Şimdi Ara

MAT ve GEO'su kötü olanlar kaybedecek bir şeyi olmayanlar için TEORİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an halihazırda zaten bir yüksek öğretim kurumunda eğitim görüyorum 2012 sınavıyla ilk senemde yerleştmiştim fakat bu sene tekrar bir sınav macerasına atılmak istedim zaten okulum devam ettiğinden hiç çalışmadım 2 sene önceki bilgilerimle girdim ygs ve lysye önem verdiğim sınav lys 5 dil sınavıydı ama yine de girdiğim seneden itibaren merak ettiğim bir yöntemi denemek istedim..

Her neyse sadede gelelim sınavdan önceki 2 gün 2010 2013 arası bütün geometri ve matematik lys sorularını cevaplarını incelemeye başladım ÖSYM hepinizin de bildiği gibi doğru şıkları eşit sayıda bölüyor atıyorum 50 matematik sorusundan 10a 11b 11c 9d 9e fazla oynamıyor sayıları yani.. Sonrasında ise her sorunun şıklarını incelemeye başladım burada da ösymnin şık yanıltma sistemi gözüme çarptı işlem hatasından doğacak hatalı sonuçları da şıklar arasında bırakıyor ösym. Yani sorunun doğru cevabının mutlaka bir işlem hatalı cevabı da oluyor şıklar içinde bu sayede eleme şansım oldu soruları bunu da farkettim örneğin;

A:2
    B:6
    C:0
    D:-2
    E:1

şıklar böyle ise genellikle doğru cevap 2,-2,0 oluyor bu sayede şansımız %20den %33e yükseliyor tabii sorular işaretlendikçe atıyorum a şıkkından zaten 10 tane işaretlenmişsse ayı eliyoruz %50 50 oluyor şansımız..

Tabii önerdiğim bi çözüm sitili değil ben rahat girdiğim için aklımda olan bu sistemi denemek zor olmadı benim için

50 MAT 30 GEO sorusunun tamamını işaretledim bu sistem dahilinde..

Sınav sonuçları açıklandığında sistemimin ne kadar başarılı olduğunu paylaşıcam tekrar söylüyorum kesinlikle zaten ilk 20k hedefleyenler için bir yol değil okumasınlar bile olasılığı düşük bir şans işi geleceğinizi riske atmaya gerek yok..

Fakat matematikte 10 netten geometride 5netten az yapan arkadaşlarımız bi göz gezdirebilir isterlerse.

Tekrar ediyorum hiç bir soruyu okumadım sadece şık ve işaretlenen şık sayısından yola çıkarak 50 mat 30 geo sorusunu optiğe işaretledim

Sistemimin başarılı olması için hedefim

15+ mat neti
    7+geometri neti

• cok merak ettim sonuc ne olcak acaba :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş keşke sınavdan önce yazsaydın matematik 8 soru geometri 1 soru yaptım

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahidgs -- 25 Haziran 2014; 19:37:05 >
  • Sıfır bilgi ile test çözme metodları diye bi kitap vardı onu okumuş muydun girmeden önce?

Orada da buna benzer şıklar üzerinden nasıl yapılacağını anlatıyordu.
  • mucahidgs kullanıcısına yanıt
    Dostum ben de ilk defa deniyorum bu sistemi kesinliği hakkında bi fikrim yok o yüzden yazıp sizi etkilemek istemedim eğer ki zaten hesaplamam dahilinde bir sonuç çıkarsa belirttim yukarıda da faydalanmak isteyen faydalanır seneye için en azından içim rahat olur ha aksi bir durum olursa sadece kendi sınav sonucumu etkilemiş olurum o da benim için sıkıntı değil
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum o kitabı göz gezdirmiştim ama dikkatlice okuduğumu söyleyeymem sanırım kütüphanede ya da ilk sene yurtta bir arkadaşımda vardı tam hatırlayamadım.

