installed adaptors kısmında sürücü isimleri yazıyor bunlardan birisini kullanarak
>> vid = videoinput('winvideo'); >> preview(vid);
derseniz bir pencere açılıyor ve kameranız çalışmaya başlıyor
data = getsnapshot(vid);
komutunu kullanarak görüntüyü yakalayabilirsiniz.
lftx-2008
Vay bea...MATLAB nelere kadirsin sen yau..
elin saglık dostum bend e bunu arıyodum dun.... bu yaz matlabın anasını aglatacam insallah gerci gecen yıldan beri ugrasmadım gecen yıl ses dosyaları ıle callısıyoduk seneye goruntu ye yogunlasacagız heralde
web cam den frame yakalama özelliğinin ufak bi uygulamasını görmek isteyenler için ufak bi script hazırladım, bu scriptte çok çok temel olarak hareketli obje takibi yapılabilmekte
clear all close all clc vid = videoinput('winvideo'); set(vid, 'LoggingMode', 'memory'); set(vid,'TriggerRepeat',Inf); vid.FrameGrabInterval = 1; vid_src = getselectedsource(vid); set(vid_src,'Tag','motion detection setup'); se = strel('disk',1); figure; start(vid); B = 0; A = 1; while(A == 1) B = B + 1; if B == 80 A = 0; end data = getdata(vid,2); fark = im2double(rgb2gray(data(:,:,:,1)) - rgb2gray(data(:,:,:,2))); thold = 0.1 > fark; dilated = imdilate(thold,se); [x,y] = find(dilated == 0); minx = min(x); miny = min(y); maxx = max(x); maxy = max(y); imshow(data(:,:,:,2)); Xplot = [ minx maxx maxx maxx minx minx ]; Yplot = [ miny miny maxy maxy maxy miny ]; hold on; plot(Yplot,Xplot); end stop(vid) clear all close all clc
ben video çelicem bitane ve mesela 2 resim arasındaki(örneğin 3saniyedeki) frame sayısını buldurucam,nasıl yapabilirim..yardımlarınızı bekliorum.
Arkadaşlar merhaba, ben bir konuda yardım isteyecektim. Matlab ile dahili kamerayı açtırıp görüntü alıyorum fakat aldığım görüntü istediğimden daha küçük boyutlarda. Dahili kameradan dolayı mı boyutu küçük? Veya boyutunu nasıl ayarlayabilirim?