Şimdi Ara

Matematik okuyup yazılıma kayarım diyenler:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
26.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatınızın kayma ihtimali çok daha fazladır. Son dönemlerde yeni modamız biliyorsunuz matematik okuyup Bill Gates olmak. Şimdi bu üniversite matematiğini lisenin öyle devamı gibi zanneden masum kardeşlerim için Türkiye'den Boğaziçi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi matematik ders programlarını atıyorum. Ayrıca Stanford Üniversitesinin de matematik derslerinin bir kısmını çıkardım onu da paylaşacağım.

BOUN: http://www.math.boun.edu.tr/tr/index.php/lisans/ders-katalogu

ODTÜ: https://math.metu.edu.tr/en/program-overview

STANFORD:

Matematik okuyup yazılıma kayarım diyenler:

Görmüş olduğunuz gibi matematiğin uç noktası olan diferansiyel geometri, diferansiyel topoloji, simplektik geometri, skotastik diferansiyel, kombinatorik (Bu son değişik dersler Stanford müfredatından.) dersleriyle muhatap olacaksınız. Şimdi yapay zekâ laboratuvarı kurmayacağınızı düşünürsek bu kadar matematiğe hiçbir zaman ihtiyacınız olmayacak. Ortalama bir web sitesini, mobil uygulamayı yurt dışındaki liseli çocuklar yapıyor. Eğer bu kulvarı seçecekseniz kesinlikle yüksek lisans olarak bilgisayar bilimleri ile alakalı bir eğitim almanız lazım. Mühendis çıkışlı olmadığınız için de hâliyle zor bir kulvara oldukça eksik gireceksiniz. Yanınızda belki en iyi üniversitelerin bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun insanlar olacak. Siz ise sadece bir coder olacaksınız. Yani bu mantıklı bir yol değil.

Görüyorum hemen her gün matematik yaz yazılımcı ol gibisinden muhabbet dönüyor yapmayın yazık günah. Adam sınavda 400 bin yapmış siz bu adama matematik yaz yazılıma geçersin diyorsunuz. Adam daha lise matematiği konularının çeyreğini yapabilmiş yani bu adam topoloji dersinde ne yapacak? Şimdi gelip demeyin bana işte okula bir kapağı atsın sonra devamı gelir diye. Bak yukarıda Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin müfredatını da attım Stanford'ın da. Sizin rakipleriniz Boğaziçililer değil Stanfordlılar. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorsanız bilgisayar mühendisliği okuyun. İki kişinin cahilce yazdığı satırlara kanıp hayatınız mahvetmeyin.

Biraz ülkenin gerçeklerine bakın. KPSS'de fizikçi 1. olmuştu ve atanamamıştı. Aha buyrun link: https://eksisozluk.com/kpss-egitim-bilimleri-birincisinin-atanamamasi--2188859

Yani Türkiye temel bilim okumaya değmeyecek bir ülke. Yurt dışına gitme şansınız bir mühendislik öğrencisine göre çok çok düşük. Puanınız düşük geldiyse bir sene daha hazırlanın. Zaten 400 binden matematik-fizik yazdıysanız okulu bitiremezsiniz. Denemesi bedava isteyen gitsin. Ben sadece ortalıkta dolaşan şu kuru gürültüyü dağıtmak istedim. Gerçekler yukarıda yazıyor. Hala matematik okuyun nasıl olsa yazılıma geçersiniz diyenler de milleti saçma sapan yönlendirmesin. Matematik okuyup bilgisayar mühendisi olamazsınız, mühendislik sıfatı Udemy videolarından kazanılmıyor.

Şu videoyu da 2.35'ten itibaren seyredin. Adam matematik okuyup yazılımcı olmuş. Şirketi bir projede sadece mühendis kontenjanı açtığı için boşta kalmış.

GERÇEKTEN İLKOKULDA GÖRDÜĞÜNÜZ İLK MATEMATİK DERSİNDEN İTİBAREN AŞKLA YANIP TUTUŞMUYORSANIZ, ORTALAMAYA GÖRE DAHA ZEKİ DEĞİLSENİZ, GÜNDE 10-12 SAAT ÇALIŞACAK DİSİPLİNİNİZ YOKSA, SÜREKLİ İSPATLARLA UĞRAŞMAKTAN KEYİF ALMIYORSANIZ MATEMATİK YAZMAYIN. GERÇEKTEN BAK MEZUN OLUNCA İNTİHARIN EŞİĞİNE GELİRSİNİZ. ORTALIKTA DOLANAN CAHİLCE LAFLARA KANIP YANLIŞ TERCİHLER YAPMAYIN. DAHA DA SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK İSTEYEN GİTSİN YAZSIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayı izle -- 8 Temmuz 2021; 15:36:43 >

