Şimdi Ara

Matematik okuyup yazılıma kayarım diyenler: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
26.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam şart zaten. Adam 200k yapıp gümüşhane fizik gidip temel bilim kötü işsiz kalırsın diyor ve gideceklerde vazgeçiyor. Ama boğaziçi bilkent mezunu bi adam işsiz kalmaz havada kapılıyor ztn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buna ben de katılıyorum.

• Frontend kısmı için ilkokul matematiği bile yeterli

• Alanına göre değişir hocam. Mesela Computer Graphics alanında çalışmak isterseniz matematik gerçekten içinizden geçiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Machine - Deep Learning alanlarını düşünen varsa matematik istatistik okumak bırak dezavantajı çok büyük avantaj. Ancak gidilecekse de adı bilinen iyi üniversitelere gidilmesi gerekir diye düşünüyorum iş imkanı açısından. Diğer yazılım alanlarını düşünen varsa matematk vs yazmasına gerek yok mühendislikteki matematik dersleri hayli hayli yeter.

• Bu arada temel bilimler okuyup yurtdışından yüksek lisans bursu falan almak çok zor değil diye biliyorum. İlk 6 üni için falan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ders seçme olayı devletlerde o kadar kolay olmuyor haberiniz olsun. sisteme 30sn bile geç girseniz istediğiniz seçmeli dersin kontenjanı dolmuş olabilir.

• Matematik okuyup yazılıma kayarım diyenler Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği kazanamayan ez*k oğlu ez*k tipler. Büyük ihtimal YTÜ Matematik, Hacettepe Matematik gibi bir bölümde okuyup formasyon alıp ağaca "Mat Özel Ders" ilanı yapıştırırlar.

• Arkadaşlar eski bir mat. mezunu ve web işleri ile uğraşan abiniz olarak şunları söylemek istiyorum.
    Matematik ile yazılım alakası yok. Belki ODTÜ fln olursa ingilizce avantajını görürsünüz bilemem ama Anadolu ünilerde hiç bir ilgi bulamazsınız. Hiç okumayıp full 4 yıl alanınıza kasarsanız çok daha iyi olur. Çünkü faydası yok yani. Hatta zararı var yazılım ile ilgili uzaktan yakından ilgisi olmayan dersler ile kafayı yiyorsunuz. Zaten hocaların hiçbir bilgisi de yok bu konuda. Yaşlı hocalar temel PC zor kullanıyor. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyun daha iyi bence. Hem DGS imkanınız olur hem dersleri daha kolay geçersiniz.
    Ama yine söylüyorum yazılım için okulda size herşeyi veremezler haberiniz olsun siz araştırıp uygulayacaksınız. Zaten adam yapabiliyor olsa niye hoca olarak üni.de dursun ki gider sağlam bir yabancı şirkete $ olarak maaş alır. İş sizde yani başarılar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.