Şimdi Ara

Mavi Ekran Almaktan Bıktım Artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus N55SL serisi laptopum var fakat şu mavi ekran illetinden hiçbir şey yapamaz oldum. 0X0000116 hata kodunu veriyor ve nvkflt.sys dosyası yazıyor. Ben bunun için ne yaptıysam olmadı Nvidia driverlerini 10 kere adam akıllı kaldırıp her driveri kurmayı denedim. Temiz kurulum yaptım, pc'ye format attım, virüs,malware,trojan taraması yaptım, herşeyi güncelledim, bilgisayarcıya 50 TL'ye laptopun içini temizlettim fakat hiç bir işe yaramadı.

Far Cry ve Skyrim oynarken 10 dakika sonra bu hatayı veriyor. Witcher 2 oynarken oyuna girdikten hemen sonra veriyor. Fakat Fıfa 14 oynayım dedim aşırı kastı ve aynı hatayı verdi daha sonra gamepad takıp oynadım hiçbir hata vermeden su gibi oynadım. Bu gamepad işi diğer oyunlarda sökmedi ama Arkadaşlar bir tek Fm oynarken bu hatayı almıyorum.

Pc sıcaklıkları gayet normal memtest,hdtune gibi taramalarda da sorun yok gibi tam anlayamadım neyin ne olduğunu...

Pc Özellikleri : İntel icore i7 2.2 ghz

Nvidia GT 635m 2gb ekran kartı

8 Gb Ram var.

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin Arkadaşlar...

• eğer garantisi varsa servise gönder, ekran chipset arızalı. yoksa da chipset tamir eden bir yere yaptırabilirsiniz.
  • Garantisi bitti hocam da sen emin misin ekran chipsetin arızalı olduğundan boşa para vermeyeyim de ayrıca ne kadar tutar bu tamir işi
    Edit: ayrıca hocam stres testi yaptırıyorum cpu sıcaklığı 93 derece bence benim laptopun içi temizlenmedi herhalde bir de ekran chipseti oturmamış olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybars78 -- 17 Haziran 2015; 11:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj_mero kullanıcısına yanıt
    Garantisi bitti hocam da sen emin misin ekran chipsetin arızalı olduğundan boşa para vermeyeyim de ayrıca ne kadar tutar bu tamir işi
    Edit: ayrıca hocam stres testi yaptırıyorum cpu sıcaklığı 93 derece bence benim laptopun içi temizlenmedi herhalde bir de ekran chipseti oturmamış olabilir mi ayrıca arızalansa diğer oyunlarda da hata vermez miydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybars78 -- 17 Haziran 2015; 12:08:38 >
  • %90 ihtimalle ekran chipsetten yapar, işlemcinin ısınması da ayrı bir olay zaten, gerçi anakart üzerinde işlemci ve ekran chipset yakınsa birbirine işlemci ısısı ekranı etkiliyor olabilir. bilgisayarcı dışarıdan hava tutup geçmiştir. laptoplarda işlemciyi soğutan hava kanalları mevcut, onlarda dolduğu zaman düzgün soğutma olmuyor, bu yüzden heatsink komple değişiyor.
  • Ekran kartı anakartla bitişik zaten şimdi ben araştırdım da hem pahalı işmiş hem de bir süre sonra tekrar olur diyorlar ne yapmam lazım hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.