Şimdi Ara

MAVİ BALİNA OYUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepimiz belki bir şekilde duymuşuzdur Mavi Balina (Blue Whale) oyununu. Hatta Black Mirror izleyenlerimiz varsa bir bölümünden anımsar. Ergenlik çağındaki çocukların, zayıflıklarından faydalanarak, sadist düşüncelerini empoze eden pislik sürüsü.

Rus mühendis Philipp Budeikin tarafından dizayn edilmiş ve hiçbir uygulaması olmamasına rağmen sosyal medya ağlarından ve farklı sitelerden linklerle yayılmıştır. Oyunda hedef alınan oyuncuya verilen isim Mavi Balina. Kendisinden bu aşamaları gerçekleştirmesi istenilen hedefteki kişi prensip olarak 14-17 yaş aralıklarında yer alan yeni yetişmekte olan ergen bir genç kız veya delikanlı olabiliyor. O yaşın getirdiği özellikler ve zaaflar göz önüne alınmak suretiyle oyunun yürütücüsü tarafından hedef seçiliyor. Eğer bir kız çocuğu ise özellikle fiziksel yetersizlikleri göz önüne konulmak suretiyle bu kişi etki altına alınıyor. Eğer bir erkek ise kendi karakterinden kaynaklanan, o yaş grubunda çok gördüğümüz kendine özgü yetersizlik hissi gibi özelliklerden yakalanıyor ve oyunu oynamaya mecbur bırakılıyor. Aşamaların çoğu çocukların kendi bedenlerine zarar vermeleri ve intihara hazırlık üzerine.
    50 ayrı aşamadan oluşuyor. Her aşamada bir biçimde çocuğa zor bir talimatın yerine getirilmesi ve çoğu kez de şiddet içeren, kendisine zarar vermesini öngören bir talimatın verilmesi söz konusu. Daha ilk aşamada bu kadar korkunç bir şey isteniyor. Belirli aşamalarda başka yöntemler de izleniyor. Örneğin devam etmek istiyorsan ‘bacağına jiletle evet yaz fotoğrafını gönder’ deniyor. Çocuk bunu yapmak zorunda kalıyor. Mutlaka fiziksel zarar veren şeyler olması gerekmiyor. Örneğin onu intihar fikrine alıştırmak için belli bir aşamadan sonra ‘sabah erken saatlerde çatıya çıkıp, çatının kenarında belli bir süre duracaksın ve bunu bize belgeleyeceksin’ diyorlar. Benzer şekilde 28. aşama örneğin ‘bütün gün hiç kimseyle konuşmayacaksın’ deniyor. O gün çocuk hiç kimseyle iletişim kurmuyor. 40. aşamadan sonra artık diğer balinalar ile iletişim kurması isteniyor. Burada aslında çaresiz ve kendini tereddüt halinde hisseden çocuğun benzer durumda olan bir başka çocuk ile bir araya getirilmek suretiyle birbirlerinden güç alarak oyunun sonuna kadar gitme noktasında iradesinin pekiştirilmesi amaçlanıyor. Bu da bir aşama. Nihayet tüm bu görevler tek tek tamamlandıktan sonra 50. görevde çocuğun ya yüksek bir yerden atlayarak yada bileklerini kesmek suretiyle intihar etmesi sağlanıyor. Cesaretlendirme noktasında ‘zaten o ölümden sonra sen küllerinden yeniden doğacaksın. Bu eziklikten, bu çirkinlikten kurtulmuş bir insan olarak yeniden doğacaksın’ deniyor. Buna inandırılıyor ve çocuk sonunda intihara zorunlu kalıyor.

Nasıl bir zihniyet böyle bir şeyi yapar anlayamıyorum. Bu sistemin kurucusu şu anda hapiste. Fakat sosyal medya üzerinden hala kendini yönetici ilan eden kişiler çocukları tutsakları yapmakta.

İşin kötü tarafı insanda merak uyandırıyor. Ben bile düşünüyorum. Ulan diyorum gireyim de bakayım bir neymiş bu iş, bana hükmedebilecekler mi diye. Ben bile böyle düşünürken ergenlerin bunu düşünmesi çok normal. Gel gelelim bu sisteme karşı ne yazık ki herhangi bir güvenlik önlemi yok.

• Bu ülkede kendini pikachu sanıp balkondan atlayan çocuk vardı arkadaş :) Böyle bir durumda Mavi balina mevzusunun oltasına gelecek çok fazla çocuk olduğunu düşünüyorum...Adı üstünde çocuk beyler, bir iki ciddi tehdit gelince ne yapacaklarını şaşırırlar ve bir noktada dediklerini yaparlar diye düşünüyorum.

Küçükken, anneniz akşama babana söyleyeceğim tehdidini yapmadı mı hiç :) Mavi balina mevzusu bunun farklı bir türü...

