Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ToTeM

Uzun uzadıya araştırmalarım ve şimdiye kadar ki gözlemlerim sayesinde evimde şöyle bir setim (tek tek alarak oluşturduğum bir set) var ve kendimi temelden bir inşaata girebilecekmişim gibi hissediyorum .

Vidalama, ufak tefek delme işlerim için; Bosch GSB 10,8-2 V Li Darbeli delme ve vidalama kullanıyorum. Çift aküsü var ve her işimi görüyor. Her delme işinde matkap çıkartmak zorunda kalmıyorum, kolon ve tavan harici yer yeri delip geçiyor. Hatta banyo takımları, resim çerçeveleri v.b şeyleri bunun yardımıyla deliyor ve BOSCH IXO IV 3,6 V kullanarak hemen vidalıyorum.

Ağır delme işleri ve kırma için; Bosch GBH 2-26 DRE Kırıcı - Delici kullanıyorum. Örneğin yeni bir eve taşındığınızda (çok adres değiştiren birisi sayılırım), kornişleri olmayabiliyor. Diğer matkaplarla tavan ve kolon delmek tam bir işkence ama bu matkapla kağıt deler gibi tavan delebilirsiniz. Hatta yer yer kırma işlerinizde de size yardımcı oluyor.

Gelelim metal kesme, törpüleme, Pvc işlerinde kullanılacak olana; Bosch GWS 7-115 E Devir ayarlı benim favorimdir. Hatta yer yer Dekupajı çıkartmaya üşendiğimden ahşap veya sunta kestiğim bile oluyor. Biraz yanık odun kokusuna katlanabilirseniz eğer kesme işlerinde üstüne yok. Devir ayarlı olmasının avantajı ise bana göre sadece şu; aleti kapattığımda devirini en alt seviyeye getiriyorum. Tekrar çalıştırdığımda oluşacak olan titreşimi ve tepmeyi en alt seviyeye düşürüyor ve kazaya sebebiyet vermiyor.

Gelelim mutfak dolaplarına raf kesmeye ; Ben ufak tefek raf kesme işlerinde Bosch GST 90 E kullanıyorum. 1 raf için Koçtaş, Banio, Teksen v.b yapı marketlere 20 tL vermektense ya gidip marangoza 5 tL ye kestiriyorum / kesiyorum ya da elimde olan rafları Bosch GST 90 E dekupaj testere ile yerine göre ayarlıyorum.

Ben evde iş yapmayı seven birisi olarak bu seti 1.500 / 2.000 tL civarına aldım ve hepsi Bosch mavi seri. Profesyonel kullanımda 5 sene garantisi var ve dedemin el aletlerinin arasında 20 yaşına yaklaşmış olan Bosch el aletleri var halen taş gibi durumda olan. Allah uzun ömürler verirse eğer amacım kimselere muhtaç olmadan en azından uzun süreler kendi evimin işini kendim yapmak.

"Sağlamcıyım. Bir kere alırım tam alırım." diyenlerdenseniz eğer 3' e 5' e bakmayın Bosch Pro serilerinden veya AEG alın. Birkaç kötü tecrübeden sonra Makita veya benzeri çekik gözlü aletlerine kesinlikle bulaşmam ...

Hayırlı olsun... bu seti dizerek mantıklı bir iş yapmışsınız... devamlı surette taşınanlar için olmazsa olmaz şeyler bunlar... özellikle de matkaplar... özellikle tavan delerken kalitelerini belli ediyorlar... Bosch GBH 2-26 DRE Kırıcı - Delici yi çok övmüşsünüz... mavi pro serisi olması insanın aklına yatmıyor değil... yalnız bir kesim var ki bosch modelleri yerine ısrarla makita hr2470 modelini tavsiye ediyor... siz ise japon mallarıyla (özellikle makita ile) kötü tecrübeleriniz olduğunu yazmışsınız... bunlar nelerdir ??? bilgilendirirseniz hem beni hem konuyu takip eden arkadaşları memnun edersiniz...

