Şimdi Ara

MASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONU (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
740
Cevap
10
Favori
37.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mutlaka Aral dan almamız gerektiğin yazmayı unutmuşsunuz hocam.

• Bu oyunu merak ediyorum Umarım bu oyunun Türkçe yaması çıkar biraz zor gibi çünkü bu tip oyunlar onbinlerce diyolog içeriyor. Tahmini bir iki yıl sürer çıkması:D

Ama bu oyunun hikayesi ne bunda Reaperlar yok mu ? İlk üçlemedeki karakterleri göremeyecek miyiz. Ses kaydı dışında. Oyundaki karakteri Bizim Prothean Javik abimiz gibi birşeye sokmuşlar 600 yıl sonra çıkarmışlar Sanırım. Ama 600 yıl geçse bile Grunt,Liara gibi karakterleri görmemiz lazım. Çünkü asariler ve Kroganlar Asırlarca yaşıyor. Başka galaksideyse uzay gemisi diye birşey var :D
  • Multiplayer modu nasıl? 5-6 arkadaşız oynanır mı?
  • oyunu oynayan arkadaşlar deadzone fark ettimi oyunda ?
    Yahu arkadaş hadi ea games i bioware i geçtim yıl olmuş 2017 hala nasıl şu konsollara deadzone seçeneği koymuyorlar anlamıyıyorum sanki ilk defa consola fps yapıyorlar.Eski nesildeki oyunlarda çok nadir olurdu bu deadzone problemi bu nesilde aldığım 3-4 oyundan 2 si deadzone la geliyor konsola.Nice ea gamesden daha amatör firmalar var nişan hissi şu oyundan daha rahat çıkıyor piyasaya patchsiz bile.Oyundaki bütün herşeyi geçtim şu deadzone olmamış yani
  • oyuna yeni başladım daha öncesinde tüm seriyi dlcleri ile birlikte 2-3 defa oynadım, severim mass effect serisini. andromeda haddinden fazla eleştirilse de ben beğendim diyebilirim 40 saate yakın oynadım %21 i anca tamamladım 100-150 saat daha oynatır herhalde
    peebee, sara, cora güzel 3lü oldu
  • böyle güzel bir oyunu asla grafikleriyle vs eleştirmem fakat online ı olmaması biraz eksik olmuş sanki online ı olsaydı bence daha guzel olucaktı. fiyatının baya düşmesini beklesin multiplayer oynamak ısteyenler bence
  • Oyunu dayanamadim tekrar aldim. Simdi karakter grafik, animasyon iyilestirme guncellemesini bekliyorum. Net tarih vermediler mi?
  • Konuya ilgi az. Fena bir oyun da degil hani. Yeni guncelleme iki ay icerisin de gelecekmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Samurai -- 21 Nisan 2017; 22:7:48 >
  • frossbite farkı.gerçekten son zamanlarda çok iyi iş çıkarmaya başladı
  • Bende dün başladım oyuna ciddi anlamda hayal kırıklığına uğramış olsamda bunun sebebi oyunun hayranı olmam yoksa normal bir oyun olarak değerlendirirsek ortlamanın üstünde bir oyun yani asla kötü bir oyun değil.
  • Oyunda sonlara yaklastim ve oyunda bana gore bir eksiklik de su olmus, acik dunya yuzunden gorevlerin cok etrafa sacilmis ve lineerlikten uzaklasmis olmasi. Mass effect'e cok yakismamis bu. Bir gezegene gelince belli bir gorevi takip etmek yerine haritayi acip gorevlerde en yakini hangisiyse ona gitmeye tesvik ediyor insani. Haritada yapilacak edilecek her seyi size en yakin olan neyse ona gide gide yapiyorsunuz.

Bu da gorevleri karman corman ediyor haliyle. "Burada ne yapiyorduk su gorevin konusu neydi? Amaan en yakini hangisiyse ona gideyim iste" kafasina girince kopukluk oluyor. Bunu yapmayabilirsiniz tabii ama oyun insani bunu yapmaya durtuyor.

Keske bu derece acik dunya olmasaydi. Veya gorevleri bu anlayisa kurban etmek yerine daha lineer cozumler bulsalardi. Mesela Witcher da sonucta acik dunyaydi ama bir queste baslayinca bir sonraki ayagi apayri bir haritada degilse genelde o questten kopmadan devam ediyorduk. Mass effectin yan gorev sisteminde bu surukleyicilik yok. Bir gezegene bir gorev icin gidiyorum, gezegene geldigim an her yerde o kadar cok yapilacak sey var ki bana en yakinindan sirayla gide gide geldigim gorev 5. 6. Plana atiliyor. E haliyle "biz napiyorduk burada ya" kafasina giriyorsunuz.

Bunlarin disinda oyun HARİKA. Yeni gezegenleri gordukce hayran kaliyorum cok guzel tasarlanmis, ana hikayesi muthis ilerliyor. Bazen diyaloglarin bunalticiligi ve konuya hicbir etkisi olmamasina ragmen sakiz gibi uzatilmasi disinda her sey muthis. Remnant'lar harika. Mekanlari, karakterleri cok iyi. Vault'larin cizimlerinden ozen, sanat akiyor. Animasyon filmin icindeymis gibi kaliteli gorseller var buralarda. Kett'leri ise begenmedim. Archon disinda bir reaper degiller. Ama ana hikayedeki etkileri, yaptiklari seylerin gizemi vs. Olsun cok guzel oturtulmus. Bu kadar guzel sinematik sunumu bu kadar acik dunya yapmayip eski oyunlar gibi lineere daha yatkin sunsalardi cok daha iyi olurdu.

