Telefon ekranını bilgisayara aktaracak masaüstü yatay basit bir kamera arıyorum. Sorunum şu şekilde; ben eczacıyım. İnsanlar ellerindeki telefonlara gelen e-reçete kodlarını bir türlü doğru düzgün okuyamıyorlar. Bundan dolayı masa üstüne ve yere paralel şekilde yüzeyi olan bir cihaz koyarsam insanlar cep telefonlarının ekranlarını bu cihazın yüzeyine koyduklarında bu ekranın bir görüntüsünün bilgisayarıma aktarılmasını istiyorum. Şeklen esasında hamburger zincirlerindeki Turkcell Pay gibi bir cihaz varsa insanlar telefon ekranını böyle bir cihazın üstüne koyarak ve benim bu görüntüyü kendi bilgisayar ekranıma aktarsam böylece sms´te yazılı olan kodu hızlıca sisteme aktarabilirim. Böyle bir cihaz biliyor musunuz veya var mıdır? |
Masaüstü yere paralel belge tarayıcı kamera
-
-
Böyle bir cihaz yok ama aklıma çok fazla alternatif çözüm geliyor ama basitlik en iyisidir.
Mesajın olduğu telefonu eline alıp okumaya ne dersin kolay olmaz mı.
Ekran kamerayla çekiksin sallanacak titreyecek fln fln ne gerek var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu eczacıların çok parası var galiba, nereye harcayacağını bilemiyorlar.
rayli82 ile aynı düşünüyorum. Telefonu eline almaya tenezzül etmiyorsan bir tane telefon ekran büyütücü al, "mesaj ekranını açıp bana dönük olarak telefonu şuraya yerleştirin" dersin, yani...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Dediğim gibi basit bir sorun sorunumuz telefondaki kodu karşıya iletmek sektör bu kadar ileri iken çok fazla çözüm aklıma geliyor bir kaç başlık yazayım ama hedef kitlesi uygulanabilirlik maliyet uyumluluk bunlar unutulmamalı.
Qr kod okuma
Masaya delik açıp telefonu yüz üstü cama yerleştirme ayna ile ekranı yansıtma
Veya camın arkasında web kamerası olması
Nfc transfer
Yine wp api qr ile reçete mesajını wpa çekmek
Yine masaya delik açıp cam yerleştirip ama bu sefer göz hizamızda telefonu cama yapıştır demek
...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben olsam şöyle yapardım;
İrice bir tek buton tetiklemesiyle,
raspery-Pi'ye bağlı kameradan fotoğraf çekilip ekranda bekletilecek,
tekrar basılınca da yeni foto çekmeye hazır olacak.
Ortamdaki en kullanışlı masa vb düzlem üzerinde,
kameranın üstten yakınlaşma yapıp bakacak olduğu,
yaklaşık 20cm çapında renkli bir çember olabilir.
"Telefonunuzu kırmızı çember içine koyun" deyip,
1 saniyede görüntüyü ekrana alabilir.
Buton yerine tercihen;
hem çevirmeli hem de basmatik aygıt kullanılabilir,
bu sayede, fotoğraf yazılımsal olarak ekranda döndürülebilir.
-
Eczacı onun tedbirini almayı bilmiyorsa bıraksın o işi.
Hasta bakıcılar, ambulans personeli, ilkyardım sağlıkçıları da senin gibi düşünüyorsa vay halimize...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış anlama ya, kendim olsam elden alıp bakarım..
Bayefendi öyle istedi diye bişeyler sunuyoruz, sohbet muhabbet oluyor,
dhforum'da takılmaca daa.
-
@dogansogut Evet bu ihtiyaca yonelik cihazlar var. Dokuman tarayici/kamerasi olarak gecer. amazonda $100-$500 fiyat araliginda, $50-$70 dolar da nakliye ve gumruk odersiniz. orn. ipevo v4k document camera.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narodnik98 -- 3 Ağustos 2024; 14:26:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X