Şimdi Ara

Mass Effect: Andromeda (2017) [ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
9
Favori
23.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    usta seni görünce direk türkçe yama aklıma geliyor(The Witcher 3 Wild Hunt için tekrardan teşekkürler) mesajın inş o manada bulunuyordur
  • Birşeye dayanarak söylemiyorum. Sadece bir çıkarımda bulundum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

quote:

Orijinalden alıntı: Semruk

Gerçekten haksızlık ettiğinizi düşünüyorum hocam. Bende her iki oyunu çok severek oynadım. ME1’in bende yeri bu harika seriye başlatan oyun olduğu için ME2’nin ise daha ileri götürdüğünü düşündüğüm için ayrı ama ME1’i överken ME2’i böyle ağır eleştirmeniz acımasız olmuş.

Bence sizin dediğiniz önceki mesajınızla çakışmış. Rpg öğelerini övmüşsünüz ama ME1’de oyun içinde doğru veya yanlış ne yapmış olursan ol sonunu etkilemiyor. Konseyi kurtarıp kurtarmamak oyundaki bir seçimine veya değişkenine bağlı değil. O iki seçenek her zaman var. ME2’de loyalty görevlerinde doğru seçimler yapmazsan, gemi geliştirmelerini boşlarsan veya Collector’ların üssüne zamanında yetişmezsen mürettebatını kaybedebiliyorsun. Hatta iyice batırırsan Shepard sonunda ölüyor bile. Sonuncu için baya piskopata bağlaman lazım ama adamlar koymuş sonuçta.

Soldier oynamadım ama Adept oynarken ile nasıl çok kısıtlı buldunuz? Vanguard ve Adept oynarım hep ve epey de skill vardı taktiksel özgürlük sunuyordu. Skill sayısı olarak neredeyse aynılardı. 1 skill daha az diye değil bunlar umarım

Cooldown olması oyunun zorluğunu arttıran olumlu bir gelişme. Zaten kendi skillinin dolmasını beklerken squadınkini kullanabiliyorsun. Mmorpg’lerde bolca var. Bence rahatsız eden bir şey değil. ME1’de skilleri üst üste kullanıp sınırsız mermiyle oynamayı mı yoksa ME2’de bir skilli kullanıp diğerini kullanmak için beklemeyi ve verilen mermiyi idareli kullanmayı mı tercih edersiniz diye sorsalar tercihim kesinlikle ME2’deki sistem olurdu.

“sadece mermi türünü değişiklik ki oda skill ağacında” Siz ME2’i oynamayalı epey olmuş sanırım hocam. Unutmuş ya da yanlış hatırlıyorsunuz bazı şeyleri Hem silahlar hemde zırhlar (ayrıca içinde helmet, chest, shoulders, arms, legs olarak) geliştirmeler ve modifikasyonlardan çeşit çeşit bir sürü bonus alıyor. Bu kadar değişken varken ME1’in sistemini aramadım. Burada daha detaylı yazmışlar.

http://masseffect.wikia.com/wiki/Armor_Customization

http://masseffect.wikia.com/wiki/Research

Bana da ilk başta gezegenlere inip gezinmek hoş gelmişti ta ki gezegenlerin ve üstünde kullanılan binaların diğerlerinde de kullanıldığını ve bunun sıktığını görene dek. Mako’nun sürüş mekanikleri de pek yardımcı olmadı... ME2’de gezegenlerden ziyade görevin başlangıç noktasına iniş yapıyorduk ve her görev farklı farklı dizaynlanmış olduğu için ME1’i yine aratmıyordu. Scan yapmak sıkıcıydı evet

Grafikler konusunda katılıyorum her şey demek değil KotOR’u bile açıp oynarım ME1 neymiş o süper kalıyor yanında Ama bunu ME2 ile mi bağdaştırdınız tam anlayamadım. İnsanlar sırf ME2 daha iyi grafikleri var diye seviyor iması yapmadınız umarım. Yaptıysanız azınlıktasınız kusura bakmayın. Puanlar belli ödüller belli.

Yalnız ME1 ile ME2'i böyle karşılaştırınca kardeşi kardeşe düşürmüş gibi hissettim iyi olmuyormuş Şahsen ME1 ve ME2 tamamen aynı mekanikleri kullanan oyunlar olsa sıkılırdım. ME3 için save hazırlarken üşenmez ME1-ME2 arası mekik dokurdum. Hiç de sıkılmadım. Bence en önemli fark ME1 oyuncuya daha çok özgürlük sağlarken ME2 hikâye ve karakterlere daha çok odaklıyor. Hangisini tercih ettiğinize bağlı. İkisi de efsane oyunlar o tartışılmaz zaten.

