Şimdi Ara

Matematiğe süre kalmıyor, Türkçede nasıl hızlanabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim hocam Paragraf, bilgi sarmal Paragraf, Limit Paragraf %70'i bitti.
    Türkçe için de yarım da olsa bazı konuları biliyorum.
    Deneme olarak geçtiğimiz sene 15-20 genel deneme, bilgi sarmal Türkçe branş ve 345 branştan 3-4 deneme çözdüm.
    + olarak kitap okumayı seviyorum, pandemi harici de hep okudum.
    Bunların hepsine rağmen özdebirde 22.5 yaptım.
    1-2 istisna harici +30 geçtiğimi hatırlamıyorum.
    Bide 30 geçemiyorum aynı zamanda +1 saat vaktimi alıyor Türkçe.

Şu an için tekrardan dil bilgisine başladım. Zarftayım. Tr matematiğinden dinleyip palmeden çözüyorum.
    Paragraf için de benim hocam Paragraf denemesi var onu çözmeyi düşünüyorum.

Bunların haricinde ne yapmam lazım. Bu Türkçe yüzünden +20 yapacağım matematikten 9.5 net yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGANYRSA -- 26 Ekim 2022; 19:47:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• anladigim kadariyla sikintin paragrafta dil bilgisinden kac yapiyorsun

• süreyi düşünmeden kafan rahat şekilde çözersen olur tabi bunu bol denemeyle desteklemek lazım

• Özdebirde yanlış saymadıysam 8 dil bilgisinden 6 doğru 1 boş 1 yanlış var.

• Hocam, kafa hiç rahat olmuyor ki. Düzenli paragraf denemelerine tekrardan başlayayım, bakalım faydası olacak mı?

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

olur hocam elbet ama işin özü mentali sağlam tutmak bu derste ve sınav anı beklediğinizden çok daha iyi de geçebilir bu dönemlerde pek takılmayın netlere de

• Hocam, hiçbir şeyim doğru gitmiyor ki.
    Öneriniz için teşekkür ederim.
    Belki de hukuk fakültesi benim için ulaşılmazdır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deneme çöz hocam

netlere çok takılma başta

ulaşılmaz neden olsun hocam ileriki aylarda gülümsersiniz mesajlara bakınca umarım başarılar diliyorum

• Türkçenin 1 saat sürmesi nasıl oluyor hocam bence her soruya çok fazla düşünüyorsunuz şıklara bakıp defalarca soruya dönüyorsunuz böyle yapmamanız lazım 30+ geçemiyorsanız ciddi yanlışlarınız ve bazı paragraf tiplerinde eksikleriniz vardır. Yanlışlarınıza bakın hangi soru tipleri yanlış mesela ulaşılamaz soru tipleri yanlış yapmışsınız sürekli hemen o başlıkla ilgili elinizdeki paragraf kitabından o bölümü temizleyin çözümleri izleyin böyle böyle yanlış yaptığınız soru tiplerini kapatın ve sorular üzerinde çok fazla düşünmeyin

• taktik hocam taktik. kendinize göre soru çözüm yöntemleri bulmanız gerek. binlerce soru çözmekten daha çok faydası dokunur eminim ki.

• 3Rayy kullanıcısına yanıt
    Sizin yaptığınız çözümler neler hocam? Kendinizden örnek verir misiniz?

• Boş zamanlarında kitap oku. Cümleleri zihninde anlamlandırıp irdelemeye çalış. Her üç günde bir Türkçe/Paragraf denemesi çöz. Zamana karşı talim yap. Daha süre var. Bunları uygularsan gelişim gösterirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil bilgisinde hızlanmak da bir seçenek.
    Sınav döneminde dil bilgisindeki soru kalıplarına o kadar alışmıştım ki küt küt indiriyodum dil bilgisini, 10 soru 2 dakika bile sürmüyordu. E kazanç tabi bu da.

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    Hocam, dil bilgisinde çok vakit gitmiyor. Paragraf oylaması+ düşük gelmesi can sıkıcı.

• Artık günlük çözüyorum paragraf denemesi.
    Kitapta okusam iyi olur aslında, öneri için teşekkür ederim.
    Dil bilgisinde az bir konu kaldı. Onlar bitince de türkçe branş çözerim artık

Paragrafı çok çözecen ya yapcak bişi yok. Kitap okumanın bu saatten sonra fayda getireceğini düşünmüyorum. Oku yine tabi. Sınav anı odak olmak, uykusuz olmamak vs daha önemli faktörler artık. Yoksa 20 yıldır bu alışkanlığı kazanamamış insana 5 ayda okuma alışkanlığı ve hız çok gerçekçi durmuyor.

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    Hocam, kitap okuma alışkanlığım zaten vardı. Pandemi de okumadım sadece.
    12. Sınıfta türkçe 30-40dk arasında bitiyordu netler yine aynıydı. Sınavdan bu zamana kadar hiç deneme, paragraf çözmeyince süre +1 saat oldu, netlerde farklılık yok.

• alperaslan00 A kullanıcısına yanıt
    matematikte yaptığım turlama taktiğini türkçeye de ayarlamaya çalışıyorum en basitinden hocam. bir diğer zaman bulacağın yer ise dil bilgisi. eğer orayı halledersen 3 4 fazladan net ve yanına iyi bir süre de bırakır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.