Şimdi Ara

Matematik okuyup yazılıma kayarım diyenler: (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
6
Favori
26.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selam arkadaşlar kardeşim için araştırmalar yaparken bu başlığı gördüm hesap açtım
    Bende ege matematik öğrencisi olarak bilgi vermek isterim
    Evet matematik çok zor bir alan ve buradan yazılıma kaymak hayli zor olacaktır fakat ege üniversitesini önerebilirim ceng sıralamaları ile karşılaştırdığım zaman gerçekten çok daha avantajlı hem konumu kampüs olanakları bilinirliği hem de en büyük avantajı 2. yıldan sonra tamamen bilgisayar bilimlerine yoğunlaşabilme imkanına sahipsiniz bende matematik aşkı ile girmedim ama düzenli çalışma ile çok kasmadan geçtim diyebilirim
    Gözlemlediğim kadarıyla buraya gelen öğrencierin çoğu amacı olmadan ne yapacağını kestirmeden geliyorlar üniversite hayatım olsun gezeyim tozayım kafasında geçen 4 yıldan sonra hüsrana uğruyorlar. Ama bi amaç uğruna gelenler çaba gösterenler bi şekilde iyi yerlere geldiler çok çok klasik olacak ama yine bu bölümde de her şey kişinin kendisine bakıyor bu bölümde yazları güzel geçirip (bazı arkadaşlar part time işe bile girdi) kendinize yatırım yaparsanız boş kalacağınızı sanmıyorum sorularınızı alabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İtü mat müh nasıldır peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen negatiflik akan bir başlık olmuş...yazılım dediğiniz şey zaten baştan aşağıya matematiktir aksini iddia eden bundan sonrasını okumasın.

ülkede şu an sektör çok viralleşti ingilizce bilmeden yazılımcı olabilir miyim matematik bilmeden yazılımcı olabilir miyim diyenler hiç az değil. bunları bilmeyerek ancak bir yere kadar gelirsiniz basit yazılımlar yapar basit web siteleri kodlamaktan ileriye gidemezsiniz. matematik analitik düşünmenizi, problem çözme yetinizi geliştirir,ufkunuzu açar,herhangi bir şeyi analizlemeyi öğrenirsiniz. yukarda verdiğin üniversitelerin dünyanın ve türkiyenin top üniversiteleri matematiği dibine kadar öğreten ders programları olması normal evet katılıyorum gördüğümüz ileri matematik kod yazarken işimize yaramayacak fakat nasıl kod yazacağınıza,problemi kavrayıp çözmenizde faydası olacaktır. öyle bir yazı yazmışsın ki sanki tüm yazılım bilgisinin kaynağını bilgisayar mühendislikleri programlarınndan başka yerde bulamazsın gibi bir anlam var. hahahaha hatta üniversitede sizi yazılımcı yapacak hocalarınızın akademisyen olması dışında bir sorun yok:D bu ülkede kağıt kalemle kod yazdıran hocalar var ama matematik okuyan yazılımcı olamazmış zormuş:D aynen kanka mühendislik okuduğunda daha kolay hatta iş verenler sen başka bir bölümde okuyup çok daha iyi yazılımcı olduğun halde mühendis olmadığın için seni işe almayacaklar sen negatif düşüncelerinde boğulmaya devam et. illa ben üniversitede yazılım temeli öğrenmek istiyorum diyosanız da yıldız teknik ve itünün matematik ders programlarına bakın 3. sınıftan itibaren seçmeli derslerden istediğiniz alandan dersler alabiliyosunuz ister yazılımcı olun ister matematikçi ister istatistikçi olun ister veri bilimci olun ama yeter ki elinizden geleni yapın matematik bilen adam hele ki matematilk fomosu olan şu ülkede işsiz kalma ihtimaliniz sıfıra yakın.

• kısaca matematik bilmeden anca basit bir coder olursunuz ama iyi bir yazılımcı olamazsınız sektörün iyi yazılımcı açığı var yoksa websitesi tasarlayan adam da yazılımcı gta5i kodlayan adamlar da yazılımcı:D

• adamın yazdığı yazıya baksana baştan aşağıya toxic bir yazı bu adamdan tavsiye almak veya sözüne itibar etmek kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden birisi. hayatında hiç matematik mezunu veya mühendis görmediğini de eminim bu arada :DD

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.