Şimdi Ara

--- Matrix Revolution Yorumlari ---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • <font face='Tahoma'>Arkadaslar bugun ilk seansta filmdeydim.Cok guzel sahnelerde vardi tabii de nedense hala buyuk bi heyecanla yeni biseyler bekler gibiyim.Sanki filme hic gitmemisim gibi bi his var icimde.Beni kesmedi valla.Belkide o ilk filmdeki lezzeti bekledigimdendir.Bu arada filmin sonunda bi acik kapi birakilmis bence.Sizin dusunceleriniz ???</font id='Tahoma'>

• walla ben daha gitmedim ama çok merak ediyorum bizim memlekete daha gelmedi matrix bekliyorum ama sen bize yorum yapabilirsin Mystique
  • kahını canlandıran aktrıst öldü o yuzden degıstırmek zorunda kalmıslar

War is over !

Neo'ya ne oldugu tam belli degil ve zaten en sonda soyle bir dialog var:
    -Neo'yu tekrar gorecekmiyiz?
    -Sanirim bir gun gorebiliriz.

Bu laflardan ben her şeyin kısır bir döngü olduğunu çıkardım. Yani günün birinde barış yine bitecek savaş çıkacak ve yine program bir neo bir de smith çıkaracak ortaya Kahinin dediği "sanırım" lafı bundan kaynaklanıyor.
  • benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. 1. bolümde başlayan konu yoğunluğu azala azala klasik konulu bir filme dönüştü. Cüneyt Arkın sahnesi de çok komikti (seyretmeyenler için açıklama yapmıyorum)
  • bu arada adamlar filmi nasıl koruyorlarsa bütün dünyada, hala daha nette kopyası çıkmadı. geçen bölümde bir gün önce çıkmıştı
  • Filmi seyretmeyen arkadaşlar lütfen okumasınlar.

Açık kapı bırakmışlar. Neonun bedeni makina şehrinde, kendisi çukurda yatıyordu. Kahin ile mimarın konuşması devam edeceğine işaret. Kahinde şu hindu (sanırım) çocuğa neo'yu göreceğiz dedi. Bir başka konu neo'ya beni kurtardın beni kurtardın diye yapışan delikanlı filmde epey iş gördü Zion'a savaşın bittiğini o duyurdu ama bence o karakter sadece bunlar için yapılmamıştır. İlk filmde yoktu zaten animatrixte var. Düzen aynı şekilde barış içinde sürüyor. Mimarın dediği gibi nereye kadar?

Bence film çok güzeldi. Biz ne beklediğimizi bilmediğimizden bu ne dedik. (Filme girmeden önce seneryoyu bildiğim halde) İlk yarı geldiğinde şok oldum, burası filmin yarısı olamaz diye. Neyseki ikinci yarı olayı tamamladı.

Filmeden çıktığımda ne oldu şimdi dedim. Film diğer ikisini tamamlıyor ve eksik kalmıyor. Her şey yerli yerinde ama konu devam edecek, hayat sürüyor. Matrix hala var. Zion kurtuldu. Sonra...?
    İlk filmi seyrettiğimden kafamda şimşekler çakıyordu. O ne, bu ne? Resmen yüzlerce soru beynimi kemiriyordu.

Matrix'in tarzına uygun şekilde konu yine daldan dala atlıyor. Felsefe var, mantık var, hareket gani. Bunun yanında duygu, malubiyet, mücadele ve galibiyetin yanında en güzeli inanç var.

Herkeze tavsiye ederim. Yalnız kötü vcd'lerde izlemeyin. Sinemaya gidin, divx'ini bulun ama kaliteli bir yerde seyredin. Bir ikincisi İngilizce versiyonu tercih edin. Bazı yerlerde yazılar çok yoğun ama önemli değil. Seslendirme Reloaded'da da beni kesmemişti. Özellikle Morfius'un sesi beni hayal kırıklığına uğratmıştı, yaptıklarına yakışmıyordu. Karakteri yanında zayıf kalmıştı.

Seneryoyu daha önceden gördüğüm için trenciye daha etkin olacak diye düşünmüştüm ama sıradan bir karakter çıktı. Fransiz karakterine uygun Hell Club'da iş üstünde Trinty ise her filmde yaptığı gibi klasını gösterdi.

Morfius'un kahine kırıklığı, trinity'nin neo'ya desteği, Niobe'nin becerileri, Ziondakilerin dayanışması, makina şehrinde noe'yu mantıklı kabul etmeleri, smith(s)'in yok edilmesi ve kahinin neo'ya inancı gerçekten çok hoştu.

Filme gidin, hatta kendinizede alın.

Bence Matrix tam bir seri olacak.

• film baya güzeldi ve tam bir tamamlayacı oldu. bana göre ek filmler mutlaka olacaktır. belki neo olmayabilir çünkü bildiğim kadarıyla keanu reaves in kardeşi kanserden ölmüşmüydü neydi oda sinemayı filan bırakacak diyorlardı. belki o yüzden neo yu öldürecekler. ama meşhur smith & neo kapışma sahnesi gerçekten hoştu.
    kesinlikle izleneek bir film.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • filmi izlemeyenler okumasın
    S
    P
    O
    L
    İ
    İ
    E
    R
    --------------

trinity öldürmek hangi akla hizmet hala anlayabilmiş değilim. veya neoyu kör etmek. trinity öldükten sonra kesin neo kurtarır dedim ama bu kez kurtaramadı.
  • Binbaşım sana şöyle cevap vereyim. Başlangıcı olan her şeyi sonu da vardır.

