Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matkabı kötü, beton falan zor delersiniz, taşlama sık kullanılmaz yine de işinizi görür.
    Tek işe yarar akülü vidalaması.
    Aynı seti 2 yıl önce okula aldık, şu an tek çalışan şey akülü vidalaması.
  • Koçtaş'ın kampanyasından Performance Power 500w'lık olan matkap+3.6V vidalamayı aldım.Matkapı betonda deneme fırsatı buldum tavanda 5-6 delik açtım.Ev kullancısı için yeterli bir ürün.Alırken yalnız mümkün olduğunca uçlu kampanyalardan almayın ucu kendiniz alın.Ben Piranha'nın 5lik setini 10 liraya aldım.Onu da tavsiye ederim.Ayrıca Koçtaş 2+3 yıl garanti veriyormuş bu ürünlere tabi ne kadar arkasında duruyor bilmiyorum.Bozulursa yenisini alırsın zaten 40 liralık bir şey.
  • RocknRoll@ R kullanıcısına yanıt
    Koçtaş güvenilir büyük firma hemen değiştirirler tabi siz ürünü parça pinçik yaparsanız hor kullanırsanız sanırım hiç bir firma değişim yapmaz.
  • Darbeli matkaplara SDS, SDS plus uçlar takılabiliyor mu? Almayı düşündüğüm Makita HP2070 (hepsi burada linki)
  • Arkadaşlar tavsiyelerimize ihtiyacım var...

Evde sök tak işleri kullanacağım, beton duvarı (muhakkak betonu delebilsin) rahatlıkla delebileceğim (tablo ve saat asmak için) darbeli, her türlü vidalama işini rahatlıkla yapabileceğim, evladiyelik bir matkap/vidalama ürünü arıyorum.

Fiyat olarak geniş bir yelpazem yok 400-500 TL ye kadar çıkabilirim...

Açıkçası Makita hr 2470 modeli hoşuma gitti... Anahtarsız Otomatik mandreni ile beraber satılan modeli de mevcut... Mandren , vidalama için gerekli bir parça ise o modelinden alırız ne yapalım... okuduklarıma göre darbeli matkap vidalama yapamaz idi ancak darbesiz modunda çalışınca extra bir aparatla vidalama yapabilir miyiz???

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orontes_asi -- 4 Kasım 2014; 13:51:51 >

• orontes_asi kullanıcısına yanıt
    Koçtaştan 2-3 ay önce aldım. 20V çift Li-Ion akülü, Darbeli, Çift hızlı (hem vidalama hem delme için şart), sağlam çantalı. Kaliteli uçlarla takviye edersen her işini görür.

http://www.koctas.com.tr/matkaplar/jcb-20v-liion-akulu-darbeli-matkap/12895-19010/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abi

Koçtaştan 2-3 ay önce aldım. 20V çift Li-Ion akülü, Darbeli, Çift hızlı (hem vidalama hem delme için şart), sağlam çantalı. Kaliteli uçlarla takviye edersen her işini görür.

http://www.koctas.com.tr/matkaplar/jcb-20v-liion-akulu-darbeli-matkap/12895-19010/

Hocam, alet uzun zaman evde yatacagi icin akululer bana gelmez... Otomatik mandrenle vidalama yapilabiliyor mu???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Li-Ion akülüler yatmaya gelir. Çok etkilenmez yani. Ni-Cd aküler gibi değil. Yarım dolu ikende şarjedebilirsin. Zaten aküler dolunca şarjı otomatik keser.
    Hem darbeli hem vidalama ve delme yapan pek bulunmaz. Arada sırada vidalama yapmak için elektrikli vidalama şu var:

• quote:

Li-Ion akülüler yatmaya gelir. Çok etkilenmez yani. Ni-Cd aküler gibi değil. Yarım dolu ikende şarjedebilirsin. Zaten aküler dolunca şarjı otomatik keser.
    Hem darbeli hem vidalama ve delme yapan pek bulunmaz. Arada sırada vidalama yapmak için elektrikli vidalama şu var:
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/baytas-vidalama-elektrikli-450-w-vidalama-133512510

Aldıktan 2 gün sonra elimizde patlamasın ???