• 12nin başlarında bende oyee matematik okuyup yazılımcı olam diyodumda sonra ders planlarını görünce vazgeçtim. Ama bu yoldan gitmek isteyen arkadaşlar varsa bilkent, iyte ve ege nin matematik müfredatlarına bakmasını tavsiye ederim. Bilkentte yanlış hatırlamıyorsam 13 tane serbest seçmeli var herhangi bir bölümden ders alabiliyorsunuz. İytede 7-8 tane istediğiniz bölümden ders alma imkanı var. Bir tane akademisyenine email atmıştım ders saatleri çakışmadığı sürece bilgisayardan ders alınabiliyor. Ege mat da ilk iki yılı bitirince üç tane ana dala ayrılıyo bunlardan birisi bilgisayar bilimi alanı.

Machine - Deep Learning alanlarını düşünen varsa matematik istatistik okumak bırak dezavantajı çok büyük avantaj. Ancak gidilecekse de adı bilinen iyi üniversitelere gidilmesi gerekir diye düşünüyorum iş imkanı açısından. Diğer yazılım alanlarını düşünen varsa matematk vs yazmasına gerek yok mühendislikteki matematik dersleri hayli hayli yeter.

Arkadaşlar eski bir mat. mezunu ve web işleri ile uğraşan abiniz olarak şunları söylemek istiyorum.
    Matematik ile yazılım alakası yok. Belki ODTÜ fln olursa ingilizce avantajını görürsünüz bilemem ama Anadolu ünilerde hiç bir ilgi bulamazsınız. Hiç okumayıp full 4 yıl alanınıza kasarsanız çok daha iyi olur. Çünkü faydası yok yani. Hatta zararı var yazılım ile ilgili uzaktan yakından ilgisi olmayan dersler ile kafayı yiyorsunuz. Zaten hocaların hiçbir bilgisi de yok bu konuda. Yaşlı hocalar temel PC zor kullanıyor. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyun daha iyi bence. Hem DGS imkanınız olur hem dersleri daha kolay geçersiniz.
    Ama yine söylüyorum yazılım için okulda size herşeyi veremezler haberiniz olsun siz araştırıp uygulayacaksınız. Zaten adam yapabiliyor olsa niye hoca olarak üni.de dursun ki gider sağlam bir yabancı şirkete $ olarak maaş alır. İş sizde yani başarılar dilerim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Matematik Okumanın Yazılıma Geçiş Gücü

Matematik bölümünden yazılıma geçiş, pek çok kariyer arayışında olan kişi tarafından düşünülen popüler bir seçenektir. Matematik bölümü, yazılım mühendisliği için gerekli olan güçlü bir analitik ve problem çözme temeli sağlar.

Matematik bölümü mezunları, yazılım mühendisliğine geçiş için ihtiyaç duydukları teknik becerilerin bir kısmını zaten edinmişlerdir. Örneğin, matematikçiler doğrusal cebir, olasılık ve istatistik gibi yazılım geliştirme için hayati önem taşıyan konularda sağlam bir temel kazanırlar.

Ayrıca, matematik bölümü öğrencileri kodlama ilkelerine giriş yapabilecekleri isteğe bağlı bilgisayar bilimi dersleri alabilirler. Bu dersler, matematiksel düşünme biçimlerini programlama dillerine uygulamalarına yardımcı olur.

Kariyer değiştirmeyi düşünen matematik bölümü mezunları için yazılım mühendisliğine geçiş yapmanın birkaç yolu vardır:

• Bilgisayar bilimi yüksek lisans programı: Bu programlar genellikle matematik bölümü mezunları için özel olarak tasarlanmıştır ve yazılım geliştirme için gerekli teknik becerileri edinmenize yardımcı olur.
    • Önyükleme kampları: Önyükleme kampları, matematik bölümü mezunlarının yazılım mühendisliği alanında hızlı bir başlangıç yapmalarını sağlayan yoğun eğitim programlarıdır.
    • Çalışma: Kendi kendine çalışma ve çevrimiçi kurslar yoluyla yazılım geliştirme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Ancak, bu seçenek daha fazla zaman ve özveri gerektirir.

Matematik bölümü mezunları, analitik düşünme, problem çözme ve algoritmik yaklaşım becerileri gibi yazılım mühendisliği için değerli varlıklara sahip olurlar. Bu beceriler, onları yazılım geliştirme ekiplerinde başarılı olmaları için konumlandırır.