• 150 liraya kadar taşlama önerisi olan var mı ?
    bu naısldı rmesela ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Loney -- 29 Kasım 2014; 13:24:50 >

• dr.breen D kullanıcısına yanıt
    Takılırda bu matkaba iyi olmaz.o uçlar bu matkap için değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orontes_asi kullanıcısına yanıt
    Ruslar 3 aleti test etmişler çok fark yok ama Makita diyorlar sanırım.

Александр Курбаковyoutube
    Тест перфораторов Makita HR2450, Bosch GBH 2 26 и Hitachi DH24PC3
    https://www.youtube.com/watch?v=n8gwEVOfKGU

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

150 liraya kadar taşlama önerisi olan var mı ?
    bu naısldı rmesela ?

Aynı taşlamayı ağustos ayında n11 den kuponla 215 tl ye aldım. Bu aralar biraz düşmüş fiyatı. 115mm lik spiral işimi görür diye düşünüyorsanız ben tavsiye ederim. Gerçekten hafif ve tutamağı ince bir taşlama dolayısıyla işler de yormuyor kesinlikle. Alındıktan birkaç gün sonra çıkma alüminyum kapı ve pencere profillerini bununla parçaladım. 115mm lik taşının büyük taşlara göre biraz daha çabuk bitmesini saymazsak işini çok iyi yapıyor. Saatlerce kesim yapmama rağmen makineyi dinlendirmemi gerektirecek kadar ısınmadı. Model numarasının sonunda ki ''E'' eki hız ayarlı olduğunu gösterir yani bu modelin bir de hız ayarsız düz versiyonu var. Ben hız ayarlı olanı tavsiye ederim zira keseceğin materyale göre hızını ayarlayabiliyor olmak çok iyi. Ahşap gibi daha düşük devir gerektirecek kesimler de ahşabı yakmadan kesebiliyorsunuz. Ayrıca aracınız varsa gerekli aparatları alarak cila işini bile bu makineyle kendiniz yapabilirsiniz. Ben birazda bu yüzden hız ayarlıyı tercih ettim. Fakat henüz cila işini deneme imkanım olmadı. Kısacası ben kesinlikle tavsiye ederim. Daha uygun fiyata modeller var ama 5-10 fazla verin mavi bosch alın bence. Ayrıca almanız durumunda ek 1 yıl garanti süresi için sitesinde kayıt yaptırmayı unutmayın.

Ayrıca hızlıal.com da fiyat 199TL eğer finansban kredi kartınız varsa yada çek bölümünden 100/25 kupon bulabilirseniz daha uygun fiyata getirebilirsiniz. Hızlıal da 5 tl kargo ücreti var.

Çek kupon ile uğraşmak istemiyorum derseniz şu sitede kargo bedava olarak 184 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: cenk78

Ben evde amatör olarak kullanabileceğim bir vidalama aleti istiyorum. Beton ve ahşap da delebilsin istiyorum. Ürünleri araştırırken ToTeM'in söylediği GSB 10.8-2-Li serisine baktım. 427 TL'ye buldum fiyat olarak. Sonra yine mavi seriden GSR-10.8-2-Li buldum hizlial'da. Fiyatı 300 tl. 300 liraya düşen bir mavi seri ürünü bulmak şaşırttı. Aralarındaki tek fark GSB'nin darbeli olması sanıyorum. Sizce aradaki farkı vermeye değer mi? GSB ile nadiren de olsa duvar delinebilir mi?