2 günde patlayacığı zannetmiyorum ama, görüntüsü de hiç güven vermiyor doğrusu. Ben almazdım. Vidalama için Li-Ion (lityum, Lithium) akülüden şaşmayın.
  • quote:

2 günde patlayacığı zannetmiyorum ama, görüntüsü de hiç güven vermiyor doğrusu. Ben almazdım. Vidalama için Li-Ion (lityum, Lithium) akülüden şaşmayın.

li-ion akülerin ortalama ömürleri ne kadar bizim gibi 100 yılda 1 kullanacak amatörler için ???

bir de aklıma şu soru geldi açıkçası... matkaba çok ince bir uç takıp tahtayı delsem sonra da tornavida ile vidalasam nasıl olur ??? tutmaz mı vida??? çünkü 2000 yılından sonra yapılan evlerde deprem için perde duvar zorunluluğu getirildi... eğer takmak istediğin saat ya da tablo buraya denk gelirse buralarda o akülü darbeli matkap iş yapar mı ??? beton delebilir mi ??? makita hr2470 in oralarda yağ gibi kayacağına eminim... ama maalesef onda da vidalama sıkıntısı var...

• Merhaba arkadaşlar. 10mm cam deleceğim. Bunun için nasıl matkap önerirsiniz. Camı sanırım darbesiz olarak delmek gerek. Aşağıdaki pançı takacağım.

Betonda denemedim ama tuğlada çok iyi iş gördü. Bunun bir Hilti olmadığını unutmayalım.
    Dediğiniz şekilde "önce delmek sonra elle vidalamak", yapmak elbette mümkün.
    İngilizce biliyorsanız aşağıda 44 incelemenin linki var. 5 üzerinden 4,5 yıldız almış. Genel şikayet darbeli çalıştırırken fren yapması yüzünden mandrenin gevşemesi. Çok fazla çalıştırmadığım için ben yaşamadım.
    www.diy.com
    JCB Cordless 20V 1.5Ah Li-ion Combi drill 2 batteries CDI218JC | DIY at B&Q
    http://www.diy.com/departments/jcb-cordless-20v-combi-drill-without-batteries-cdi218jc/258176_BQ.prd

• Bence matkaba çok para vermeye gerek yok , eskiden matkap bir lükstü , mahallede yalnızca bir veya iki kişide olurdu.

İstemek zorunda kalınırdı. Şimdi ise koçtaşta bauhause da çok ucuza matkaptlar var , Ama öyle matkaplar var ki hem kaliteli hem de bozulsa bile

sizi üzmeyecek fiyatlarda yanı 15-20 dolara matkap mı olur diye şaşırmıştım. Yani bozulsa ne olur ki , işte konu komşudan isteyip mahcup olacağınıza

kendi matkabınızı almak en doğrusu işte size birkaç örnekhttp://www.firsatparkuru.com/Impact-Drill-Darbeli-Matkap-550-Watt,PR-440.html

kullananlar memnun. Fiyatı ucuz . Daha ne olsun :)

• Mesleği gereği sürekli matkap kullanan esnafdan bile dbk gibi çin malı ürünleri kullananlar var.

• Cümleten selamlar,

Elimde kardeşimin getirdiği İkea'nın FIXA modeli 7.2V li-ion bataryalı bir akülü vidalama aleti vardı, mutfak dolabı parçalarını monte ederken bir anda durdu şarjdan değil ama tahminim başka bir arıza yaptı.

Vidalama ve ahşap delme gibi işlerimi halletmek için yeni bir akülü vidalama aleti almak istiyorum. Sanırım li-ion bataryalı modeller daha uzun ömürlü oluyor. Her gün kullanmam, ağır iş yapmam orta halli f/p ürünü diyebileceğimiz aletlerden tavsiye edebileceğiniz model var mıdır?
  • Uzun uzadıya araştırmalarım ve şimdiye kadar ki gözlemlerim sayesinde evimde şöyle bir setim (tek tek alarak oluşturduğum bir set) var ve kendimi temelden bir inşaata girebilecekmişim gibi hissediyorum .

Vidalama, ufak tefek delme işlerim için; Bosch GSB 10,8-2 V Li Darbeli delme ve vidalama kullanıyorum. Çift aküsü var ve her işimi görüyor. Her delme işinde matkap çıkartmak zorunda kalmıyorum, kolon ve tavan harici yer yeri delip geçiyor. Hatta banyo takımları, resim çerçeveleri v.b şeyleri bunun yardımıyla deliyor ve BOSCH IXO IV 3,6 V kullanarak hemen vidalıyorum.

