Şimdi Ara

Masaüstü PC mi? PS4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yıllardır PC kullanan ve steam'imde bir sürü oyun biriktirerek buraya kadar gelen ben. Artık PC'yi yenilemenin vaktinin geldiğini düşündüm.

Fakat baktığımda en az 3500 tl bütçe ayırmam gerektiği gerçeği moralimi bozdu. Kendi PC'm 1100 tl ediyor ve 2400 tl de bir hayli para.

PS4 ise tek başına 1100-1500 tl arasında gidip geliyor. Epey bir ilgimi çekti fakat oyunların fiyatına bakınca yok artık diyorum. 200 tl oyun olur mu?

Sonra ise kardeşliğe baktım içim ferahladı gibi fakat herkesede güven olmuyor. Kardeşlikle ilgili sorularım da var.

Hesap hesap alıyoruz galiba? Max. kaç hesap durabiliyor bir konsolda?
    Hesap ismimizi değiştirebiliyor muyuz?

• Sorularınız ile ilgili ana konular açılmış durumda hocam,ama ben elimden geldiğince yanıtlayayım.

1.Sorunuzun cevabı: Evet hesap hesap alıyoruz iki tür hesap var primary ve secondary ,istediğiniz kadar secondary hesap ps4 e kaydedebiliyorsunuz ama primary için bu durum geçerli değil primary hesap olarak sadece 16 hesap halihazırda kayıtlı olabiliyor.
    2.Sorunuzun cevabı :Malesef hocam hesap ismi değiştirilemiyor henüz,ama ileride neden olmasın demişti sony bir sene öncesinde.Ama Primary hesap satın aldığınız zaman zaten orjinal hesabınızdan oynayabildiğiniz için ismi değiştirmenize gerek yok,tabi secondary için bu geçerli değil sadece o hesap üzerinden oynayabiliyorsunuz aynı zamanda internet bağlantısı gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeMİller -- 16 Mayıs 2015; 13:42:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikeMİller

Sorularınız ile ilgili ana konular açılmış durumda hocam,ama ben elimden geldiğince yanıtlayayım.

1.Sorunuzun cevabı: Evet hesap hesap alıyoruz iki tür hesap var primary ve secondary ,istediğiniz kadar secondary hesap ps4 e kaydedebiliyorsunuz ama primary için bu durum geçerli değil primary hesap olarak sadece 16 hesap halihazırda kayıtlı olabiliyor.
    2.Sorunuzun cevabı :Malesef hocam hesap ismi değiştirilemiyor henüz,ama ileride neden olmasın demişti sony bir sene öncesinde.Ama Primary hesap satın aldığınız zaman zaten orjinal hesabınızdan oynayabildiğiniz için ismi değiştirmenize gerek yok,tabi secondary için bu geçerli değil sadece o hesap üzerinden oynayabiliyorsunuz aynı zamanda internet bağlantısı gerekiyor.

Kardeşlik yaparken

Primary hesaptan alınıyor galiba.
    Birimiz de secondary olacak.

Fiyatı Primary ödeyecek değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O şekillde kardeşlik yapmadığım için bilgim yok hocam fiyatı kim ödüyor filan,ben primary ve secondary oyun alıp sattım sadece.
  • EXC ler önemli ise PS4 multi platformlar daha önemli ise GTX970 li bir PC
  • yeni hesap açılırken secondary %40 primary %60 öder. oyun fiyatları konusunda haklısınız. abd - tr - hong kong - endonezya indirimlerini takip etmeniz gerekiyor azıcık. aral baskısı olmayan steam türkiye fiyatları gibi ucuz değil. ama hack yok, tvyi katmazsak herkes donanımsal olarak eşit (araba yarışları hariç). yeni çıkan oyunlarda spotçularda 180 tl falan. n11 - gittigidiyor hediye çekleri kampanyaları falan filan derken alınıyor bir şekilde. steam'i felaket özlesem de pc oyuncusu olmayı hiç özlemiyorum artık..
  • Kardeşlik yapmadan devam ediyorum ben Spottada fiyatlar uygun gibi şuanlık. Yeni oyunlar 165-180 arası. Sonra her ay 10tl düşüyorlar. Mesela 7 ay önce driveclub çıkmış şuanda fiyatı 109tl spotta. Bu şekilde de bir fikir oluşabilir kafanızda.
  • referanslı kişilerden alışveriş yaparsanız büyük ihtimal sorun olmaz
  • Dostum ben 4 yasindan beri ps oynayan biriyim
    Ps1 ps2 ps3 hepsi elimden gecti hepsini oynadim ama bu ps4 de bazi sıkıntılar var bu yuzden almayacagim
    1-online oynamak icin psn plus gerekiyor psn plus yillik 150 tl bende 11 yildan fazladir duran ps2 var hala arada oynuyorum bu konsola 150tl her yil her yil bayilmam mumkun degil
    10 yilda psn le beraber makina nerdeyse 3000tlye denk geliyor
    2 oyunlar asiri derecede pahali sony oyunculari adeta kullaniyor ve Türkiyeye cok fahis fiyattan satiyor