@ToTeM

Bahsettiğim modelle kolon dışında her türlü duvara delik açabilirsiniz. Hatta 5 ve 6mm lik beton uçlarıyla 3-5 kolon deldiğim de oldu. Yani merdivenin üzerindeyken sizi ufak tefek delikler için aşağı indirmez, görevini layığı ile yapıyor ve fazlasını beklediğinizde ise çoğu zaman sizi üzmüyor. Çok zorlandığı durumlarda genelde bataryasını erken bitiriyor, bu şekilde anlıyorum zorlu bir iş yaptığını. Ama yedek bataryası olduğu için işiniz yarıda kalmıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: orontes_asi
    Hayırlı olsun... bu seti dizerek mantıklı bir iş yapmışsınız... devamlı surette taşınanlar için olmazsa olmaz şeyler bunlar... özellikle de matkaplar... özellikle tavan delerken kalitelerini belli ediyorlar... Bosch GBH 2-26 DRE Kırıcı - Delici yi çok övmüşsünüz... mavi pro serisi olması insanın aklına yatmıyor değil... yalnız bir kesim var ki bosch modelleri yerine ısrarla makita hr2470 modelini tavsiye ediyor... siz ise japon mallarıyla (özellikle makita ile) kötü tecrübeleriniz olduğunu yazmışsınız... bunlar nelerdir ??? bilgilendirirseniz hem beni hem konuyu takip eden arkadaşları memnun edersiniz...

İyi dilekleriniz ve görüşleriniz için teşekkürler. Makita' nın zamanında bir vidalama ve birde darbesiz matkabını almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam sene 2008 / 2009 (hatta Makita halen benim zamanında aldığım o dandik vidalamayı satmakta). Genel olarak bilgisayar işiyle uğraştığımda ağır işler için kullanmadım elbet. Darbesiz matkabı halen durmakta fakat kablosu içten koptuğu için çalışmıyor, servise gönderdiğimde "kullanım hatası" dediler ve 3 ay bekledim. Kablosunun ne şekilde içten koptuğunu anlamadım. Ondan öncesinde vidalaması bozulmuştu zaten. Vidalamanın bozulma sebebi de tabii ki kullanım hatası. İçerisindeki bataryası oturmasın diye her ay kullanmasam dahi 3 saat şarjda bırakıyordum. Sık kullanmadığım içinde problem yaratmıyordu zaten. Bir gün tekrar şarja takıp şarjı bittikten sonra kontrol amaçlı kontağına elimi götürdüğümde içerisindeki bataryanın akmış olduğunu gördüm. Tabii ki çalışmıyor. Eniştemde benden görüp almıştı, onunki de 3 ayda neredeyse dönmez vaziyete gelmişti.

Uzun lafın kısası kulaktan dolma tavsiyelerle "Makita Makita" diye bağıranlar lütfen kullanım tecrübeleri ile tavsiyede bulunsun.

2009 / 2010 gibi aldığım yeşil seri ufak vidalama tabancam ile yeri geldi 10 luk 18 lik vida bile attım ve şu an masamda 7/24 şarjda durmakta ve halen güvenle yanıma alıp vidalama işlerimi yaparım.

Dedemin Bosch Pro seri 2 adet matkabı halen çalışmakta, ne zaman aldığını hatırlamıyor kendisi ama taş gibi duruyorlar.

Dayımda 1 adet Dekupaj bulunuyor sanırım o da 10-15 seneyi devirdi ve Bosch yeşil seri.

Benim el aletlerimin tamamı Bosch.

Bakın beyaz eşyada Bosch u pek tercih etmem, imkanım varsa Samsung, Lg, Aeg v.s kullanırım. Tabii imkan yoksa yöneleceğim marka Bosch olabilir. Ama el aleti dediğiniz zaman önce BOSCH sonra AEG derim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: rueta

Arkadaşlar geçen ay taşındığım evimde yapılacak birsürü işim var her seferinde usta çağırmaktan sıkıldım..
    Örneğin odanın birine projeksiyon sistemi kuruyorum..
    bilgisayar diğer odada ve duvarı 2 yerden delip kablo geçirmem lazım..
    projeksiyon perdesinin duvara montajı yapılacak.. cihazın tavana askı aparatının montajı yapılacak..
    eşimin makyaj masasının aynasının duvara montajı yapılacak..
    salondaki konsolun aynasının duvara montajı yapılacak..
    banyoya aldığım bir kaç parça fırça vs montajı için lazım..
    yani bu aralar matkap lazım oğlu lazım :)

BOSCH GSB 13 RE 600W Darbeli Matkap - 160 TL

Makita Hp1641 680W 13 Mm Darbeli Matkap - 181 TL

hangisini tavsiye edersiniz ?
    beton delme işi biraz fazla olduğundan kırıcı delici mi bakayım yoksa ?