Ağır delme işleri ve kırma için; Bosch GBH 2-26 DRE Kırıcı - Delici kullanıyorum. Örneğin yeni bir eve taşındığınızda (çok adres değiştiren birisi sayılırım), kornişleri olmayabiliyor. Diğer matkaplarla tavan ve kolon delmek tam bir işkence ama bu matkapla kağıt deler gibi tavan delebilirsiniz. Hatta yer yer kırma işlerinizde de size yardımcı oluyor.

Gelelim metal kesme, törpüleme, Pvc işlerinde kullanılacak olana; Bosch GWS 7-115 E Devir ayarlı benim favorimdir. Hatta yer yer Dekupajı çıkartmaya üşendiğimden ahşap veya sunta kestiğim bile oluyor. Biraz yanık odun kokusuna katlanabilirseniz eğer kesme işlerinde üstüne yok. Devir ayarlı olmasının avantajı ise bana göre sadece şu; aleti kapattığımda devirini en alt seviyeye getiriyorum. Tekrar çalıştırdığımda oluşacak olan titreşimi ve tepmeyi en alt seviyeye düşürüyor ve kazaya sebebiyet vermiyor.

Gelelim mutfak dolaplarına raf kesmeye ; Ben ufak tefek raf kesme işlerinde Bosch GST 90 E kullanıyorum. 1 raf için Koçtaş, Banio, Teksen v.b yapı marketlere 20 tL vermektense ya gidip marangoza 5 tL ye kestiriyorum / kesiyorum ya da elimde olan rafları Bosch GST 90 E dekupaj testere ile yerine göre ayarlıyorum.

Ben evde iş yapmayı seven birisi olarak bu seti 1.500 / 2.000 tL civarına aldım ve hepsi Bosch mavi seri. Profesyonel kullanımda 5 sene garantisi var ve dedemin el aletlerinin arasında 20 yaşına yaklaşmış olan Bosch el aletleri var halen taş gibi durumda olan. Allah uzun ömürler verirse eğer amacım kimselere muhtaç olmadan en azından uzun süreler kendi evimin işini kendim yapmak.

"Sağlamcıyım. Bir kere alırım tam alırım." diyenlerdenseniz eğer 3' e 5' e bakmayın Bosch Pro serilerinden veya AEG alın. Birkaç kötü tecrübeden sonra Makita veya benzeri çekik gözlü aletlerine kesinlikle bulaşmam ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 15 Kasım 2014; 17:19:39 >

• Ben evde amatör olarak kullanabileceğim bir vidalama aleti istiyorum. Beton ve ahşap da delebilsin istiyorum. Ürünleri araştırırken ToTeM'in söylediği GSB 10.8-2-Li serisine baktım. 427 TL'ye buldum fiyat olarak. Sonra yine mavi seriden GSR-10.8-2-Li buldum hizlial'da. Fiyatı 300 tl. 300 liraya düşen bir mavi seri ürünü bulmak şaşırttı. Aralarındaki tek fark GSB'nin darbeli olması sanıyorum. Sizce aradaki farkı vermeye değer mi? GSB ile nadiren de olsa duvar delinebilir mi?

@ToTeM
  • quote:

Orijinalden alıntı: husocan11

Mesleği gereği sürekli matkap kullanan esnafdan bile dbk gibi çin malı ürünleri kullananlar var.

Çok doğru ve anlam veremediğim bir tespit. Stor perde takmaya gelen elemanlar Einhell, cam balkoncular Koçtaş'ın yaptırdığı powertools bir başkasında da Attlass gibi bir marka gördüm. Bu aletlerle çalışıyorlar adamlar nasıl oluyorsa. Fakat iyi ve kaliteli uç kullandıklarını düşünüyorum çünkü adi uçlar yamuluyor ve köreliyor.

Fakat kırıcı özellikli aletlerde dandik marka kullanana denk gelmedim, Hitachi, Bosch, Makita'ları oluyor gelenlerin.
  • Evimin kanalizasyon gideri beton zeminin altında ve Beton kırmak için hilti arıyorum.

Bu işi yapabileceğim min hilti özelliği ne olmalidir.

Nelere dikkat etmeliyim. Önerileriniz nelerdir.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.