Gunes sistemlerinde dolasmasi ise cok keyifli. Burada astronomiye meraki olan, sci-fi meraki olanlar mest olacaktir. Her hezegeni okumak, cevresinde tur atmak incelemek vs saatlerce sıkılmadan gezdim. Bunlarin hepsine inebilsek diye dusunmeden de edemedim, efsane olurdu. En azindan no man's sky gibi olsa, cok ozenilmese bile hepsinin icleri tasarlansaydi keske. Ama inmeden bile sistemler arasi, gezegenler arasi gezinmek muthis bir olay olmus.

Oyunun bu kadar gomulmesini de asla anlamadim. Yani bakiyorum bir oyunu reddetmek icin onun alternatifi olmasi gerek. Mass effectin alternatifi yok. Bu oyunu gomenler mass effect serisiyle hic ilgisi olmayanlar bence. Yoksa yok yani bu konseptte, sci-fi turunde rpg olarak bu derece dolu dolu bir oyun daha yok. "Mass effect cok kotu, onun yerine ..... Oyununu oynayacagim" desen bosluga hangi oyunu koyabilirsin? Daha iyisi yapilsa keske de oynasak ama en iyisi bu ve kendi konseptinde cok cok iyi is cikartmislar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 23 Nisan 2017; 13:41:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dante kullanıcısına yanıt
    Eh, şimdi gömmezsek her seferinde kötüye gidecek oyun. Eleştiriyorsak sevdiğimiz için eleştiriyoruz. Açıkçası grafikleri ve galaksinin dizaynı dışında güzel olmuş diyebileceğim bir yeri yok oyunun. Uzayı, gezegenleri ve zırhları tasarlayanlara ayıp olmuş oyunun geri kalanı bence. Ne eski oyunların artı yönlerini almış durumda ne de açık dünya olmasının hakkını verebiliyor. Açık dünya bile sayılmaz aslında, sadece haritaları gereksiz derecede büyük diyebilirim. Multi kısmı bile geriye gitmiş (ki oyunu yapanlar 3. oyunun multisini yapan ekip...)

Düzgün bir yeni ME gelene kadar ilk 3 oyunu değişik şekillerde bitiririm baştan.
  • bende şu an oyunu oynuyorum ama eski mass effect tadını alamıyorum, en büyük eksikliği oyunun hiçbiryerindeki müzik doyurmuyor beni, 1 saat oynuyorsam bunun 50 dksı itemlerle skillerle uğraş, konuşmaları dinle yolculuk yap tarzında geçiyor, 10 dk aksiyona giriyorsun ama yine güzel bir savaş müziği duyamıyorum yavan geçiyor
  • Metacritic'de birisi ''Dragon Age : Space Edition'' yorumunu yapmış :) Oyunu deneme fırsatım oldu ve kesinlikle katılıyorum.Inquistion'la aynı seviyede oyun.Yapımcıların önceden yaptıkları oyunlardan daha iyi oyun yapamamasını ise asla anlayamadım.ME1-ME2-ME3 kat ve kat daha iyi Andromeda'dan.Her şey grafik değil :)

Yukarıda arkadaşların dediği gibi açık dünya fazla iyi olmamış.İnsanı yoruyor ve oyundan koparıyor.

ME3'ü oynarken yeni bir war asset kazanmanın verdiği zevkin en ufak bir kırıntısı bile yok oyunda.Yine 2.oyunda olan ''suicide mission'' zevki yok :) Karakterler kesinlikle zayıf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 28 Nisan 2017; 9:53:17 >
  • Ps4 aldığımdan beri ilk defa bir oyunu bitirmeye üşeniyorum. Günlerdir açasım gelmiyor niye böyle oldu anlamadım. Gezegenler değişse bile oyun baya tekdüze geldi bana.

Mass Effect 2'nin hatrına bitirmeye uğraşacağım artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibarut8907

Ps4 aldığımdan beri ilk defa bir oyunu bitirmeye üşeniyorum. Günlerdir açasım gelmiyor niye böyle oldu anlamadım. Gezegenler değişse bile oyun baya tekdüze geldi bana.

Al benden de o kadar yeni ekibe alışamadım bide üstüne diyalogları çok kötü geliyor bana 4 gündür 1 dk bile açmadım oyunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

quote:

Orijinalden alıntı: ibarut8907

Ps4 aldığımdan beri ilk defa bir oyunu bitirmeye üşeniyorum. Günlerdir açasım gelmiyor niye böyle oldu anlamadım. Gezegenler değişse bile oyun baya tekdüze geldi bana.

Al benden de o kadar yeni ekibe alışamadım bide üstüne diyalogları çok kötü geliyor bana 4 gündür 1 dk bile açmadım oyunu

3.5 aya kadar oyunu düzeltirler herhalde. Ozamana kadar almamak lazım.

• Oyunu geçenlerde bitirdim, ps4 promo cd satıyorum düşünen forum üzerinden mesaj atabilir.

• Ben de aksine oyunu çok beğendim.Sadece biraz bazı karakterler zayıf özellikle ana kötü karakter pek o kötü karakter karizmasını almamış.Bide birkaç teknik sorun var deadzone gibi vs ama rpg severler için güzel oyun olmuş gerçekten.Mass effect 2 ile karşılaştırmak biraz yanlış olur çünkü bu oyun tamamen keşif üzerine düşünülmüş mass effect biraz daha ksiyona dayalıydı.60 saat olmuş daha %54 deyim bakalım şuan için memnunum gayet.
  • oyuna dün gelen güncellemeyle sonunda deadzone ayarını eklemişler şimdi daha iyi olmuş oyun.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.