Şimdi Ara

mat ekran koruyucu film mi yoksa şeffaf mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
42.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mat kullanırken cihazın retina olduğunu anlamıyorsun.
  • şeffaf akar, mat retina ekranı öldürüyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben mat kullanırken daha rahat ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: andruil

quote:

Orijinalden alıntı: neo2004

quote:

arkadaşlar; "steinheil ultra optics" tek geçerim !!

** Parmak izi bırakmıyor kesinlikle
    ** Mat ekranlardaki gibi mavi noktasal görüntüler yok
    ** Retina ekrandan hiçbir kaybınız olmaz
    ** Ekran filminin varlığı bile anlaşılmaz
    ** Ayrıca öyle diğer filmler gibi 40-50 TL vermenize gerek yok. 20 TL'ye alabilirsiniz..

Bir çok arkadaşım " senin ekran hiç çizilmemiş yaa ne güzel " diyo gördüklerinde. "Ekran filmi var ondan çizilmiyo tabi" dediğimde "Aaa ekran filmi mi var şimdi bunda?" diye şaşırıyolar.

Çünkü hem ince, hem mavimsi görüntü yok, hem de parmak izi göstermiyor.

Aynı markanın "Ultra Crystal" filmi çok parmak izi bırakıyor, "Anti Glare" filmi de mavimsi görüntü oluşturuyor. Zaten bu markanın kendi açıklaması da o şekilde.

Hocam ben su ana kadar sgp den sadece ultra oleophobic kullandim, suandada kullaniyorum . Biraz parmak izi kaliyor,ama onun disinda memnunum. Suan yorumlarinizi okuyunca optics olanida kafama girmeye basladi, ben bu filmi birazda olsa mat zannediyordum oylemi acaba ve hissiyati orjinal cama gore nasil bilgilendirirseniz sevinirim

hocam orjinal camında inanın 1 gün bile kullanmadım açıkcası :) aldığım gün film takmıştım. yeni film almadan çıkarmadım eskisini. sadece filmi değiştirmek için kullanıyodum. parmaktaki hissiyatı konusunda farkı söleyemem orjinal camı ile kullanmadığım için ama diğer ekran filmleri ile karşılaştırırsak "ultra optics"i tek geçerim.

hatta youtube'ta incelemeleri var yabancıların yaptığı. steinheil marka 3-4 film inceliyo adam, o bile ultra optics en iyisi diyo ki bence de en iyisi..

Bu kılıf mıdır ?

http://www.spigen.com/iphone-5-screen-protector-steinheil-dual-series.html

• BUFF Ultimate kullanan yada alan varmı ben bu ürünlerden satıyorum ve kullancıların yorumlarnı bekliyorum kendi denemelerim oldukca başarılı eğer olumlu yorumlar alırsam devamını gedirmeyi düşünüyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_68343391/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68343391 buradan özelliklerine bakabilirsiniz
  • Şeffaf ekran koruyucular cihazınızın ekran kalitesini bozmazdan cihazınızı korurlar.
    Diğer ekran koruyucuların aksine poliüretan malzemeden uretılmıs Bodyguardz ekran koruyucu ları ıle cihazınızı bir kılıf kadar dayanıklo ve şeffaf koruyabilirsiniz.

Dayanıklılık Videosu için tıklayınız.

http://www.youtube.com/watch?v=g9ADVB9jfc0&list=PL914BECF40CBF9BD9&index=1&feature=plpp_video
  • mat kullanilacagina gidip en sacma telefon alinabilir nedeni ise tel kaliteliyse ekrani mahvediyor patlatiyor resmen o yuzden bir suru para verip iyi bir telefon almak yerine kotu bir tel tercih edilebilir.

• Kesinlikle şeffaf. Bigün telefoncuda yaşadığım bir olayı anlatayım size.

Kızın birisi iphone alır dükkandan. Dükkan sahibide sormadan kızın ekranına mat koruyucuyu geçirir ve kızın tepkisi şu olur. "Bu ekrana ne oldu böyle ne yaptınız?" Kendisini bilgi erkanı sanan ve elindeki ürünleri kakalamaya çalışan dükkan sahibi de "en iyisi bu" der ve müşteriyi yollar.

Bana göre mat ekran koruyucunun tek artısı parmak izi bırakmayışıdır fakat eksi özellikleri şunlardır

-buzlanmış bir görüntü sunması
    -zamanla kirlenen koruyucunun ekrandaki renklerin kalitesini bozması (bana göre bozuyor. Arkdaşımın mat koruyuvulu s2 sinde beyaz renk çok acayip görünürken, benim şeffaf koruyucuda bembeyaz görünüyor)
    -Kalınlıktan dolayı çok az da olsa dokunmatiği etkilemesi

Şeffaf olan koruyucuda yapmanız gereken şu. Teelfonla konuştuktan sonra ekranı silmek. Bu kadar ;) Ekrandaki bütün kaliteyi sonuna kadar yaşamaya devam ediyorsunuz.

