Şimdi Ara

Matlabda Sinyal Üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar matlabda zaman ekseninde periyodu ve genliği belli bir sinyali nasıl üzeritirim?Örneğin 2000 saniye periyotlu,0.005 cm genlikli ve 5000 saniye periyotlu ve 1 cm genlikli bir sinyal zaman ekseninde nasıl çizdirilir.Yardım ederseniz sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: invisibleagle

Arkadaşlar matlabda zaman ekseninde periyodu ve genliği belli bir sinyali nasıl üzeritirim?Örneğin 2000 saniye periyotlu,0.005 cm genlikli ve 5000 saniye periyotlu ve 1 cm genlikli bir sinyal zaman ekseninde nasıl çizdirilir.Yardım ederseniz sevinirim.

dostum matlab ta istediğin bütün sinyalleri üretebilirsin de ya ben yanlıs anladım yada sen yanlıs yazdın bu genlik cm(santimetre ) cinsinden mi?
    ayrıca üretecegin sinyal sanırım 2 tane farklı kare dalga sin yal bunu
    square fonksiyonu ile üretebilirsin bakınız matlabta
    help square

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral32 -- 28 Haziran 2006; 18:41:49 >
  • matlab da cm cinsinden bi uzunluk birimi sinyal uretiminde kullanılmıyo,mesela genlik dedigin sey 2 cm olmazda 2birim olur matlabda.
    %%%
    time=[0:0.01:1];
    genlik=0.005;
    frekans=10;
    A=genlik*sin(2*pi*frekans*t);
    plot(t,A)
    %%%
    yukarıda time ;sn cinsindendir.yani 0.saniyeden 1.saniyeye kadar sinyali(A'yı yani) cizdirdiginde göreceksin ki:
    1)genlik birim cinsindendir.
    2)10 tane tepe göreeksin,yani frekansı 10 olan bi sinyal,zaman sn cinsindendir yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkinsan -- 28 Haziran 2006; 19:29:02 >
  • time=[0:0.01:1];
    genlik=0.005;
    frekans=10;
    A=genlik*sin(2*pi*frekans*t);
    plot(t,A)

olarak çizdirmişsin
    ancak bunu t ye göre çizdirmeden frekansı 10 olan bir sinyal nasıl çizeriz ?

plot(sinyal) yazdığımda direkt olarak frekansı 10 hz olan sınyal nasıl uretırız matlab da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.