bence herşeyiyle mükemmeldi ve böyle bitmesi en doğrusu oldu kanaatindeyim... devamı GELMEMELİ
Bence matrixin 2. ve 3.devam bölümlerini matrix I ile karşılaştırak anlamsız.matrix I de zaten sistem açıklanmıştı ve kurulan bu sistem üzerine yeni bir şeyler eklemek filmin kurgusuna zarar verebilirdi. matrix I özel bir filmdi.yani matrix I, bir varoluş felsefesi ortaya koyarak, slow motion aksiyon sahneleri ile bir devrim yaptı. bundan sonra bu felsefenin üzerine yeni birşeyler eklemek bana göre matrixin "sinema" olma özelliğine bir darbe olurdu. bunun için yapılması gereken yapıldı ve filmin felesefesi korunarak aksiyon yönü geliştirildi.bence 2. ve 3. matrix sinemasal açıdan matrix I den çok çok daha kaliteli.(dikkat edin sinemasal olarak diyorum). hatta diyebilirimki 3>2>1 tabi görüntü aksiyon özel efect ve oyunculuk gibi kriterler ile.. ama matrix I in insan beynine koyduğu rahatsız edici kurt'un devam filmlerinde kaybolduğu kesin....
?imdi herkes filmden memnun da benim kafa sorularla dolu bilmemm varm? cvplar?n?z .Ama iyi düsünün filmde gördügünüzden daha cok sey var.. -neo nun kor olmas?ndaki anlam neydi?Mesela Dune kitab?nda da Muaddib (kitapda gelecekte ki mesih gibi bi?ey)kor oluyo ama gorebiliyo..ilginç olan A.Smith in neo ya -Kör Mesih- demesi. -agent smith kahin in yerine gecti ve onun gücüyle neoy la savast?.Fakat en sonunda "evet bu sahneyi görmüstüm fln dedi sonra ne bu tuzakm? dedi ,manyaklast??sonra neo kalkt? ve "Hay?r.Her zaman sen hakl?yd?n dedi" ve teslim oldu..Ne demek istedi.. -kahinin gözleri -alinamzlar sadece verilirler?? -neo en sonda ölmediki .en son makine neoyu götürürken neo nun gözünden ortal?g? sar? gösterdi.. -tutsak oldgu yerde konustuklar? hakk?nda bi kitap yaz?l?r zaten..Arada biyer nas? olabiliyo.makineler orda nas? oluyo.neo nun güçleri niye orda yok.. -mimar in dedigine göre isteyen tüm insanlari serbest b?rakcaklar peki az adamla makineler nas? yas?ycak. bence de yeni film yok belki cok sonra..Ama bi Animatrix2 fena olmazd?..Bar?stan sonras?
evet Animatrix 2 ozellikle ilk animasyonu yapan kisinin elinden...Tadindan yenmez
+1 mystique özellikle osirisin son uçuşunu yapana rkadaşın yapması lazım yoksa çizgi film tadında olur gene.
bugün teşvikiyede seyyardan kopyasını aldım muhteşemdi ajan smithve neo nun yagmur altındaki dövüş sahnesi ve ziondaki limandaki savaş sahneleri muhteşemdi[^]
Ben de filmi çok beğendim. Biraz yıldız savaşlarına benzemiş .
Matrix 1 i abartmıyorum 27 defa falan evde izledim tabiki uzun aralıklarla :) film devrim yarattı sinema dünyası da anklayış değiştirdi neredeyse.revulations bence güzel gayet iyi ama beni tatmin etmeidi bence filmin daha uzun olması lazımdı.ayrıca trinity ölünce ben neoda ölücek demiştim ve öylede oldu bende kahinin lafında takıldım.ayrıca Neo yu makine neden aldı ?Bence Film devam edicek arkadaşlarçünkü süper bir izleyicisi oldu artık matrixi bilmeyen yok.Revulations ta damgasını tam olarak koyamadı aslında çokdaha iyi bitire bilirlerdi.