Senaryo gidişatına etki eden 2-3 karardan ziyade senin oyun tarzına hitap eden geliştirmeleri tercih ederim.
    ME2 de yanlış hatırlamıyorsam 5 ME1 de (özel görevinden gelen ekstra skille beraber) 14 skill varken bunun karşılaştırması bile yapılamaz değilmi:)
    Birinde cooldown zorlugu etki ederken diğerinde Korgan Warior desem yeterli olur sanırım ki bunun geth tank ve Assari comanderlarda adama göz açtırmaz dal bakalım
    pata küte nasıl yerle yeksan oluyorsun:) ME2 Korgan Battelmaster vardı 2 mermi armor düşüyor üstüne 2 skil nalları dikiyor:) yapma hocam zorluk sadece coldownla olmaz.
    ME2 Silah upgradesi konusunda ciddi olmasın arkadaşım:) zira onlar zorunlu gibi yani senin oyun tarzına göre seçmediğin up lardı.
    Gezegenlerdeki binlar konusunda haklısın 2-3 çeşitle sınırlı idi ama gezegen atmosferleri ve manzaralar ultra iyiydi ha sen onu sevmemiş olabilirsin
    ben mako ile zorlu haritalarda ilerlemeyi sevmiştim scan işine 1000 kere tercih ederim.
    Grafik konusunda sana yada oyuncu adama lafım yok arkadaşım bazıları var grafik olsun gerisi fasa fiso tonla oyuna oyun diyor lafım onlara idi.
    ME3 ME1 grafikleri ile çıksın oynarım çünkü oyun OYUN.

Arkadaşım zaten bundan iki önceki msj da yazdığımda ben serinin tamamını oynayan insanlara itafen yazmadım ki ME1 oynamamış oynasa bile ana görevleri yap geç yapmış
    kişiler geliyor burada ME2 daha iyi ME3 daha iyi diyor ona tilt oluyorum. Adama sorsamki ME1 de gizli görevle ekstra skill görevini yaptınmı aaa öyle birşeydemi var der
    ama ağız toba gibi maşallah:)

Benim içinde rpg de kararların hikâyeye etkisi olmazsa olmazımdır çünkü bunu başka hiçbir tür yapamıyor bu türe özgü bir olay. Rpglerde olup diğer türlerde de olan şeyler var. Mesela Diablo ve AC serisi de yeni silah ve zırhlar edinip oyuncuya güçlendiğini hissettiriyor. Aynı şekilde BF ve CoD silahları modifiye etmene izin veriyor. Ama bunları yapmaları bu oyunların rpg olduklarını göstermiyor, o kadar geniş kitleye ulaştı ki bu şeyler artık rpg türüne özgü bile sayılmıyor.

Yapılır hocam çünkü o 14 skillin pasif durumda olmayanları 6 tane (warp, throw, lift, singularity, barrier, statis) ME2 (warp, throw, singularity, pull, shockwave, barrier veya statis) ile aynı yani ME2’de de son skill daha sonra açılıyor. O da içinde 5 skill barındırıyor (Adept için 5, tüm classlar için 14). Gözle görülür hissedilir bir fark yok. Çoğunlukla aynı skilleri kullanmaya devam ediyorsunuz.

Çok zor değil be hocam Her adım başı siper gir ardına sen geride pozisyonunu alırken squadmateleri daha ön siperlere yolla bırak onlar uğraşsın ölürlerse kaldırması tek tuşa bakıyor zaten sende siperden sınırsız mermiyle üst üste skillerle artık havaya savurup sonra gerisingeriye uçurur musun sana kalmış ben öyle yapıyordum ME2’i de aşağı yukarı böyle oynadığım için cooldown ve sınırlı mermi gelmesini iyi buldum. Elimdekilerle şükreden bir yapıya büründüm

Önceki mesajınızda yalnızca mermi türüne değişiklik deyince bunları örnek göstermiştim çünkü başka değişkenlerde var. Geliştirmelerle silahın stabilitesini hasarını mermi sayısını arttırmak mümkün. Çeşitlilik var yani hepsini yapacaksın diye bir şey yok. Tek silah tipi değil tüm silah tiplerine yapılabildiği için hangi silahları daha fazla kullanıyorsan onları geliştirmeye ağırlık vererek kaynaklarını daha etkin kullanmış oluyorsun. Bu da oyun tarzınızı belirlemeye yardımcı oluyor.

