Hayatınızın kayma ihtimali çok daha fazladır. Son dönemlerde yeni modamız biliyorsunuz matematik okuyup Bill Gates olmak. Şimdi bu üniversite matematiğini lisenin öyle devamı gibi zanneden masum kardeşlerim için Türkiye'den Boğaziçi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi matematik ders programlarını atıyorum. Ayrıca Stanford Üniversitesinin de matematik derslerinin bir kısmını çıkardım onu da paylaşacağım. BOUN: http://www.math.boun.edu.tr/tr/index.php/lisans/ders-katalogu ODTÜ: https://math.metu.edu.tr/en/program-overview STANFORD: Görmüş olduğunuz gibi matematiğin uç noktası olan diferansiyel geometri, diferansiyel topoloji, simplektik geometri, skotastik diferansiyel, kombinatorik (Bu son değişik dersler Stanford müfredatından.) dersleriyle muhatap olacaksınız. Şimdi yapay zekâ laboratuvarı kurmayacağınızı düşünürsek bu kadar matematiğe hiçbir zaman ihtiyacınız olmayacak. Ortalama bir web sitesini, mobil uygulamayı yurt dışındaki liseli çocuklar yapıyor. Eğer bu kulvarı seçecekseniz kesinlikle yüksek lisans olarak bilgisayar bilimleri ile alakalı bir eğitim almanız lazım. Mühendis çıkışlı olmadığınız için de hâliyle zor bir kulvara oldukça eksik gireceksiniz. Yanınızda belki en iyi üniversitelerin bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun insanlar olacak. Siz ise sadece bir coder olacaksınız. Yani bu mantıklı bir yol değil. Görüyorum hemen her gün matematik yaz yazılımcı ol gibisinden muhabbet dönüyor yapmayın yazık günah. Adam sınavda 400 bin yapmış siz bu adama matematik yaz yazılıma geçersin diyorsunuz. Adam daha lise matematiği konularının çeyreğini yapabilmiş yani bu adam topoloji dersinde ne yapacak? Şimdi gelip demeyin bana işte okula bir kapağı atsın sonra devamı gelir diye. Bak yukarıda Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin müfredatını da attım Stanford'ın da. Sizin rakipleriniz Boğaziçililer değil Stanfordlılar. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorsanız bilgisayar mühendisliği okuyun. İki kişinin cahilce yazdığı satırlara kanıp hayatınız mahvetmeyin. Biraz ülkenin gerçeklerine bakın. KPSS'de fizikçi 1. olmuştu ve atanamamıştı. Aha buyrun link: https://eksisozluk.com/kpss-egitim-bilimleri-birincisinin-atanamamasi--2188859 Yani Türkiye temel bilim okumaya değmeyecek bir ülke. Yurt dışına gitme şansınız bir mühendislik öğrencisine göre çok çok düşük. Puanınız düşük geldiyse bir sene daha hazırlanın. Zaten 400 binden matematik-fizik yazdıysanız okulu bitiremezsiniz. Denemesi bedava isteyen gitsin. Ben sadece ortalıkta dolaşan şu kuru gürültüyü dağıtmak istedim. Gerçekler yukarıda yazıyor. Hala matematik okuyun nasıl olsa yazılıma geçersiniz diyenler de milleti saçma sapan yönlendirmesin. Matematik okuyup bilgisayar mühendisi olamazsınız, mühendislik sıfatı Udemy videolarından kazanılmıyor. Şu videoyu da 2.35'ten itibaren seyredin. Adam matematik okuyup yazılımcı olmuş. Şirketi bir projede sadece mühendis kontenjanı açtığı için boşta kalmış. GERÇEKTEN İLKOKULDA GÖRDÜĞÜNÜZ İLK MATEMATİK DERSİNDEN İTİBAREN AŞKLA YANIP TUTUŞMUYORSANIZ, ORTALAMAYA GÖRE DAHA ZEKİ DEĞİLSENİZ, GÜNDE 10-12 SAAT ÇALIŞACAK DİSİPLİNİNİZ YOKSA, SÜREKLİ İSPATLARLA UĞRAŞMAKTAN KEYİF ALMIYORSANIZ MATEMATİK YAZMAYIN. GERÇEKTEN BAK MEZUN OLUNCA İNTİHARIN EŞİĞİNE GELİRSİNİZ. ORTALIKTA DOLANAN CAHİLCE LAFLARA KANIP YANLIŞ TERCİHLER YAPMAYIN. DAHA DA SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK İSTEYEN GİTSİN YAZSIN. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayı izle -- 8 Temmuz 2021; 15:36:43 > |
Matematik Okumanın Yazılıma Geçiş Gücü
Matematik bölümünden yazılıma geçiş, pek çok kariyer arayışında olan kişi tarafından düşünülen popüler bir seçenektir. Matematik bölümü, yazılım mühendisliği için gerekli olan güçlü bir analitik ve problem çözme temeli sağlar.
Matematik bölümü mezunları, yazılım mühendisliğine geçiş için ihtiyaç duydukları teknik becerilerin bir kısmını zaten edinmişlerdir. Örneğin, matematikçiler doğrusal cebir, olasılık ve istatistik gibi yazılım geliştirme için hayati önem taşıyan konularda sağlam bir temel kazanırlar.
Ayrıca, matematik bölümü öğrencileri kodlama ilkelerine giriş yapabilecekleri isteğe bağlı bilgisayar bilimi dersleri alabilirler. Bu dersler, matematiksel düşünme biçimlerini programlama dillerine uygulamalarına yardımcı olur.
Kariyer değiştirmeyi düşünen matematik bölümü mezunları için yazılım mühendisliğine geçiş yapmanın birkaç yolu vardır:
- Bilgisayar bilimi yüksek lisans programı: Bu programlar genellikle matematik bölümü mezunları için özel olarak tasarlanmıştır ve yazılım geliştirme için gerekli teknik becerileri edinmenize yardımcı olur.
- Önyükleme kampları: Önyükleme kampları, matematik bölümü mezunlarının yazılım mühendisliği alanında hızlı bir başlangıç yapmalarını sağlayan yoğun eğitim programlarıdır.
- Çalışma: Kendi kendine çalışma ve çevrimiçi kurslar yoluyla yazılım geliştirme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Ancak, bu seçenek daha fazla zaman ve özveri gerektirir.
Matematik bölümü mezunları, analitik düşünme, problem çözme ve algoritmik yaklaşım becerileri gibi yazılım mühendisliği için değerli varlıklara sahip olurlar. Bu beceriler, onları yazılım geliştirme ekiplerinde başarılı olmaları için konumlandırır.
Matematik okumanın yazılıma geçiş, kariyer seçeneklerinizi genişletmek ve yazılım endüstrisindeki talep gören alanlarda uzmanlaşmak için bir fırsat sunar. Matematiksel temeliniz ve yazılım mühendisliği becerilerinizi birleştirerek, rekabetçi bir yazılım geliştirme alanında başarılı bir kariyere sahip olabilirsiniz.