Matematik okumanın yazılıma geçiş, kariyer seçeneklerinizi genişletmek ve yazılım endüstrisindeki talep gören alanlarda uzmanlaşmak için bir fırsat sunar. Matematiksel temeliniz ve yazılım mühendisliği becerilerinizi birleştirerek, rekabetçi bir yazılım geliştirme alanında başarılı bir kariyere sahip olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tamam

• çocuk haklı, boğaziçi matematiğe güzel bir dereceyle giren aile dostu vardı uzaktan. çocuk zaten istanbul'un iyi bir lisesinden mezundu. en son babası yazılıma atılmanın zor olduğunu söyledi. ha var mı var ama %20'lerdeydi sanırım.
  • 12nin başlarında bende oyee matematik okuyup yazılımcı olam diyodumda sonra ders planlarını görünce vazgeçtim. Ama bu yoldan gitmek isteyen arkadaşlar varsa bilkent, iyte ve ege nin matematik müfredatlarına bakmasını tavsiye ederim. Bilkentte yanlış hatırlamıyorsam 13 tane serbest seçmeli var herhangi bir bölümden ders alabiliyorsunuz. İytede 7-8 tane istediğiniz bölümden ders alma imkanı var. Bir tane akademisyenine email atmıştım ders saatleri çakışmadığı sürece bilgisayardan ders alınabiliyor. Ege mat da ilk iki yılı bitirince üç tane ana dala ayrılıyo bunlardan birisi bilgisayar bilimi alanı.
  • Bu arada kıyısından alakalı olduğu için yazıyorum, Bilkent'te matematik ve fizik dışında branşla çap yapılmıyormuş, düşünen varsa diye yazıyorum. Yani matematikten girerseniz çap yapabileceğiniz tek dal fizik.

• Adamlarin graf icin ayri dersleri olması süper bizde okullar 2 haftada anlatmaya calisiyor
  • İki bölümle de alakam yok, ama yazdıklarından bana çok fazla liseli havası verdin. Hele yüksek lisansa bakış açın çok garip. Bu kadar kesin konuştuğun için en azından işin içinde olup olmadığını merak ediyorum. Nerede ve ne okuyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 8 Temmuz 2021; 16:39:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Mezundum sınava hazırlandım bu sene ksımetse gidiyorum. Uzun zamandır da bilişim sektöründeki gelişmeleri, iş ilanlarını takip ediyorum. Bunları söylemek için manager olmaya gerek yok biraz piyasayı araştıran birinin bilgi sahibi olacağı şeyler.
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Zaten ders programına baktım aynı şekilde moralim bozuldu. O kadar gıdım gıdım sindirerek ilerliyorlar ki yok aga burası bitmiş.
  • babayı izle kullanıcısına yanıt

Umarım sınav sonucun iyi olur. Ama bunun yorumunu işin içindekiler yapsa daha sağlıklı olur. Dediklerinde mantıklı kısımlar olsa da, doğru olmayan yerler de var. Zaten ne kadar iyi araştırırsan araştır, ne kadar az şey bildiğini üniversiteye başladıktan sonra fark ediyorsun.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ben işin ehli değilim. Öyle millete yol gösterme peşinde de değilim. Sadece 400 bindeki adama git matematik yaz sonra yazılımcı olursun denildiğinden neyle karşılaşacağını bilsin isterim. İllaki eksiğim vardır zaten bunun bilincindeyim. İyi dileklerin için teşekkür ederim.
  • babayı izle kullanıcısına yanıt

O konuda lafım yok, kesinlikle haklısın.

• Bune ya şu sıralar önüne gelen temel bilimlere kayıyor. Neyse devam edin sıralama düşsün az

• Temel bilimlerde kesinlikle yüksek bir baraj puanı olması gerek atıyorum en kötü 50 bin gibi. Ertan Hoca da bir videosunda bundan bahsediyordu.
  • Fizikte sıfır yada eksilere düşen adam gidip fizik yazıyo tam bi komedi
  • Aman dikkat yazilim size kaymasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2C92D31A -- 8 Temmuz 2021; 18:11:44 >
  • Şunu da ekliyim, bence yazılımda çok fazla matematik bilgisine gerek yok. Yani lise matematiği yeterli bu boğaziçi matematiği falan fazla bir yazılımcı için. Kendi görüşüm tabi. İlla yazılıma kayacaksanız 4 yıllık mat, istatistik vs. Okuyacağınıza 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup 4 yıllık cenge vs. Tamamlayın daha mantıklı olur bence
  • Buna bende katılıyorum. TC de yapılan çoğu iş ya crud işi yada frontend. Bence bunlar için lise matematiği yeterli.

• Aynen öyle.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.