• şeffaf daha iyi mat görüntüyü bozuyor.
  • ne zaman mattan şeffafa geçsem telefona hayran olurum ki hiç retina ekranlı veya amoledli bi telefonum olmadı :) ama matın sağladığı kayganlık da telefona hayranlığımı artırıyor. ekranımın kalitesi zaten çok da iyi olmadığı için imkanım oldukça mat kullanırım. ekranı kaliteli telefona sahipseniz tavsiye etmem.

kısaca..

mat:

-müthiş kayganlık
    -parmak izi bırakmıyor
    -görüntüyü mahveder

şeffaf:
    -eliniz kirlendiğinde vs kullanımı çok zorlaşır. kayganlık azalır
    -görüntüyü bozmaz
    -parmak izi bırakır

buna göre seçim yapılabilir.
  • Şeffaf çok daha güzel parmak izi birakmiyor okadar kalitelisini alırsaniz
  • ekran kalitesi güzel diye dünya para verip telefon alıp ondan sonrada ekranı kötü gözüksün öyle kullanayım demek saçma olur bende i5 var ne önde ne arkada hiçbişi kullanmıyorum :) ama denk gelirsem şeffaf alırım heralde...
  • Arkadaşlar İphone 5'i kap ile kullanmak iğrenç bir duygu gerçekten. Ben arkaya sadece film atayım diyorum arkasınının çizilmemesi için. Peki ön cam için çizilmez falan diyorlar iphone 5 için doğru mu? İnternette bıçakla vuruyolar falan. E biz bıçakla vurmucaz cebimize sokup çıkartıyoruz ve ben telefonu koyduğum cebimde bozuk para falan taşımam. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Saygılar..
  • Mat kullanıyorum ama retina ekranın nimetleri gerçekten bu koruyucu ile heba oluyor. Kesinlikle şeffaf
  • quote:

** Ayrıca öyle diğer filmler gibi 40-50 TL vermenize gerek yok. 20 TL'ye alabilirsiniz..

Bir çok arkadaşım " senin ekran hiç çizilmemiş yaa ne güzel " diyo gördüklerinde. "Ekran filmi var ondan çizilmiyo tabi" dediğimde "Aaa ekran filmi mi var şimdi bunda?" diye şaşırıyolar.

Aynı markanın "Ultra Crystal" filmi çok parmak izi bırakıyor, "Anti Glare" filmi de mavimsi görüntü oluşturuyor. Zaten bu markanın kendi açıklaması da o şekilde.

üstadım ben galaxy s3 e göre alıcam da senin dediğin şekilde arıyorum bi kaç tane ekran koruyucu var ama hangisi çıkaramadım bana yardımcı olabilirsen sevinirim...
    bahsettiğim bu ise benimde kafama yattı bundan sipariş vericem;

http://www.more-tr.com/Galaxy-S3-icin-Ekran-Koruyucu-SPIGEN-SGP-Steinheil-Ultra-Nano-Series,PR-2323.html

• quote:

Orijinalden alıntı: fmmania

quote:

üstadım ben galaxy s3 e göre alıcam da senin dediğin şekilde arıyorum bi kaç tane ekran koruyucu var ama hangisi çıkaramadım bana yardımcı olabilirsen sevinirim...
    bahsettiğim bu ise benimde kafama yattı bundan sipariş vericem;

http://www.more-tr.com/Galaxy-S3-icin-Ekran-Koruyucu-SPIGEN-SGP-Steinheil-Ultra-Nano-Series,PR-2323.html

benim bahsettiğim aynı marka. ama tabi ki modellerine göre özellikleri değişiyor. benim yazdığım ultra optics modeli iphone 4 için. farklı modeli aynı özellikleri sağlamaz..

mat ekran koruyucu film mi yoksa şeffaf mı?

• Standart, basit, ucuz ekran koruyucu jelatin veya filmlerden bahsediyorsaniz kesinlikle MAT oneririm.

Zira parlak ekstra basit duruyor, cok cabuk ve cok fazla ciziliyor.

Mat ile hissiyat daha iyi.
  • matt ekran koruyucunun yapıştırdım olmadı tekrar denemek için çıkarmak içtemdi çıkmadı kenarını kavlatım yapışkan izi kaldı geçmiyo nası gçer acaba
  • Filmde markada çok önemli spigen sgp, dafoni yada buff gibi damage etkili ekran koruyucu filmleri en iyilerindendir..

buff metaryalli ekran koruyucular ekranınızı darbelerden yüksek şiddetli çarpmalardan maksimum oranda korur..

yoksa 2-3 tl lik hiç bir işe yaramayan no name ekran koruyucu filmler hiç bir işinize yaramaz yani tam en önemli yaraması gereken yerde yaramaz o anda bir defa olur ama oldumu tam olur ekranınızda derin çizik iz yada arıza yapabilir.. sonra diyebilirsiniz keşke 20-30 tl yi gözden çıkartıp adam gibi bir ekran koruyucu alsaydım..
  • Şeffaf önermem aşırı derecede parmak izi bırakıyor cihazı kullandığınızda ekrana su gelmiş hissi veriyor mat eniyisi bende mat alıcam zaten.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.