Şimdi Ara

Matebook 13(2019) mu matebook d14 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Genel günlük işlerimi ve okulla ilgili dersler için taşınabilir ince notebook arayışına girdim. Önceliğim bunlar oyun değil fakat yine de merak ettiğim bişey var. Ben orta düşük ayarlarda world of tanks da oynamak istiyorum. Herşeyi iyi olsun gibi bir derdim yok. Çok uzun süre de oynamam can sıkıntısına arada yarım saat. Tek istediğim ayarlar düşük olsa da akıcı olması. Şuan beğendiğim 2 bilgisayar oldu. Birisi huawei matebook 13 2019 i5 8265u işlemci ve mx250 ekran kartı var. Dokunmatik ekranlı 512 gb ssd ve 8 gb ram var. Diğeri matebook d14 ryzen 5 3500 u. Başka bir ekran kartı yok. İkisiyle de evet günlük işlerimi yapabilirim. 800 tl matebook 13 daha pahalı. Dediğim şartlarda oyun için matebook 13 ü tavsiye eder misiniz yoksa o pc de istediğim şartları karşılamaz mı. Ya da 800 tl fark değer mi. Ben arada kaldım yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekaan97 -- 29 Mayıs 2020; 18:14:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2si aynı marka olunca seçim yapmak daha kolay..
    matebook13 te
    8.nesil i5+ekran kartı var (2gb)+8gb ram+512ssd

matebook d14 te ise
    ryzen5 (son nesil)+8gb ram+512ssd var.

şahsi fikrim laptopa 5000 tl verip nette gezip film izlemek se
    1000-1200 TL ye 8inch tablet 2gb/32 gb
    6-8-10saat pil ömrü ile yeterli olur.
    7-8inch küçükse 1300-1500-2000 TL
    10 inch ekranlı 2/3gb ram 32/64gb tabletler var.

illa oyun derseniz oyun makinesi ps4 veya one box s var.
    3000-4000 TL karar sizin...
    illa 2 cihazdan biri ise
    ekran kartı olduğu icin matebook 13
    çünkü d14 8gb ram den kullanacak 4-6 gb kalacak
    ama matebook 13 ekran kartı 2gb kendi hafızası var.
    sistemde kasma yavaşlama olmaz

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Tablet zaten var fakat office programları için pc ihtiyacım oldu normalde pc ihtiyacım yoktu her işimi telefondan hallerdim. Fakat uzaktan eğitime geçildiği ve sınavlar da ödev şeklinde yapılacağı için pc gerekti. film izlemeden ziyade pubmed gibi sitelerden makale bakıp ödev-sunum hazırlamam gerekecek. iki cihaz arasında kaldım çünkü şık ince taşınabilir ve muadillerine göre uygun fiyatlı görünüyorlar. benim dediğim gibi oyunla işim yok fakat 800 tl farkla daha iyisi olacaksa düşük şartlarda kasmadan çok az oyun oynatacaksa matebook tercih edebilirim. fakat ikiside oyun konusunda az da olsa iş yapmaz bişey bekleme denirse de boşuna 800 tl vermeye gerek yok o yüzden sormak istedim.
  • haricî ekran kartlı cihaz her zaman daha Avantajlı..
    her iki modelde 8gb RAM+512 SSD var.
    Harici ekran kartı varsa 2gb
    8 GB ram 2gb Windows kullansa 6gb boş RAM performans demek..-2/3gb Windows kullansa 3-4gb ram iyi birşey..

Paylaşımlı ekran varsa 8gb tan
    -2gb ekran kartı
    -2/3gb Windows kullansa
    3gb kalır boşta...

peki sizce matebook 13 ün dediğin şekilde oyun performansı nasıl olur dediğim kadar iş görür mü?dediğim gibi ikisi de hiç olmaz gibiyse hem ekranı büyük olmasıyla hem daha ucuz olması ile d14 bana daha uygun işler için.
  • 2side aynı olsa dahi
    harici ekran kartı olan her zaman daha iyi.
    3000&4000 tl cihaz bakıyorum hepsi 8/240ssd
    dahili ekran kartı 4-8 gb ram
    bunun 2gb ekran kartı paylaşılıyor
    Windows 10 kullanacağınız programda ram kullanacak geriye birşey kalmaz!!