bugun gittim fazla guzel dewgil ama yinede fena degil ozellikle 2. ayrısı cok guzelde
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by thedevilslieutenant</i> <br />film gayet güzel efektler mükemmel özellikle fransızın korumaların tavana tırmanmasıyla bizimkilerin suratta beliren ifadeye koptum açıkcası ben makinanın neoyu barış için çağırmasını bekliyordum tam tersi oldu sonu evet biraz saçma geliyor makina neden o durumda bariş yapsın daağıtır biter olay diyor insan ama unutmamalı makina sadece deneni yapar mimarla kahin in konuşması gayet açık bir neo ver 7.0 olabilir demek bu unutmayın kahin smith e sen tam bir ***sin dediğinde bunu en iyi sen bilirsin ANNE yanıtı geliyor herşey tahta üstündeki piyonlarla alakalı <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Makina baris yapti cunku neo ile anlasma yapti. Makina neo yu ve zion'u yok edebilirdi ama Smith gun gectikce gucleniyodu ve onu yok etmesi imkansizlasiyodu. Smith'in amaci zaten butun sistemi ele gecirmekti. Smith'i tek durdurabilecek insanda Neo oldugu icin makinaya baris karsiligi Smith'i yok etme teklifinde bulundu. Makina o yuzden barisi kabul etti.
Arkadaslar bence filmin devamini cekebililer acik bir pencere birakmak icin neo ya noldugu tam belli diil...hayalimde hep insanlar kazancak herkes uyanip donyayi eski haline getircek sanirdim ama smithin sistemi ele gecirmesi ve insanlarla makinelerin birlesmesi beni cok sasirtti
Arkadaşlar neo öldü makineler cenazeyi kaldırdı "Allah rahmet eylesin" :))) Daha fazla kafa yormaya gerek yok ;)
hehe gebersin pusto:)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by star74</i> <br />bu arada adamlar filmi nasıl koruyorlarsa bütün dünyada, hala daha nette kopyası çıkmadı. geçen bölümde bir gün önce çıkmıştı <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
are you sure that? Do you know DC++ orada var 1.5 gb .rar uzant#305;l#305; sayg#305;lar...[bandt]
filmi izlemeyen arkadaşlar (gerçi izlemeyenler burayı okumuyo ama olusn :P) kesinlikle filmin kopyasını alamsın yarısını bile çevirmemişler altyazı ile zıçtılar yane matrix keyfimizin içine.kim çevirdiyse 2 cümle çevirmiş başkada bi numara yok :(
film ise bence fena değildi ama hiçbir zaman ilk filmin yarattığı heycanı yaratması beklenmemeli zaten :P
OH olsun sana abicim ya, sen bole filme gitme sinemada, evde izle sora cevirisi kotu olmus de..MATRIX BU MATRIX :) halis mulis sinema filmi evde olmaz ole rajona ters
ehuehu :P neyse bizde kendimiz çevirdik evdekilere ingilizcemiz yettiği kadar valla çeviren hayırsızdan daha çok ingilizce biliyomuşum ama bilmiyom zannediyomuşum :P
bende çok beğendim,anlayamadığımız bi çok şey açıklığa kavuşurken bizi tekrar düşünmeye sevk eden bi son yapmışlar.matrix bi üçleme olarak düşünüldü ve ben üçünü tek tek değilde beraber olarak düşündüğümde insanların kafasını bu kadar meşgul edecek başka bir aksiyon-bilimkurgu filmi yapılabileceğini sanmıyorum.
helal truilli! guzel yorum yani insanlar cok hataya dustu ozellikle reloadedda! yok ilkine gore felsefe yoktu abarti aksiyon vardi cart curt bilmem ne bizim kendini bilmez elestirmenler cikti beyenmedik dedi sanki o ayarda cekim imkanini gectim o senaryoyu yazacak beyin varmiydi onlarda? 3lu olarak degerlendirilmesi lazim ztn 2 ole bir yerde bitiyo ki 3 u gormeden ve basini bilmeden martavl okumak kolay!
Yukarıda bir arkadaşımız makineler az adamla nereden enerji elde edecek diye yazmıştı bu cümle üzerine şu yorumu yapıyorum "matrix" i anlayan adamlarla film arasında bi ilişki kurmak gerekirse matrixte yaşayan insanların sadece %1 i matrixten kurtulabiliyodu bende diyorum ki insanların %1 i bu filmi beğenirse hedefine ulaşmış demektir :P