@BringMeToLifeX

Emin ol oturup çözseydim 35+mat 20+ geo yapardım senin sıralamanı geri iterdim bir çok zevkine giren kişi gibi bu da senin tercihlerine etki ederdi seni ilgilendiren bir durum yoksa abuk subuk trolleme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi buna kafa yoracağına kek konulara parabol polinom ikinci dereceden denklemler eşitsizlikler çarpanlara ayırma kareköklü sayılar üslü sayılara çalışssanda 15 doğru çıkartırsın zaten.
  • Doğru söylüyosun ben de aynı fikirdeyim ama insanız hepimiz herkes aynı niteliğe sahip değil ve maalesef bu tip sınav sistemleri bunu gözardı ediyor. Ben yorum yeteneği güçlü olan fakat ders çalışmayı sevmeyen veyahut çalışssada bir şekilde istediği sonuca ulaşamayan arkadaşlar için bir teori sundum zaten belirttiğim gibi ilk 20k hedefi olanlar için denemeye değmeyecek bir sistem.
  • Ben sadece öneri verdim dostum ya çünkü bilmiyorum söylediğin sistem garanti olur mu ama çözerek gidersen garanti yani o açıdan söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANTRAFOR ÖZLEMİ -- 25 Haziran 2014; 19:57:50 >
  • Tabii haklısın o konuda çözüm her zaman garantiyi verir de ben anlatmak istediğini anladım sadece bu sistemi neden denediğimi de söyledim, bu yöntem çoktan seçmeli matematik geometri sorularında yorum ve analizle çözmeye yarıyor ve tabii ki de şansta önemli bir planda açıklanır ya bir kaç gün içinde zaten 15+ gelecek mi o zaman değerlendiririz tekrar 15-de başarı kabul etmiyorum zaten söylediğin gibi 10 soru kolaylıkla yapılabilir sorular
  • Bunlarla uğraşacağınıza oturun da biraz bir şeyler öğrenmeye çalışın. Çalışmasanız, sadece zorunlu olarak 4 yıl gittiğiniz okulda dersleri dinleseniz, bilmediğiniz soruyu ellemeseniz zaten 8-9 geometri, 15-20 matematik neti yaparsınız. Konuyu açan arkadaşa: Kötü niyetin olmadığını biliyorum ama 4 yıl mat-geoya çalışmamış, sınava birkaç gün kala bir yerleri tutuşmuş ve bunlardan medet uman insanlara yardım edilmemeli bence.
  • Ben de seni anlıyorum ama çok yanlış düşünüyosun bir insandır ki 4 sene boyunca psikoanaliz kitaplar okumayı sever her insanı davranışına göre inceler günlük hayatta dahi yani gözlem yeteneğinin farkına varmıştır 4 sene boyunca geometri matematik sevmediği için çalışmamıştır ya da keyfi öyle istemiştir çalışmamıştır onun yerine gerçekten ilgili olduğu alanda yoğunlaşıp katabildiği bilgiyi katmıştır kendine sınava birkaç gün kala bi yerleri tutuşmuş tabirin çok yanlış böyle düşünen gençler olduğu sürece bu tarz öğrenci seçme sistemleri peşimizi bırakmayacak..

Senin açından da haklı 4 yıl boyunca çalıştın belki gece gündüz ama ben çalıştım aa o çalışmadı ona müstahak mantığı yanlış herkesin istekleri farklıdır yetenekleri farklıdır algı seviyesi bile farklıdır insanları ötekileştirmemeye özen göstermeni tavsiye ederim ben de senin kötü niyetli yaklaşmadığının farkındayım sana öğretilen bu çünkü ama anlamaya çalış bi nebze de olsa..

• İlkokuldan beri uyguladığım taktiklerden , dil yazılılarında daha çok işe yarayan bi taktik . 11 deyken ingilizce yazılısındaydık böyle eleye eleye 82 almıştım ki ilk iki yazılımın toplamı 81 di bakalım lys de ne kadar etkili olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyanuze®

Ben de seni anlıyorum ama çok yanlış düşünüyosun bir insandır ki 4 sene boyunca psikoanaliz kitaplar okumayı sever her insanı davranışına göre inceler günlük hayatta dahi yani gözlem yeteneğinin farkına varmıştır 4 sene boyunca geometri matematik sevmediği için çalışmamıştır ya da keyfi öyle istemiştir çalışmamıştır onun yerine gerçekten ilgili olduğu alanda yoğunlaşıp katabildiği bilgiyi katmıştır kendine sınava birkaç gün kala bi yerleri tutuşmuş tabirin çok yanlış böyle düşünen gençler olduğu sürece bu tarz öğrenci seçme sistemleri peşimizi bırakmayacak..

Senin açından da haklı 4 yıl boyunca çalıştın belki gece gündüz ama ben çalıştım aa o çalışmadı ona müstahak mantığı yanlış herkesin istekleri farklıdır yetenekleri farklıdır algı seviyesi bile farklıdır insanları ötekileştirmemeye özen göstermeni tavsiye ederim ben de senin kötü niyetli yaklaşmadığının farkındayım sana öğretilen bu çünkü ama anlamaya çalış bi nebze de olsa..

Doğru söylüyorsunuz ama istediği meslek için o alanı seçip 4 yıl boyunca dersleri gören biri bence belli bir seviyede yapmalı. Benim tepkim dinlediği halde yapamayana da değil. Dinlemek isteyenlere bile saygısı olmayıp, çalışanlara inek diyip dalga geçen, sınavdan önce de bir şeyler yapmak için uğraşan insanlara. Hiçbir şey bilmeyen insanlar üniversite kazanınca ne olacak ki? Ülkenin gelişimine zerre katkısı olmayacak. Ama onları sevdiği işe yöneltirsen herkes mutlu olur. Eğitim sistemi bu yüzden yanlış. Ama bir şeyi eleştirmek için önce eleştireceğimiz şeyi iyi tanımalıyız. "Ben sistemin parçası olmayacağım, derslere çalışmayacağım, sınavlar umrumda değil." dersen umrunda olan insanlar en iyi kademelere gelir ve bu sistemi düzeltmek için de bir şey yapmaz. Ancak sistemin yanlışlığını görüp ilerde sistemi düzeltmek için uğraşan insanlarla düzelir bu sistem. O yüzden bu yanlışlığı düzeltmek için o yanlışın içinde yer almak gerekebilir.

• Bunun için bu kadar uğraşacağınıza normal çalışın derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.