Şimdi Ara

master slave ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki adet hard diskim var..biri IDE hard disk diğeri SATA hard disk ..SATA olanında işletim sistemi var o master olmak zorunda fakat ide olanı slave olarak nasıl ayarlayabilirim.

• jumper ayarları yaparak
  • ide diskin etiket kısmına bak orada master slave lerin nasıl olacağı yazar, yada google de arama yap master slave bağlantısının ne şekilde olacağını ona göre ide kabloyu taktıgın yerde pinler var uygun olana jumper takacaksın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: meçhulyolcu

iki adet hard diskim var..biri IDE hard disk diğeri SATA hard disk ..SATA olanında işletim sistemi var o master olmak zorunda fakat ide olanı slave olarak nasıl ayarlayabilirim.

Ide olana ayar pini takma varsa pinini cikart. Sonra ide kablosunun ikinci yani ortadaki bolumunu hdd ye tak. Kable select yapmis olacaksin ve hdd de sorun yoksa slave olacaktir ama senin dedigin konu bu degil sen soruyu farkli sormussun. Pata ve sata farklidir zaten sen ide de slave yapmya gerek kalmadan ide hdd yi ikinci hdd satayi sistem hdd si olarak gosterebilirsin. Buhun icin anakartinin bios bolumunde 1st kismina satayi 2nd kismina ise ideyi sec bu biosda genellikle boot option bolumunde olur. Master slave jumper ayari cekmeden sistemi satsya kurabilirsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

iki adet hard diskim var..biri IDE hard disk diğeri SATA hard disk ..SATA olanında işletim sistemi var o master olmak zorunda fakat ide olanı slave olarak nasıl ayarlayabilirim.

Ide olana ayar pini takma varsa pinini cikart. Sonra ide kablosunun ikinci yani ortadaki bolumunu hdd ye tak. Kable select yapmis olacaksin ve hdd de sorun yoksa slave olacaktir ama senin dedigin konu bu degil sen soruyu farkli sormussun. Pata ve sata farklidir zaten sen ide de slave yapmya gerek kalmadan ide hdd yi ikinci hdd satayi sistem hdd si olarak gosterebilirsin. Buhun icin anakartinin bios bolumunde 1st kismina satayi 2nd kismina ise ideyi sec bu biosda genellikle boot option bolumunde olur. Master slave jumper ayari cekmeden sistemi satsya kurabilirsin..

iki adet hard diskim var biri sata diğeri ide ve bir 1 adet de sata DVD writer var.şimd ben üçününde kurulmunu yaptım. fakat tutarsızlık var neden mi ? post ekranında ki sıralamayı aynen yazıyorum..

ide channel 0 master :none
    ide channel 0 slave :İDE HDD

İde channel 2 master :SATA HDD (İşletim sistemi var )
    ide channel 2 slave :none

ide channel 3 master :dvd writer
    ide channel 3 slave :none

gelgelelim soruma ..

sata hdd " 0 master " da olması gerekmez mi ? neden böyle oldu.. ?
    ide hdd'yi " 2 master " nasıl alacağım ?

umarım açıklayıcı olmuşumdur..

• biosta boot seçeneklerinde 1. sata olarak değiştiremiyormusun??
  • quote:

quote:

quote:

iki adet hard diskim var biri sata diğeri ide ve bir 1 adet de sata DVD writer var.şimd ben üçününde kurulmunu yaptım. fakat tutarsızlık var neden mi ? post ekranında ki sıralamayı aynen yazıyorum..

gelgelelim soruma ..

Alıntıları Göster

gelgelelim soruma ..

şimdi o sıralamayı sata ıde ayar menusunden yapacaksın. sata ayarlarında var o menü yoksa daöyle görünmesinde bır sakınca yok ha bu arada taktıgın sata portlarını da kontrol et mesela bazı anakartlarda 1-4 ıde 1 5-6 ıde 2 olarak yazar onalra bır bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Power Düğmesi Uzatma, Yardım
    15 yıl önce açıldı
    BIOS'ta SATA ayarları
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum kafayı yemek üzeyim neden mi ...sıralamayı bir kenera bıarakalım ..temel mesele aslında ben en baştan soruyu yanlış sordum .hikayemi anlatayım ..uzun zamandır kullandığım sata hard disk artık formatlanması gerekiyordu..çünkü tutarsız çalışıyordu..yani virüslerden dolayı.. ben de format attım ..tamam herşey buraya kadar normal ..ancak bilgisayarı yeniden başlatınca bide ne göreyim ..sata hard disk post ekranında " ide hard disk " olarak görünüyor.şimdi diyeceksin biostan düzelt bunu ..bios böyle irşey yok..şimdi ben sata teknolojisinin avantajlarından yararlanamayacağım..
  • kardeş bazı sürümlerde ıde olarak geçiyor zaten ahcı moda almayı denedın mı
  • quote:

kardeş bazı sürümlerde ıde olarak geçiyor zaten ahcı moda almayı denedın mı

dostum bunu da denedim fakat bu sefer de mavi ekran hatası aldım.
  • quote:

quote:

kardeş bazı sürümlerde ıde olarak geçiyor zaten ahcı moda almayı denedın mı

dostum bunu da denedim fakat bu sefer de mavi ekran hatası aldım.

mavi ekran hatası alman normal. onu denemeden önce gideceksın sıtesınden raıd sürücüsünü yukleyeceksın. sonra hdd nın degıl dvd nın baglı oldguu slotu bulacaksın sadece bır kısmını raıd yapacaksın donanım bulacak falan ordan tanıtacaksın. sonra hepsını raıd yapacaksın. ondan sonra kafana takılan konular da ortadan kalkacak..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.