Ciddiye alınıp, engellenmesi önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • Konunun hepsini okumadim ama 2-3 hafta önce uzaktan akrabam vefat etti 13-15 yaşlarında bu oyun yüzünden. Dikkat edin bu oyuna...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • var mı bu forumda bu oyuna bulaşan ?
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    Başınız sağ olsun
  • Doğal seleksiyon gibi bir oyun.Fakat nasıl bir şantaj yapıyor da insanlar oyunu oynamak zorunda kalıyor anlamıyorum

• Bu oyuna bir biçimde başlatılan çocuğa aynı zamanda virüslü bir takım iletişim bilgileri gönderilmek suretiyle çocuğun sosyal medyadaki gizli ve kişisel bilgileri ortaya çıkarılıyor. ve çocuk bir biçimde oyundan ayrılmak isterse söz gelimi çocuğa anında annesinin fotoğrafı gönderilip ‘onun ölmesini ister misin” şeklinde bir söylem ile oyundan ayrılması engelleniyor, tamamen çaresiz bırakılıyor. Oyunun aşamalarını tek tek gerçekleştirmeye mecbur bırakılıyor. Merkezi bir siteden değil sosyal medya hesapları üzerinden bu çocuklara çengel atarak oyuna başlatıyorlar
  • benkendimvebiz kullanıcısına yanıt
    İyi de bu oyunun adminleri Rusya'da değil mi? Adam dünyanın bir ucundaki insanın annesini öldürebileceğine nasıl inanabiliyor ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

İyi de bu oyunun adminleri Rusya'da değil mi? Adam dünyanın bir ucundaki insanın annesini öldürebileceğine nasıl inanabiliyor ki?

Mavi balina A.Ş. 'nin her ülkede çalışanı var

• Evet kurucu Rusya'da hatta hapiste. Fakat bir portal veya uygulama tarafından oynanan bir oyun değil bu. İletişim bilgisi adı altında bilgisayarına bir keylogger veya trojanla erişim sağlayıp, bütün bilgilerine ulaşıyorlar. Yani düşün ki 14-15 yaşında bir çocuksun. Adam bir anda senin bilgilerini ortaya döküp, seni sevdiğin biriyle tehtid ediyor. Bu durumda korkman çok normal. Ne yazik ki asılsız olabileceğini düşünemiyorlar.
  • Aslında önemli olan soru balinalar neden karaya vurur İnsanlar denizleri kirlettikleri için mi ? yoksa farklı nedenlerden dolayı mı kendi intihar ediyor merak edilecek sorulardan birisidir.
  • yav adam her sabah çatıya çık diyince çocuk niye çıksın her sabah çatıya ödül mü var sanki koyarım oyla oyuna ben yatıyorum diye uyumaya devam eder yani oyun fake elon musk yok
  • Hadi biz bunlara kanacak salaklıkta değiliz ama ya bizden sonrakiler veya bizim çocuklarımız? Bu dönemlerde çocuğa göz kulak olmak şart

• quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

Aman ağam naaptin onlar mavi balina seni de yakar beni de

MAVİ BALİNA OYUNU

• Black Mirror'un çoğu bölümünü izledim ama bu oyuna gönderme yapılan bölümü hatırlamıyorum.Tam olarak hangi bölümdü acaba merak ettim ?
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    3. Sezon 3. Bölüm moruk. İzlemediysen mutlaka izle. Direkt bağlantıyı kurcaksın
  • Bu ülkede kendini pikachu sanıp balkondan atlayan çocuk vardı arkadaş :) Böyle bir durumda Mavi balina mevzusunun oltasına gelecek çok fazla çocuk olduğunu düşünüyorum...Adı üstünde çocuk beyler, bir iki ciddi tehdit gelince ne yapacaklarını şaşırırlar ve bir noktada dediklerini yaparlar diye düşünüyorum.

Küçükken, anneniz akşama babana söyleyeceğim tehdidini yapmadı mı hiç :) Mavi balina mevzusu bunun farklı bir türü...

Ciddiye alınıp, engellenmesi önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • Bunu yapan herif psikoloji bölümü okuyormuş.Haberlerde bir video vardı.Karanlık atmosferi baya iyi hissettiriyor.İnsan bir denişik hissediyor.Büyük konuşmayın beyler.Psikoloji öyle bir şey ki size neler neler yaptırır.Hele ki ergenlerden bahsediyoruz.Şu telefon dolandırıcılarından pay biçin mesela.Koca profesörü bile kandırdılar.Çocuğu olanlar pc ye K9 Web Protection gibi programlar kursunlar.Hem nereye girdiklerini de görürsünüz.

• ben şuan 50. görevdeyim. görev, donanımhabere inandırıcı bir csb yazmak. yoksa ailemi öldürecekler. bir kurtuluş yolu da intihar etmekmiş, matruşka admin öyle dedi.
  • saçma ya. onlar desinler ama yapmam ne olacak yani. oynayacagim bakalim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya boyle bir sacmaliğa ancak bizim türk insani inanırdı zaten . bırakın bu işleri ya .

Neymiş jiletle evet yaz da gönder de yok şantaj yapılıyormuş da . ulan 14-15 yasindaki çocuğun beyine şantaj yapacaklar metin2 hesabını calip mi tehtid edecekler

İnsanların boyle ölümlere karşı kendini avutma çabasıdır . bir anda çıktı bu olay ortaya . tamamen gündem değiştirmek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.