teşekkür ederim cevaplarınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei Matebook 13 AMD
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Matebook 13 var bende var kardeşim sorun varsa sorabilirsin
  • misterthugg kullanıcısına yanıt
    iyi günler. ben bu zamanlarda uzaktan eğitim gibi şeylere geçiş olacağı için pc ihtiyacı duydum. öncelikle matebook d14 modeline niyetlendim karar vermiştim. çünkü bana yetecekti video izleyecektim office kullanacaktım taşınabilir diye boyutları ekranı güzel geldi. fiyatları da görsellerde var. sonra almadan önce bu matebook 13 modelini gördüm. özellikleri hoşuma gitti. mx 250 ekran kartı var farkı o ve işlemcisi farklı. aslında daha iyi duruyor evet ama bilmediğim bir konu yardım almak istedim. 800 tl fark verip matebook 13 alırsam dediğim gibi çok oyun oynayan birisi değilim ama matebook 13 world of tanks gibi bir oyunda düşük-orta ayarlarda 30-60 dk akıcı oynatabilir mi? mx250 bu farkı vermiyorsa hiç matebook 13 alıp 800 tl fazla vermeye ve 14 inç ekran yerine 13 inç ekran almama değmeyecek benim için. çünkü dediğim oyun dışında performans gerektirecek başka bir işim olmayacak. sizce matebook 13 dediğim gibi iş görebilir mi? 800 tl farka değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ekaan97

iyi günler. ben bu zamanlarda uzaktan eğitim gibi şeylere geçiş olacağı için pc ihtiyacı duydum. öncelikle matebook d14 modeline niyetlendim karar vermiştim. çünkü bana yetecekti video izleyecektim office kullanacaktım taşınabilir diye boyutları ekranı güzel geldi. fiyatları da görsellerde var. sonra almadan önce bu matebook 13 modelini gördüm. özellikleri hoşuma gitti. mx 250 ekran kartı var farkı o ve işlemcisi farklı. aslında daha iyi duruyor evet ama bilmediğim bir konu yardım almak istedim. 800 tl fark verip matebook 13 alırsam dediğim gibi çok oyun oynayan birisi değilim ama matebook 13 world of tanks gibi bir oyunda düşük-orta ayarlarda 30-60 dk akıcı oynatabilir mi? mx250 bu farkı vermiyorsa hiç matebook 13 alıp 800 tl fazla vermeye ve 14 inç ekran yerine 13 inç ekran almama değmeyecek benim için. çünkü dediğim oyun dışında performans gerektirecek başka bir işim olmayacak. sizce matebook 13 dediğim gibi iş görebilir mi? 800 tl farka değer mi?
    Merhaba kardeşim. Şimdi birkaç karşılaştırma yapayım, o şekilde hem daha iyi bir kıyaslama yaparsın hemde tercihin kolaylaşır. Öncelikle fiyat farkı şuan için 800TL. Huawei in sitesinde 31 Mayıs'a kadar kampanya var. Matebook13 yarın saat 21:00-24:00 arasında 5699TL ye düşecek bunun üzerine sitedeki çarktan çıkan 140 TL lik kuponu eklersen 5560 TL ye denk getirmiş olursun. Bu şekilde aradaki fark 60 TL olur ve böyle bir kıyaslamada kesinlikle Matebook13. Neden? İşlemci farkı ise önemli çünkü AMD masaüstünde başarılı olsa da notebooklarda bu kadar başarılı değil diye biliyorum ama bir araştır yinede. Alacağın intel işlemci senin için daha uzun ömürlü bir tercih olacaktır bana sorarsan. Harici ekran kartına gelecek olursak pc içindeki ram miktarı zaten 8gb ile limitli. Bununla beraber ekran kartı olmaması pc de grafik performansı açısından illaki bir düşüş sağlayacak çünkü dahili ekran kartları oyun vs gibi işler için değil kaldıki mx250 de tam olarak oyun için değil ama oyun oynayabilir misin ? Cevap evet, kesinlikle oynarsın. Oyun açısından MX250 daha iyi bir tercih olur. D14'nün ekranı 250 nit parlaklıkta 1920x1080 çözünürlükte bir ekran. 13 ise 2160x1440 çözünürlüğe ve 300 nits parlaklığa sahip. Bu kıyaslamada da 13 önde çünkü az bir fiyat farkına 2k ve daha parlak bir ekran almış olacaksın. Eğer pc'yi güneş ışığı altında dışarıda falan kullanmak istiyorsan ya da kullanacaksan nit değeri yüksek olmalı en az 500 falan. Matebook13 ün 300 olan değeride yetersiz fakat ikisi için kıyaslama yaparsan sonuç ortada. Taşınabilirlik açısındanda yine matebook 13 daha kompakt olacaktır. Burada senin sorman gereken asıl soru şu. Ben 16:9 formatlı 14 inç ekran mı istiyorum yoksa 3:2 formatlı 13 inç mi ? Çünkü Matebook 13'ü bu şekilde kıyaslayabilirsin. Ekranı sandığın kadar küçük bir pc değil hatta bana sorarsan öyle küçükde değil en büyük fark ekran oranları. Netflix'te dizi vs izliyorsan Netflix'te bu çok fark etmiyor ama bazı filmlerde 3:2 oranlı ekran olduğu için ekranda boşluk kalabiliyor. Bu ekranın artısı Office kullanmak, webde gezinmekte çünkü daha rahat bir kullanım sağlıyor. Filmlerde vs çok gözüme batar dersen orası senin kararın. Dediğim gibi teknik özelliklere bakıpta alıyorsan kesinlikle matebook13 ama hayır bende ekran boyutuna ve oranına bakıyorum diyorsan o zaman D14. İkisi arasında benim tercihim 13 olurdu ki zaten aldım hahaha Bu arada sanırım fiyat düşüşü yarın son kez olacak çünkü kampanya tarihi yarın olarak görünüyor sitelerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misterthugg -- 30 Mayıs 2020; 23:47:11 >