oyun fiyat farklariyla psn plus rezaletiyle ve makinanin kendi fiyatiyla birlikte ben bu kadar fazla masraf yapmak istemiyorum bu yüzden bu yaz pcye yöneleceğim 3000-4000 arası bir pc alsam yada toplasam monitor falan dahil hem crackli oyun imkani var hem daha iyi grafikler hemde hemen hemen ayni seye denk geliyor
    Yani bana sorarsan sistemi upgrade et

Not:su zamana kadar sony fanıydım diyebilirim ama özellikle psn plus zorunlulugu yüzünden sonyden sogudum sevgili dostlar bosa eksilemeyin cunku pc fani falan degilim
    Not2:microsofttan son derece nefret ediyorum en tiksindigim marka kesinlikle microsoft fanligimda yok

• Ebdonezya psn de enpara ile 1 yıllık plus 45 tl. Onuda vermek istemiyorsan japon psn 14 günlük bedava plus veriyor. Ger 14 günde bir japon hesap acarsın. @hamza5806

• Binlerce lira verip PC alacaksın 3 ay sonra bi oyun çıkacak lowda anca oynayacaksın.Steam hileden geçilmiyor zaten.

Şu devirde ağız tadıyla oyun oynamak istiyorsanız konsol alacaksınız.PS,Xbox hiç farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

Binlerce lira verip PC alacaksın 3 ay sonra bi oyun çıkacak lowda anca oynayacaksın.Steam hileden geçilmiyor zaten.

Şu devirde ağız tadıyla oyun oynamak istiyorsanız konsol alacaksınız.PS,Xbox hiç farketmez.

Aynı şekilde düşünüyorum hocam. İlan da açtım. İnşAllah hayırlı bir alıcı çıkar.

Siz PS Xbox hiç farketmez deyince. Büyük bir çelişkiye düştüm. Hangisi daha iyi olur acaba? Diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: szmania

Ebdonezya psn de enpara ile 1 yıllık plus 45 tl. Onuda vermek istemiyorsan japon psn 14 günlük bedava plus veriyor. Ger 14 günde bir japon hesap acarsın. @hamza5806

Ya VAllaha şöyle söyliyim birincisi endonezya japonya falan ugrasmak istemiyorum ikincisi bu ayni zamanda bir tepki benim acimdan sony durduk yere bedava olan bir seyi parali yapiyor ve rakibi olmadigi icin de istedigim gibi at kostururum diyor psn plus 100tl idi ilk basta simdi 150tl oldu oyunlar ve ps4 de ayni sekilde bir anda artti dolar falan demeyin cunku sony goruldugu gibi her ulkede farkli politika takip ediyor ve Türkiyede politikasi tamamen kapitalizm ve sömürü odaklı ben buna karsiyim bu yüzden ps4 almak yerine pc alacagim forumdaki bazi adamlar o kadar yobaz bagnaz bir tutum icindeki inanilmaz ya yani su ustteki yorumumu baska hicbir ülkede eksilemezler bunlar öyle bir fanboy olmuş ki sanırsın babasının dükkanı ayni sey tüm ülkede var siyaset ve ülkenin durumu da tamamen bu koyunluk yobazlik ve bagnazlik yuzunden boyle halkin yuzde 95i benim dedigimden dogrusu yok diyor bu her yere ve her seye yayilmis durumda bir oyun konsolunda bile ne tartismalar cikiyor aman neyse isteyen sonynin ps3e nispetle yuzde 20 30 gelistirdigi grafiklerle yüksek oyun fiyatlariyla her yil alinacak psni ile kalsin isteyen de kafasini calistirip baska seylere yönelsin

• Hocam Pc al ps4 var pc almayi dusunuyorum yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange

quote:

Binlerce lira verip PC alacaksın 3 ay sonra bi oyun çıkacak lowda anca oynayacaksın.Steam hileden geçilmiyor zaten.

