Şimdi Ara

MAVi EKRAN [ . BIOS HATA ! KENDİ KENDİNE FORMAT ATİOR ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa. arkdaslar pc cok ısınıyordu bi macun surdurdum sonra chipi geri taktım Isınıyordu fanı falan temizledim sonra pc acilmadi sıcaklıktan kapaniordu fln filan sonra format cd takam format atam falan dedim ki ilk baslarda pc kendin tanımladi sonra CD driver larin yuzunden ilerlemedi bağlantılarını kestim ilerledi formata gecior kendi kendine ilerliyor klavye hic bi yerde işlemde olmuor sonra bu bios hatasi gelior neyse video ve resim işte arkadaslar çözümü varmidir ? yardım ederseniz sevinirim

Resim 5mb 12mpx. olarak cektim. Link olarak vericem upload olmuor.

VİDEO :::: http://www.dailymotion.com/video/xiy7e9_sam-0170_tech

RESİM :::: http://hotfile.com/dl/119096330/42397ba/SAM_0166.JPG.html

Şimdiden Teşekkürler ederim...

• Arkadaşım Ram hatası demişti Ramleri cikarttim normal kurumuş ıslak mendil ile sildim toz fln da yok bu sefer artik hic ekran gelmior pc yi 30 dk acik biraktim hic bisey gelmdi :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treaxy

Arkadaşım Ram hatası demişti Ramleri cikarttim normal kurumuş ıslak mendil ile sildim toz fln da yok bu sefer artik hic ekran gelmior pc yi 30 dk acik biraktim hic bisey gelmdi :S
    Selam
    Güzel kardeşim ıslak mendille biç RAM temizleni mi? Islak mendil ile birlikte kendindeki STATIK elektiriği tamamen RAM'lere aktarmış durumdasın. Onları sök yuvalarda(soketler) dahil fön ile iyice kuruladıktan sonra vicudundaki elektriği boşaltmak için bir kapı kolu veya balkon demirine çıplak ayakla RAM'ler elinde iken dokun ve sonrasında tak.

Resimdeki hataya gelince;
    Sistem ACPI uyumlu olmadığını açıkça belirtmiş. Bunu @BIOS ayarlarından değiştirerek kurulumu gerçekleştirebilirsin. Enebled-Disablet veya AHCI SATA-IDE şeklinde uygulamalar yaparak ve kaydederek yapmak mümkün.
    Kolay gelsin..

• kardes RAM leri kurumus Islak mendille sildim de su son dediklerini nasil yapicamki klavye hic bi yerde işe yaramor format cd sini takmiorum yinede oralara kdr gelior ve suan ramleri cikardim tajktim pc hic acilmior :S
  • Macunu nereye uyguladınız, chip falan demişsiniz ne chipi?
  • quote:

kardes RAM leri kurumus Islak mendille sildim de su son dediklerini nasil yapicamki klavye hic bi yerde işe yaramor format cd sini takmiorum yinede oralara kdr gelior ve suan ramleri cikardim tajktim pc hic acilmior :S

kuru mendillede silsen fark etmez .

biosta usb klavye mouse desteği açıkmı ?

bunları falan filan yap.
  • BİLGİSAYARİ ACINCA HERSEYİ KENDİ ACİOR İLERLİYOR VİDEOYU İZLEYİN

Beyler videoyu izleyin herseyi kendi yapıyor ben bisey yapamiorum ramleri dedigi gibi yaptım ve suan artik ekran bile gelmior msn adresi verirseniz iyice konusalim isterim yoksa gidip 100 TL vericem servislere hic gerek yok diye dusunuorum çok tşk ederim cvplar icin
    Chip dedigim yani su ustunde Buyuk FAN ı olan chip iste 3.2 ghz pc yanı o chipin ustune onun ıcınde altın parcacıklı fln seyler var araları kapatıor ısınıp kapanmasını onluyor