Dediğim gibi atmosfer ve manzarayı sevmiştim gezinmeyi de öyle ama içerik keşke daha dolu olsaydı çünkü gezegenlere inince yaptığımız şey görevin olduğu aynı binalara aracı sürmek olduğu için buralarda çok zaman geçirmek istemedim.

Elbette ki doyasıya oynandığında iki oyununda çok iyi olduğu ortada. Yalnızca serinin hikâyesi başından itibaren oldukça sürükleyici olduğu için insanlar daha çok ana hikâyede ilerlemeyi tercih etmiş olabilir bu yüzden de bazı şeyler arka planda kalmış olabilir ME1'de. ME2 hikâye ve karakterlere daha fazla odaklandığından oyun daha akıcı gidebiliyor. ME1’de özgürlükçü yapısı nedeniyle ana hikâye dışında zaman geçirmek daha mümkün. Yine önceki mesajımda da bahsettim bu bir tercih. Mükemmele yakın oyunlardan bahsediyoruz böyle şeyler kadı kızında da olur çok da şey yapmamak lazım

• Bence Cok Büyük haksizlik ediyorsunuz..
    Oyun Muhteşem Seviyede.. Gezegenlere İndiginizde.. 5000 metrelik fark kadar Yürüyebilir araba sürebiliyorsunuz.. geniş Dünya üzerine kurmuşlar.. ve Eskisi gibi Kisitli Özellikleri yok Aksine Yiginla Özellik dolu :) Muhteşem olmuş.
    Oyunu Korsan Oynayipta Eleştiren olmasin lütfen :)
    Orjinal Oyunda bile belli şeylerle karşilaştim Şunu farkeddim ilk 2.saatten sonra Gözlerdeki Hata tamamen kalkiyor..
    ilk 1 saat o gözlerdeki ve mimiklerdeki Şacmalik Ben az kalsin boguyordu.
    neyseki İlerleyen Bölümlerde Muhteşem Mevzularla karşilaştim. Bu oyundan zevk almamak icin sebep yok. iyi oyunlar.
  • Dün yeni patch gelmiş, ayrıca sitesinde şu açıklamayı yapmışlar:
    https://www.masseffect.com/news/the-journey-ahead?sf53509845=1
  • Korsan sürümünü indirmek bile zaman kaybıdır. Bundan sonra bioware logolu gelecek oyunlardan uzak duruyorum. Umarım kısa sürede iflas ederler ki gidiş onu gösteriyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun zaman kaybı falan değil, gayet güzel ve oynamaya değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Absnthe

Bence Cok Büyük haksizlik ediyorsunuz..
    Oyun Muhteşem Seviyede.. Gezegenlere İndiginizde.. 5000 metrelik fark kadar Yürüyebilir araba sürebiliyorsunuz.. geniş Dünya üzerine kurmuşlar.. ve Eskisi gibi Kisitli Özellikleri yok Aksine Yiginla Özellik dolu :) Muhteşem olmuş.
    Oyunu Korsan Oynayipta Eleştiren olmasin lütfen :)
    Orjinal Oyunda bile belli şeylerle karşilaştim Şunu farkeddim ilk 2.saatten sonra Gözlerdeki Hata tamamen kalkiyor..
    ilk 1 saat o gözlerdeki ve mimiklerdeki Şacmalik Ben az kalsin boguyordu.
    neyseki İlerleyen Bölümlerde Muhteşem Mevzularla karşilaştim. Bu oyundan zevk almamak icin sebep yok. iyi oyunlar.

Şunu da eklemek istiyorum "oyunlar izlemek için değil oynamak içindir"
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Korsan sürümünü indirmek bile zaman kaybıdır. Bundan sonra bioware logolu gelecek oyunlardan uzak duruyorum. Umarım kısa sürede iflas ederler ki gidiş onu gösteriyor zaten.

Şimdi En Kötü Yönden Bakiyorum Olaya.
    Sana Baktigimda Şunu Anliyorum, Witcher3'ü Abana Abana öyle bir Oynamişsinki Görsel, Senaryo vs CITAYİ Yükseltmişsin..Onun Ayarinin Altindaki Hicbir Oyun seni tatmin Etmiyor Sanirim..
    Yahu Piyasada Bunun Gibi Kactane Oyun Varda ? Bunu Söyleyebiliyorsun :)
    Tamam hadi Eyvallah Saygi duyuyorum. Sen Türkçe Yamasini Bekle O zamana Kadar Herşeyi Tamamlanmiş olur. Ballandira Ballandira Oynayacaksin. merak etme
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Bende bir şeye dayanarak söylüyorsun sandım,o zaman bende yorumumu söyleyim yanlış bir çıkarım çünkü cpy p2p grubu değil scene,p2p gurubu olsa hadi belki öyle bir durum olarabilir diyebiliriz fakat scene'de öyle birşey olamaz.
  • Güzel inceleme olmuş

• quote:

quote:

Korsan sürümünü indirmek bile zaman kaybıdır. Bundan sonra bioware logolu gelecek oyunlardan uzak duruyorum. Umarım kısa sürede iflas ederler ki gidiş onu gösteriyor zaten.