BOSCH PBH2100 RE KIRICI DELİCİ - 199 TL

SKIL 1758 AA Elektrikli Kırıcı-Delici - 210 TL

Bosch PBH 2100 alın darbeleri matkapla geçiş deliği açamazsınız. Mavi seri almanıza gerek yok. Saygılar...

Mavi seri ile yeşil seri arasında 150 tl fark var biri 200 lerde biri 350lerde, evde lambiri filan montajında kullanacam hangisini alsam

• quote:

Orijinalden alıntı: mavifatih

quote:

quote:

Arkadaşlar geçen ay taşındığım evimde yapılacak birsürü işim var her seferinde usta çağırmaktan sıkıldım..
    projeksiyon perdesinin duvara montajı yapılacak.. cihazın tavana askı aparatının montajı yapılacak..

Bosch PBH 2100 alın darbeleri matkapla geçiş deliği açamazsınız. Mavi seri almanıza gerek yok. Saygılar...

Mavi seri ile yeşil seri arasında 150 tl fark var biri 200 lerde biri 350lerde, evde lambiri filan montajında kullanacam hangisini alsam

Amatör kullanıcı mısınız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Amatör kullanıcıyım yaklasık olarak 20 m2 yere laminat parke yapacagım, yere dübel deleceğim ayrıyeten balkonu lamina ile kapatmak istiyorum, evde bir matkap var korniş bile delerken yoruluyorum...
    Ayrıyeten fotodaki kapıları zımparalayıp ahsap boruntusune dönmek ıstıyorum bunun için daire zımpara almayı düşünüyorum bu konuda fikriniz nedir ?

yağlı boyayı zımpara ıle kaldırmayı dusunuyorum. Teşekkürler
     Matkap tavsiyesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Amatör kullanıcıyım, 20 m2 lik yere parke döseyeceğim ve evdeki ufak tesek işler örneğin balkon duvarına lamina döşemesi gibi...

ayrıyeten fotodakı yaglı boya kapıları degıstırmeyı dusunuyordum 4000 tl tutuyor, onun yerıne zımpara yapsam daire zımpara alıp ahsapı vernıklesem nasıl olur ?

Tesekkurler
     Matkap tavsiyesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Amatör kullanıcıyım yaklasık olarak 20 m2 yere laminat parke yapacagım, yere dübel deleceğim ayrıyeten balkonu lamina ile kapatmak istiyorum, evde bir matkap var korniş bile delerken yoruluyorum...
    Ayrıyeten fotodaki kapıları zımparalayıp ahsap boruntusune dönmek ıstıyorum bunun için daire zımpara almayı düşünüyorum bu konuda fikriniz nedir ?

yağlı boyayı zımpara ıle kaldırmayı dusunuyorum. Teşekkürler
     Matkap tavsiyesi

Zemin ve tavan delecekseniz kırıcı delici alın, yeşil serinin ürünleri kötü mavi serinin iyi gibi bir yanlış algı var yeşil seri işinizi görür. Bu matkaplarla başarılı şekilde delik delebilmek için kaliteli SDS Plus uç kullanmak gerekir.

Kapıları beğenmiyorsanız değiştirin, zımpara yapılırsa güzel durmaz boşuna yorulmuş olursunuz.

Saygılar...