BU resimden  MAVi EKRAN  [  . BIOS HATA !  KENDİ KENDİNE FORMAT ATİOR ] sonra ilerlemoyordu ramlari taktım artık ekran bile gelimior

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treaxy -- 28 Mayıs 2011; 0:52:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kardes RAM leri kurumus Islak mendille sildim de su son dediklerini nasil yapicamki klavye hic bi yerde işe yaramor format cd sini takmiorum yinede oralara kdr gelior ve suan ramleri cikardim tajktim pc hic acilmior :S
    Selam
    Ömrümde hiç kurumuş ıslak mendil kullanmadım ve görmedim. Bu nasıl bir mendil oluyro?
    Islak, ıslaktır ve ıslağın kurusu olmaz kardeş!

Her neyse;
    Yukarıda yazdım @BIOS ayarlarından yapılabilir diye. Zannediyorum ki, @BIOS hakkında fazla bilgin yok ve bir bilene yaptırırsan senin için daha iyi olur.

Kısaca bilgi yazayım oldu oldu, olmadı başka yardımda bulunamayacağım.
    Bilgisayar açılışında DEL tuşuna bas ve @BIOS'a gir. Menüde yazan LOAD DEFAULT ayarlarına gel ve orada ENTER tuşuna bas. Veya hiç bir şey yapmadan F7 tuşuna basarak fabrika ayarlarına getir. F10 tuşuna basarak kaydet ve çık. Bilgisayarını yeniden CD ile başlat ve durumu gözlemle..
    Kolay gelsin..

• KARDES BEN DİYORUMKİ PC ACİLİRKEN DEL E DE BASİOM HERSEYE BASİOM HERHANGİ BİR YERE GİRMİOYOR !!!!!!!!! KLAVYE ACİLİSTA VE SONRASİNDA KESİNLİKLE CALİSMİOR ISLAK MENDİL KURUMUS ONUNLA TEMİZLEDİM ELYAF PEÇETE SAY SEN VE RAMLERİ CİKARDİM TAKTİM ARTİK EKRAN HİC GELMİOR DİYORUM !!!!!! sen BANA DEL E BAS DİYORSUN :S
  • Ramleri tek tek takarak dene.
  • Ramlari cikarip taktıktan sonra ekran hic gelmior artik :S
  • Tama işte kaç tane ramin var ise hepsini sök sonra işlemciye yani senin tabirinle chipe en yakın yuvaya bir tanesini takıp dene bakalım sistem açılacakmı açılmaz ise onu çıkar diğerini tak yani tek tek ramleri dene chipe en yakın ram yuvasına yani ramin takıldığı yere takarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Mayıs 2011; 1:38:22 >
  • Herseyi yeniden cikaridm taktim temizledim acilmior artik ekran bile gelmior Pc ye FOrmat atiordum Isınıyordu formattin ortasinda kapatniordu pc o ara klavyede calisior sonra o mavi ekran geldi STOP 0x000000A5 hatası sonra kapaniordu temizledim fanı flan ısınmıoyordu ama o hata geliordu simdi ramleride cikardim taktim temizledim herseyi heryeri temizledim ekran artik hiiiiiiiiic gelmior
  • Kavye eğer USB klavye ise bir PS2 klavye bul ve öncelikle onu takarak klavyeni çalıştır, sonrada arkadaşların dediği şeyleri yap...

Bu arada bendede benzer saçma sapan sorunlar olmaya başladı...
    Benim konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_49356194/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49423651
  • evt yarin arkadas oyle bi klavye getircek fakat Ram cikar tak dediler ekran artik hic gelmior pc oyle siyah ekran 10 sn sonra uyku modu halinde kucuk yesil isigi yanip sonuor memet en sonra cikan STOP 0x00000A5 gibi bi hata varsa STOP dan basla ilk 0x00000e5 iste bunu internete yaz hatayı orda cozum yollar var muhakkak bulursun kardes
  • Birde işlemciyi çıkarttıysan doğru taktığından emin ol, kilidini falan kilitledinmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.