Sana Baktigimda Şunu Anliyorum, Witcher3'ü Abana Abana öyle bir Oynamişsinki Görsel, Senaryo vs CITAYİ Yükseltmişsin..Onun Ayarinin Altindaki Hicbir Oyun seni tatmin Etmiyor Sanirim..
    Tamam hadi Eyvallah Saygi duyuyorum. Sen Türkçe Yamasini Bekle O zamana Kadar Herşeyi Tamamlanmiş olur. Ballandira Ballandira Oynayacaksin. merak etme

Hocam başarı ölçütünü uzakta aramaya gerek yok. Zamanında Bioware kendisinin (aynı zamanda EA’nin) en yüksek puan alan ve en çok ödül toplayan oyununu yaptı. Basın ve oyuncular tarafından çok sevildi. Metacritic ve Steam de yüzde 96 gibi olağanüstü ortalama tutturdu. Bu oyun ne Witcher serisine aitti ne de başka bir seriye. Andromeda gibi Mass Effect serisine ait bir oyundu. Evet bu oyun Mass Effect 2 kıskananlar çatlasın (sözüm meclisten dışarı). Serinin diğer oyunları da yüksek puanlar ve ödüller aldı. Böyle sükse yapmışken insanların beklentisinin bu kadar yüksek olmasının ve Andromeda sonrasında büyük hayal kırıklığının yaşanmasının sebebi bence bu. İnsanlar o şu veya bu oyunu değil 5 yıllık geliştirme sürecinden sonra adının hakkını veren bir Mass Effect oyunu bekledi. Basın ve oyuncu puanlarının düşüklüğünün bir sebebi de buradan geliyor. Ama öldürülmemesi gereken bir oyun olduğuna da katılıyorum. Eleştirilerden sonra toparlanıp sorunların giderilmesini yalnızca eğlenceli bir oyun değil serinin adına yakışan bir oyun olmasını her oyuncu ister. Ne diyelim inşallah da böyle olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian One

Bende bir şeye dayanarak söylüyorsun sandım,o zaman bende yorumumu söyleyim yanlış bir çıkarım çünkü cpy p2p grubu değil scene,p2p gurubu olsa hadi belki öyle bir durum olarabilir diyebiliriz fakat scene'de öyle birşey olamaz.

Bunun neyine dayanarak söylenebilir ki? Sonuçta bunlar illegal kapalı gruplar. İçeride ne döndüğü kesin bilinemez.

Edit: Oyun zaten denuvo'nun eski sürümü ile korunuyormuş. Kırılması normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Off topic fakat genede yazıyım; Scenein belli bir amacı ve kuralları var bunların dışına çıkmazlar ve bunlara uymayanlar gruplarında bir yer edinemezler.

Scene temel alınaak söylenirse bu oyunları kırmaların sebebi para kazanmak yada insanlar bedava oyun oynasın diye değildir belirli bir mesaj gönderme çabasıdır.Bunlar benim çıkarımım değil bu arada,uydukları kurallar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56D7221EF -- 5 Nisan 2017; 23:24:18 >

• Gözlerde düzelme var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xan'ela -- 6 Nisan 2017; 19:25:24 >

• Bu oyuna bir Türkçe yama yapıcak babayiğit çıkar mı acaba...

The Witcher 3: Wild Hunt Türkçe yama çıkana kadar beklemiştim ve Türkçe yamayla oynamak paha biçilemez....

Mass Effect: Andromeda ya ne zaman Türkçe yama çıkar o zaman oynarım hayırlısı artık..

Edit: oyunu biraz oynamışlığım var arkadasımın hesabıyla ama Türkçe yama olmadıkça sarmıyor malesef...
  • quote:

quote:

32 yaşında dinozor sayılayacak kitleden bir oyuncu olarak bundan sonra yeminliyim. Ubisoft'tan sonra listeye Bioware'da girdi.

Bıktırdı artık arkadaşım. Mevzu Witcher 3 gibi bir oyundan sonra onun kıyısına yada o şaheseri geçebilecek bir oyun yapmaları değil, mesele tam çıkarmaları, eksiksiz,
    üzerinde çalışılmış yarım yamalak olmayan bir oyun çıkarmaları biz bunu bekliyorduk.