Aynı şekilde düşünüyorum hocam. İlan da açtım. İnşAllah hayırlı bir alıcı çıkar.

Siz PS Xbox hiç farketmez deyince. Büyük bir çelişkiye düştüm. Hangisi daha iyi olur acaba? Diye düşünüyorum.

Grafiklere falan hiç aldanmayın.Xbox One da bazı oyunlar daha düşük çözünürlükte çalışıyor.Ama ben PS1 Türkiye'ye geldiği günden beri konsol kullanan biri olarak aradaki farkı neredeyse anlayamıyorum.

Ben yarış simülasyonu hastasıyım.Geçen nesil Forza 4 ve GT5 ten başka oyun neredeyse oynamadım.Yaşadığım yer dolayısı ile Xbox One'ın kendisini ve oyunlarını temin edemediğim için PS4 aldım bu nesil.Türkiye'de oyun bulmak,ikinci el oyun alıp satmak ve konsol garantisi konusunda PS4 biraz daha avantajlı.

Benim size tavsiyem youtube'tan iki konsolun da exclusive oyunlarına,gamepadlerine falan bakın.İçiniz hangisine ısınıyorsa alın.Burda kime sorsanız 'PS4 harika,Xbox One çöp' veya tam tersi şeklinde gereksiz yere akıl bulandıran cevaplar alırsınız.İkisi de aynı mok desem yanlış olmaz.Biri evime girip PS imi alıp yerine Xbox One koysa emin olun umrumda olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

quote:

Ebdonezya psn de enpara ile 1 yıllık plus 45 tl. Onuda vermek istemiyorsan japon psn 14 günlük bedava plus veriyor. Ger 14 günde bir japon hesap acarsın. @hamza5806

Ya VAllaha şöyle söyliyim birincisi endonezya japonya falan ugrasmak istemiyorum ikincisi bu ayni zamanda bir tepki benim acimdan sony durduk yere bedava olan bir seyi parali yapiyor ve rakibi olmadigi icin de istedigim gibi at kostururum diyor psn plus 100tl idi ilk basta simdi 150tl oldu oyunlar ve ps4 de ayni sekilde bir anda artti dolar falan demeyin cunku sony goruldugu gibi her ulkede farkli politika takip ediyor ve Türkiyede politikasi tamamen kapitalizm ve sömürü odaklı ben buna karsiyim bu yüzden ps4 almak yerine pc alacagim forumdaki bazi adamlar o kadar yobaz bagnaz bir tutum icindeki inanilmaz ya yani su ustteki yorumumu baska hicbir ülkede eksilemezler bunlar öyle bir fanboy olmuş ki sanırsın babasının dükkanı ayni sey tüm ülkede var siyaset ve ülkenin durumu da tamamen bu koyunluk yobazlik ve bagnazlik yuzunden boyle halkin yuzde 95i benim dedigimden dogrusu yok diyor bu her yere ve her seye yayilmis durumda bir oyun konsolunda bile ne tartismalar cikiyor aman neyse isteyen sonynin ps3e nispetle yuzde 20 30 gelistirdigi grafiklerle yüksek oyun fiyatlariyla her yil alinacak psni ile kalsin isteyen de kafasini calistirip baska seylere yönelsin

Millet eksilerken ps4 fani oldugundan eksilemiyor. Yaptigin hesap sacma cunku. 10 senede 3000TL yapar zaten psn uyeligi diyorsun 10 sene icinde kac kere upgrade edeceksin pcyi ? Her sene yeni gereksinimler isteyen oyunlar cikiyor onlar icin ne yapacaksin ? Plus uyeligi endonezyadan al diyorlar ugrasmak istemiyorum diyorsun burada zaten pc fan oldugun ortaya cikiyor. Elinde imkan varken ps4 veya sony kotulemek cok gereksiz. he yinede pc aliyorsan o senin bilecegin is. Yaptigin matematik islemin okadar komikki anlatamam. He pcde oyun keyfi kotu demiyorum eyvallah oyun ucretleride tamam guzel ama 10 senede 3000TL nedir ya :D kardes harbiden 4 yasinda baslamissin ama hala o sekilde kalmissin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange

quote:

Kardesim, sen ne istersen onu al bence aldiktan sonra pismanlik duymak cok kotu birsey. Hee matematikci arkadas gibi hesaplarsan isin baya zor :) ps4 dersen oyun ucretleri pc ye gore farkli tabiiki plus uyelikte var bide. Endonezya plus uyeligi ana hesap yaparsin TrPsnde 209TL olan hardline Endonezya psnde 122TL 25TL enpara iadeli olarak 97TLye geliyor (matematik hocasi degilim Endonezya Psn konudunda yaziyor)
    3 4 oyun alirsin 400TL
    Plus uyelik 52TL(EnparaIadesi ile)
    1 oyunu 1 ay mi oynayacaksin ? 1 sene boyunca 4 oyun fazlasiyla yeterde artar bile.
    ps4u alali 1 ay filan oldu. Xbox one 'a gelince bana gore ne abonelik ne oyun fiyatlari sadece kolun pilli olmasi baska birsey degil.

• Yeter be kardeşim yeter açmayın artık şu konuları 1.858.987 ci versiyonu yeter. Mukayese etmeyin yeter bıktık usandık. Troller dile gelse onlar bile yeter artık derdi herhalde. Play Station, X-Box adı üzerinde oyun oynanılması için tasarlanmış cihazlar, pc veya laptop gibi çok yönlü ve çok donanımlı bi alet değilki bunlar tek bi yönleri var o da oyun. Alırsın oyununu oynar zevk yaparsın, konsoldur neticede bunlar, kalkıpta bi MSI ya da Monster'la ile kıyaslanırmı hiç ya da ona eşdeğer cihazlarla. Klasik bi arabadır işte binersin dolaşırsın keyfini çıkarırsın. Beklentin bi drag ya da yanlamaysa zaten kıyaslamak çok abes ve bir o kadar da saçma olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hok2013

quote:

quote:

Millet eksilerken ps4 fani oldugundan eksilemiyor. Yaptigin hesap sacma cunku. 10 senede 3000TL yapar zaten psn uyeligi diyorsun 10 sene icinde kac kere upgrade edeceksin pcyi ? Her sene yeni gereksinimler isteyen oyunlar cikiyor onlar icin ne yapacaksin ? Plus uyeligi endonezyadan al diyorlar ugrasmak istemiyorum diyorsun burada zaten pc fan oldugun ortaya cikiyor. Elinde imkan varken ps4 veya sony kotulemek cok gereksiz. he yinede pc aliyorsan o senin bilecegin is. Yaptigin matematik islemin okadar komikki anlatamam. He pcde oyun keyfi kotu demiyorum eyvallah oyun ucretleride tamam guzel ama 10 senede 3000TL nedir ya :D kardes harbiden 4 yasinda baslamissin ama hala o sekilde kalmissin :)

999tlye aldigim laptop beni 4 yil götürdüyse phoenix oblivion 10yil goturur neden çünkü grafik takintim yok
    3000tl eder cunku
    Ps4+psn plus+oyunlar arasi fiyat farkindan bahsediyorum
    Pc fanı değilim hiçbir şeyin fanı değilim sadece hangi ürün fiyatını hak ediyorsa onu alıyorum o kadar
    4 yaş mevzuunda da keşke hep 4 kalsaydım ama olmadı büyüdük işte naparsın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hok2013

quote:

quote:

999tlye aldigim laptop beni 4 yil götürdüyse phoenix oblivion 10yil goturur neden çünkü grafik takintim yok
    3000tl eder cunku
    Ps4+psn plus+oyunlar arasi fiyat farkindan bahsediyorum
    Pc fanı değilim hiçbir şeyin fanı değilim sadece hangi ürün fiyatını hak ediyorsa onu alıyorum o kadar
    4 yaş mevzuunda da keşke hep 4 kalsaydım ama olmadı büyüdük işte naparsın?

komik kardes yine fiyati konusturmussun sen ama :) sen pc al pc bosver :) pc fani seni :) ee tabii 10 sene gecince yas 14 oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocahmetoguzhan -- 18 Mayıs 2015; 9:03:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.