• zımpara yapıp tekrar beyaza boyasam yenı gıbı durur mu ?
  • quote:

zımpara yapıp tekrar beyaza boyasam yenı gıbı durur mu ?

İç kapıları tekrar aynı renge boyayacaksanız zımpara yapmanıza gerek yok. Balkon kapılarını yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

İç kapıları tekrar aynı renge boyayacaksanız zımpara yapmanıza gerek yok. Balkon kapılarını yapabilirsiniz.

bosh marka boya tabancası var bunu alıp daha guzel boyamayı dusunuyorum, birde 500 wat kırıcı delici ile 800 wat kırıcı delici arasında çok fark var mı fayans olan yerlere 8 yada onluk uç ile parke için delikler deleceğim

Bosch PBH 2100 RE Kırıcı-Delici 550 Watt 2.2 Kg 240 tl

Skil Masters 1033ME Profesyonel 850 Watt 2,8J Pnömatik Kırıcı Delici + 13mm Matkap Mandreni 190 tl

skil master ürünlerinin kalitesi nasıldır ki ?

• quote:

quote:

quote:

bosh marka boya tabancası var bunu alıp daha guzel boyamayı dusunuyorum, birde 500 wat kırıcı delici ile 800 wat kırıcı delici arasında çok fark var mı fayans olan yerlere 8 yada onluk uç ile parke için delikler deleceğim

Bosch PBH 2100 RE Kırıcı-Delici 550 Watt 2.2 Kg 240 tl

Skil Masters 1033ME Profesyonel 850 Watt 2,8J Pnömatik Kırıcı Delici + 13mm Matkap Mandreni 190 tl

skil master ürünlerinin kalitesi nasıldır ki ?

O büyüklükte delik için farkı göremezsiniz, ikiside çok rahat deler.

Saygılar...

• 45 tl ve kargo ücretsiz.
    banyoda ıvır zıvır takmak için yeter mi?

• Arkadaşlar matkap almayı düşünüyorum. Ancak matkaptan çok ucu da çok önemli anladığım kadarıyla. YUkardaki linkteki makita uçlari bu aletlerden hangisine uyar acaba? Önerebileceğiniz 150 tlyi aşmayacak başka bir matkap var mı yoksa aşağıdakilerden herhangi biri ufak tefej ev işlerinde işimi görür mü uzun süre?

• arkadaslar iş yerimde sunta delimi ve tugla duvar delimi icin 40 yilda bir kullacagım ama kaliteli bir urun ariyorum.su 2 urunden birisini alicam.hangisini alayim arkadaslar.

www.n11.com
    Bosch X-lıne 34 Parça Aksesuar Seti - n11.com
    http://www.n11.com/bosch-psb-570re-darbeli-matkap-ucretsiz-kargo-P41782273
    hem fiyati hemde icinde kaliteli bir uc takimi veriyorlar.bu iş gorurmu?

bu guzel alete benziyor ama hem fiyati hemde ucu olmayışı dusunduruyor?uclarla 250 yi buluyor.dukkan icin sunta ve tugla duvar delmek icin kullancam.pro degilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

arkadaslar iş yerimde sunta delimi ve tugla duvar delimi icin 40 yilda bir kullacagım ama kaliteli bir urun ariyorum.su 2 urunden birisini alicam.hangisini alayim arkadaslar.

http://www.n11.com/bosch-psb-570re-darbeli-matkap-ucretsiz-kargo-P41782273 hem fiyati hemde icinde kaliteli bir uc takimi veriyorlar.bu iş gorurmu?

http://www.hizlial.com/bosch-gsb-13-re-darbeli-matkap-0-601-217-100/10011693 bu guzel alete benziyor ama hem fiyati hemde ucu olmayışı dusunduruyor?uclarla 250 yi buluyor.dukkan icin sunta ve tugla duvar delmek icin kullancam.pro degilim.

Boscch'un Mavi serisi Profesyonel yeşil serisi amatör kullanım için tercih sizin.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.