Ama baştan savma,özensiz,ayrıntısı bile düşünülmesi gereken bir oyuna üstelik 5 sene gibi bir zaman diliminden sonra bu kadar beklentiden sonra böyle baştan savma,bitmemiş,yarım yamalak bir oyun çıkarmaları resmen oyunseverlere hakarettir,saygısızlıktır.

Bu oyunu alan kişiler belki zevkidir bilemem, oynayıpta beğenen olabilir hiç lafım yok. Ama bir gün o arkadaşlarda bekledikleri herhangi bir oyunun çıkışından sonra eğer hayal kırıklığı yaşarlarsa bilsinler ki siz bu firmaların bu özensizliklerine geçmiştede destek vermişsiniz demek anlamına gelir. Ve ortaya çıkan sonuçlardan da hiç şikayet etme hakkınızda olmaz.

• quote:

quote:

quote:

32 yaşında dinozor sayılayacak kitleden bir oyuncu olarak bundan sonra yeminliyim. Ubisoft'tan sonra listeye Bioware'da girdi.

Bıktırdı artık arkadaşım. Mevzu Witcher 3 gibi bir oyundan sonra onun kıyısına yada o şaheseri geçebilecek bir oyun yapmaları değil, mesele tam çıkarmaları, eksiksiz,
    üzerinde çalışılmış yarım yamalak olmayan bir oyun çıkarmaları biz bunu bekliyorduk.

Ama baştan savma,özensiz,ayrıntısı bile düşünülmesi gereken bir oyuna üstelik 5 sene gibi bir zaman diliminden sonra bu kadar beklentiden sonra böyle baştan savma,bitmemiş,yarım yamalak bir oyun çıkarmaları resmen oyunseverlere hakarettir,saygısızlıktır.

Bu oyunu alan kişiler belki zevkidir bilemem, oynayıpta beğenen olabilir hiç lafım yok. Ama bir gün o arkadaşlarda bekledikleri herhangi bir oyunun çıkışından sonra eğer hayal kırıklığı yaşarlarsa bilsinler ki siz bu firmaların bu özensizliklerine geçmiştede destek vermişsiniz demek anlamına gelir. Ve ortaya çıkan sonuçlardan da hiç şikayet etme hakkınızda olmaz.

Evet Bak bu Konuda Haklisin .
    Lakin Hangi Oyun İlk Cıktıgında Kusursuz Bir Şekilde Önümüze Geldi ?
    Hatalar Olacaktir Lakin Şiddetle Katiliyorum..
    5 senedir bunlar Napiyor ? bu konu benide düşündürmüyor degil.a

• İnternetten gördüğüm videolara göre gözlerde ciddi düzelme var.Donuk,duygusuz ve boş bakmıyorlar artık ve göz kapakları eskisi kadar hızlı ve mekanik kapanıp açılmıyor,daha gerçekçi ve normal olmuş yani.Tabii daha gelişmesi gerekenler var ama bu da iyi bir başlangıçtır.Zaten Bioware önümüzdeki birkaç ay boyunca önemli güncellemeler geleceğini söyledi.Ama gelecek güncellemeler DLC'ler falan düşünüldüğünde oyunu adamakıllı eksiksiz oynamak için en iyi ihtimalle sonbaharı beklemek gerekiyor bu gidişle,şahsen 2018 başını bile bekleyebilirim duruma göre.Fiyatlar da iyice düşmüş olur hem
  • Yama geldi,

http://blog.bioware.com/2017/04/04/mass-effect-andromeda-patch-1-05-notes/

-Karakter yaratma seçenekleri genişlemiş (açtık, bitecek zaten oyun...)
    -Gözler ve dudaklar biraz düzelmiş konuklar, insan ve asariler için.
    -Saçlar ve sakallar plastikliğini kaybetmişmiş. (aynı göründü bana)
    -Envater genişlemiş. (olması bile saçma)
    -Gezegenleri ve sistemleri gezerken ara sahneleri geçebiliyoruz artık. İlk 3-4 sistemde hoştu ama çok bayıyordu ilerledikçe. İsabet olmuş.
    -Tek oyunculu mod için dengelemeler gelmiş.
    -multiden elden geçmiş. (hiç ilgilendirmiyor şahsen beni)
    -Erkek Ryder ın diğer erkekler ile olan romantik ilişkileri elden geçmiş..............
    -Hainly Abrams karakteri elden geçmiş ?!?!?!?

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.