Şimdi Ara

Mavi Ekran 0x00000101 Hatasına Çözüm Rica Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç ay önce vatan bilgisayardan kendimce bir bilgisayar toplamıştım. Bu zamana kadar sorunsuz çalışan bilgisayar son zamanlarda durduk yere donmaya ve kitlenmeye başladı. Bazen sadece donuyor bazen de önce ekranda çizgiler beliriyor ardından bilgisayar donuyor ve hiç bir işleme cevap vermiyor. Reset atınca genelde düzeliyor ama reset atınca ekranın gelmediği de oldu o zamanda fişi çekmek zorunda kalıyorum. Birkaç defa mavi ekran da verdi çoğu zaman durduk yere oldu bu ama dün gece Prime95 ile işlemci ve ram testi yaparken de aynı hatayı aldım. Hatayı araştırdım ama çok fazla ihtimal var. Benimse hangi parçanın sorunlu olduğunu bulup onu servise göndermem gerek. Kaldı ki sorun yazılımsal da olabilir. Bilgisayar özellikleri ve mavi ekran hatasının fotoğrafı şu şekilde.

Anakart: AsusA88XM-A
    İşlemci: AMD A8 7600 Readon R7 3.10 GHz
    Bellek: Hyperx 4GB DDR3
    HDD: Kingston 120 Gb Ssd + Toshiba 2 Tb 7600 Rpm
    Güç Kaynağı: Frisby 400w

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
     Mavi Ekran 0x00000101 Hatasına Çözüm Rica Ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup_225 -- 9 Nisan 2016; 14:12:52 >

• İnternette bu mavi ekranı alanlar anakartını değiştirerek sorunu halletmişler. Sizinde büyük ihtimal sorun anakartta.
  • Anakart veya İşlemci ile alakalı bir soruna benziyor.

Ama büyük ihtimal anakartta. Çünkü hatada işlemciyle tam iletişime geçemiyor.
  • ekran kartın nedir dostum.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle. Bilgisayarda ekran kartı yok. O işi de işlemci yapıyor harici bir ekran kartı kullanmıyorum. Ayrıca bende araştırdım başkaları anakart arızası olarak belirtmiş ama net bir cevap yok kimsede. Geçen gün kasayı açıp temizledim işlemciyi ramı falan başka slota taktım. o günde beri hata vermedi. Sorun çözülmüşte olabilir ama eğer hala devam ediyorsa hangi parçadan kaynaklandığını bulmam gerek ki o parçayı garantiye göndereyim. Bilgisayar toplama olduğu için komple kasayı gönderme lüksüm yok Yani bana sorunlu parça ve sorunun nedeni konusunda yardım etmenizi rica ediyorum.
  • yakup_225 Y kullanıcısına yanıt
    biostan sıcaklikları kontrol et ve guncellemelere bak harddiskten.yaptigida oluyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklıklarda sorun yok normal seviyelerde. Driverleri de kaldırıp baştan yükledim sorun çözüldü gibi ama hala kesin sebebini bulamadım. Cevaplarınız için teşekkürler gelişmelere bakalım şimdilik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.