Neo'nun kör olmasına gelince Nerovengian'ın gördüğünüz herşey sahte, durumu kurtarmak için demesi gibi Makina şehri gibi bir yerinde metal yığınlarından farklı sunulması gerekiyordu. Filmde buraları Neonun gözünden (olmayan gözlerinden) nasıl gördün? Bence Wachowsky kardeşler makinaları seviyor ve hoş gösteriyorlar.
  • Film bence çok başarılıydı, müzikler her zamanki gibi süperdi. Konu bütünlüğü en sonunda oluştu ve benim kafamda pek bir soru işareti kalmadı, ayrıca ilk sentinel saldırısı ve onun o kücücük delikten geri püskürtülmesi sahnesi favorimdir. keanu'nun körlüğü ise çok güzel bir metafor, bence kral lear'de kör olunca gerçekleri görmeye başlamıştı, neo'da barış için smith'le savaşması gerektiğini anladı. bu barış kalıcı olurmu sanmam, neo öldümü bence öldü ve bir daha bir fim çekilmez... belki 20 yıl sonra starwars gibi çekerler ama...
  • Allah rahmet eylesin(:
  • demek benim düşündüklerimi başkalrıda düşünüyormuş
    evet sonda açık kapı bırakmışlar iki tane
    birincisi mimar bu barış nereye kadar sürecek diyor
    ikincisi küçük kızın sorusu üzerine kahin kimbilir belki bir gün yine neoyla karşılaşırız diyor.

ama bence herşey refresh oluyor :))
    hatta filmin sonunda dünya yenilendi vs vs

bu arada bir laf vardı koptum neo trinitry'e şu dağların oraya git diyor
    euehueh karlı dağlar toroslar :P

bence normal bir son olmuş ama devamı gelirse tepkiler ne olur bilemiycem
  • İlk iki film de verdiğim paraya sanuna kadar acıdığım için üçüncüye gitmeyeceğim. Benim zevkime hiç ama hiç uymuyor bu film.
  • ben beğendim ya bence güzel olmuş
  • film gayet güzel efektler mükemmel özellikle fransızın korumaların tavana tırmanmasıyla bizimkilerin suratta beliren ifadeye koptum açıkcası ben makinanın neoyu barış için çağırmasını bekliyordum tam tersi oldu sonu evet biraz saçma geliyor makina neden o durumda bariş yapsın daağıtır biter olay diyor insan ama unutmamalı makina sadece deneni yapar mimarla kahin in konuşması gayet açık bir neo ver 7.0 olabilir demek bu unutmayın kahin smith e sen tam bir ***sin dediğinde bunu en iyi sen bilirsin ANNE yanıtı geliyor herşey tahta üstündeki piyonlarla alakalı
  • Film seyrettikten sonraki yorumum bence daha iyisi yapılamayacağı gerçeğidir. Bazı arkadaşlar ticari amaçla sonu açık kaldı diyolar ama bunu bir kenera bırakın herhangi bir sona ulaşması bence "matrix" felsefesinin sonu olurdu. Evet matrix yok olmamalıydı fakat makinelerinde kötü olmadığı gerçeği yansıtılmalıydı ki bence makinelerle bukadar içiçe yaşadığımız bir dünyada aksi bir sonucun insan piskolojisine yansıması kötü olabilirdi.

Son olarak ben filmde bazı mesajların hala anlaşılamadığını düşünüyorum bunu anlamak için zannedersem birkaç kez daha seyretmemiz gerekecek. Neonun tutsak edildiği ortamda rama-kandra ile yaptığı konuşma işte "matrix" in özü bence burada ki aynı konu daha önce terminator filmindede vurgulanmıştı "makinelerinde insan gibi hissedebileceği gerçeği" siz eğer bir yapay zekadan söz ediyorsanız onunda kesinlikle duyguları olacaktır!

Filmin sonunda mimarın espirisini de çok tuttum doğrusu ; kahinin "söz mü?" demesi üzerine mimar şöyle dedi "beni insan mı zannettin" ehehehe

• evet benimde favorim sentinellerin zion a girisinin oldugu sahne!Agzim acik izledim.Bu arada ben filme gitmeyenler icin fazla ayrinti vermek istememistim ama baya yazmis arkadaslar[krl].Benim gittigim seansta arkamda bazi gencler oturuyolardi.Neo-Trinity vedalasma sahnesinde kirildilar gulmekten.Gerci bizde onlari kirmayi dusunmedik degil ama biraz Turk filmlerini andirir bi sahne olmus.Ama bunu nedeni sinemanin adiligine ugrayip Turkce dublaja gitmemizdir kesinlikle.Baya komik cevirmeler vardi.Mesela sentinellere bi yerde kalamar denildi.ama belki orjinalinde de oyle denilip komik bi benzetme yapilmis olabilir.filmin acik bi sonu var ama kolay kolay gelmez yeni bi film heralde...
  • Evet yukarıda belirtmeyi unuttum sentinellerin ziona giriş sahnesinde kendimi bir zionlu gibi hissetiğimi ve çok heycanlandığımı söyleyebilirim gerçekten çok etkileyici bir sahneydi ;)
  • Allllaaaaaah!
    Cok helecanlandım, gitmeyi 4 gozle bekliyorummm!
  • neo öldüüüüü sinemanın ilk gösteriminden çıkarken bağırdım :)hala kulaklar çınlıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.