• misterthugg kullanıcısına yanıt
    gerçekten yazdıklarınız çok güzel üşenmeden hepsini açıkladığınız için çok teşekkür ederim. Huawei nin kendi sitesinden almayı ben de düşündüm fakat malesef şuan sitelerinde taksitli satışları bulunmuyor. Benim de malesef peşin alabilcek durumum yok şuan. O yüzden sanırım yine n11 den alacağım alırsam çünkü 9 taksit imkanı var. Ekran kartı olayını iyice açıkladığınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi matebook 13 benim daha hoşuma gitti ama emin olamadım ekranı küçük mü diye o yüzden 1 haziranda teknoloji marketleri açıldığında da gidip bakacağım. Normalde hiç pc ihtiyacı olan birisi değilim her işimi telefondan hallederdim. Fakat bu dönem gerekti üniversite için ödev yapılması kararı var bunun için office programları gerekiyor ayrıca tus dershaneleri de uzaktan eğitim gibi bir programa geçti şimdilik oradan da video izlemem gerekiyor. Bu yüzden ekran boyutu önemli gibi geldi dedikleriniz çok değerli bilgiler dikkate alacağım.

• ekaan97 E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Umarım faydam dokunmuştur. Kendi sitesindeki alışveriş için bankanız ile görüşün derim çoğu banka sonradan taksitlendirme yapıyor belki alışverişinizi alımdan sonra taksitlendirirler. Ekran boyutu ve oranı konusundaki tercihiniz tamamen sizin tercihiniz ama ekranın netliği parlaklığı ve pc performansı açısından önde olan dediğim şekilde matebook13. Yine aynı şekilde ekranın boyutu ve videolar hakkında çok şüpheye düşmeyin çünkü canlı aldığınızda anlıyorsunuz. Dediğim gibi ekranın oran farkı sadece sinema fortmatındaki filmlerde ortaya çıkıyor, youtube yada bu tarz servislerde göze batan bir fark görmüyorsunuz. Ben Lord of the Rings açmıştım itunestan film olarak o filmin formatından dolayı biraz garip gelmişti başta ama diğer platformlarda sıkıntı yaşayacağınız düşünmüyorum şahsen ben yaşamadım. Bu arada müşteri hizmetleri ile geçen bir konuşmam olmuştu. Eğer cihazı aldıktan sonra beğenmez yada size uygun bulmaz iseniz 14 gün içinde para iadesi yapıyorlarmış bu belki sizin için iyi bir değerlendirme aracı olabilir. Aldıktan sonra hangisini alırsanız alın değerlendirip diğerine geçme imkanınız olur. Başka sorularınız olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.