldu bu? Nasıl oluyor bunlar? Hayatımda hiç yaşamadım ve ihtimal de vermedim, masanın altında duruyor öyle... Pc nerede duruyor ve nasıl döküldü anlatır mısın, önlem alalım?
-
Hocam masam küçük bu yüzden kasa, masanın yan tarafında aşağıda duruyor. Bir anlık dalgınlıkla elim kola kutusuna çarptı ve şiddetli bir şekilde sıçradı. Delikli mazgalın üzerine geldi. Kasanın içinde çok sıvı görmedim. Büyük ihtimalle sıvı soğutucu kurtardı beni. Şuanlık bilgisayarin çalışmasında sıkıntı yok. Sıvı teması değdiği gibi sistemi kapatıp 1 gün kurumaya bırakmıştım. Durum bu şekilde hocam..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun. Ekran kartının üzerine dökülen birsey yoksa sorun yok. Ben de kola oksitlendiriyor diye hatırlıyorum ama internette daha doğru bilgi bulursunuz. Görünen yerleri temizlerseniz yeter heralde. Ama sıvı sogutucuya daha iyi bir temizlik gerekebilir. Kola sağlığa ve PC'ye zararlıdır bu arada.
-
İz kalan yerleri bence kulak çubuğu ile temizleyin.
-
hocam sicrayan yerleri bence saf alkol ya da termal macun temizleme mendilleri var o tarz bir seyle temizlemenizi oneririm
-
İzopropil alkol aldım hocam gelince temizleyeceğim. Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cok gecmis olsun, umarim sorunsuz halledebiilirsiniz
-
Hocam geçmiş olsun. Alkol ile temizleyin sorun olmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X