Şimdi Ara

Masaüstü PC ( Wifi bağlanıyor İnternet Erişimi yok) Yardım. (KİTAP ÖDÜLLÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzunca bir süredir var olan yer yer inanılmaz şekilde kendini gösteren yer yer de hiç sıkıntı çıkarmayan bir problemim var internetle ilgili. Öncelikli olarak masaüstü PC kullanıyorum ve Wifi adaptör üzerinden modeme Wifi üzerinden bağlanıyorum. Sorunum ise zaman zaman Wifi modeme bağlanmasına rağmen internet erişimi sağlanamaması. Yani internet normalde var ama benim PC wifi ağa bağlanmasına rağmen internete erişim sağlamıyor. Sürekli olarak Modeme bağlan-bağlantıyı kes yapa yapa erişim geliyor ancak baya uzun bir süreç sürüyor 19-20 kere yapmam gerekeiyor bu işlemi ki bağlansa bile bağlandıktan 10dk sonra gene aynı şekil erişim sıkıntısı yaşıyor ve interneti kesiyor. Tekrar aynı işlemi yapıyorum. Hatta bazen hiç olmuyor. Ancak bu süreçte PC de erişim yok demesine rağmen evdeki diğer PC de ve mobil telefonlarda sıkıntısız olarak internete erişim sağlanıyor. Diğer PC de aynı şekil masaüstü ve oda WİFİ adaptör üzerinden bağlantı sağlıyor ve hiç bir sorun yaşamıyor.

Biraz araştırdım ip yapılandırması sıkıntısı olabileceği ve elle manuel ip ataması yapmayı denedim ancak onda da hiç erişim sağlayamadım. Cidden çok zor durumdayım. Şu sıkıntıdan kurtulmak istiyorum gerçekten. Anlayan biri yardımcı olabilir mi bana?

Evdeki modemim : TP-LİNK TD W9970
    Her 2 PC de kullandığım 2 Wifi adaptörüde aynı : TP-LİNK TL-WN821N

Aygıt Yöneticimdeki ağ bağdaştırıcı kısmı da resimdeki gibi gözüküyor. Tüm aygıtları kaldırmayı denedim ancak kaldırmama rağmen PC yi restartladığımda tekrar bu aygıtlar geri geliyor ağ kısmına. Bu şekil gözükmesi normal mi? Diğer PC de bu şekil yok sadece ethernet ve Wifi adaptörü gösteriyor. Benimkinde ise bir sürü gözüküyor. Sİstem özelliklerini de resimde gösterdim belki bir yardımı dokunur diye ama.

http://i.hizliresim.com/M0DDM2.png
    http://i.hizliresim.com/69NNON.png

PROBLEMİMİ ÇÖZENE KİTAP HEDİYE EDECEĞİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciFeriaN -- 4 Nisan 2017; 20:1:51 >

• Windows ile ilgili sıkıntı da olabilir. Bilgisayarı kapatıp açınca düzelme oluyor mu?

Chrome hata olarak ne hata veriyor?

Adaptör ile bağlantı sağlanamazken kablo ile hemen deneme şansınız var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin'de kablosuz kısmında Hız felan seçenekleri varmı yokmu bir bak. Öyle bir seçenek varsa hızı otomotiğe al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arseyus -- 4 Nisan 2017; 20:19:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Windows ile ilgili sıkıntı da olabilir. Bilgisayarı kapatıp açınca düzelme oluyor mu?

Chrome hata olarak ne hata veriyor?

Adaptör ile bağlantı sağlanamazken kablo ile hemen deneme şansınız var mı?

Bilgisayarı aç kapa yapınca bazen ilk seferde geliyor. Bazen gene erişim sağlanamıyor. Chrome da verdiği hata sayfa yüklenemedi hatası. Kablo ile denemiştim bağlantı sağlanıyor sıkıntısız ama şu an tekrar deneme şansım yok modem biraz uzak PC ye. Ancak uzaklıkla alakalı problem olmuyor çünkü diğer odadaki ve modemden daha uzaktaki PC aynı adaötötle sıkıntısız bağlanıyor.
  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    Modem uzakta olduğu için bağlayıp arayüze girme şansım yok ama dediğim gibi yan odada benimkinden 2-3 sene eski Masaüstü PC de aynı WİFİ adaptörü üzerinden sıkıntısız bağlantı sağlıyorum.
  • Windows ile ilgili bu sorunu bir ara ben de yaşamıştım. Şu an yaşamıyorum. Bilgisayarın ram, disk yoğunluğu nasıl? Bazen yetersiz ram ve C diskinin dolu olması da bu tarz problemlere yol açıyor.

Format atsanız muhtemelen düzelecek. Format atmadan ise net bir çözüm ben de bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Windows ile ilgili bu sorunu bir ara ben de yaşamıştım. Şu an yaşamıyorum. Bilgisayarın ram, disk yoğunluğu nasıl? Bazen yetersiz ram ve C diskinin dolu olması da bu tarz problemlere yol açıyor.

Format atsanız muhtemelen düzelecek. Format atmadan ise net bir çözüm ben de bulamadım.

110 gb yerde 20gb boş C de. D de bir hayli fazla yer var. Format atmakla uğraşmak istemiyorum ya. Çok uğraştırıcı iş. Dirverları falan tekrar kur et. Sonra programlar gene aynı şekil. Formatsız çözebilirsem süper olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.