Şimdi Ara

Mavi ekran hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki sistemi (İşletim sistemim Windows 7 - 64 Bit) yaklaşık 3 haftadır kullanmıyordum, geçtiğimiz cuma günü tekrar açtım ve sürekli çeşitli mavi ekran hatalarıyla karşılaşır oldum. Bilgisayarıma en son 1,5 yıl önce format atmıştım ve ramlerimi de bu formattan önce değiştirmiştim, bunca süredir sorunsuz kullanmama rağmen son 1 haftadır bu hatalar resmen beni çileden çıkarttı. Üstelik tek sorun mavi ekranlar değil, Firefox sürekli çöküyor, MSN Messenger ve Internet Explorer kendi kendine kapanıyor v.s

Mavi ekranlarda çıkan hata kodlarını yakalayacak kadar hızlı olamadım, eğer yakalayabilirsem konuya eklerim. Hata isimleri ise şunlar : "BAD_POOL_CALLER" - "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" - "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA"

Yardım lütfen
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İçini açıp bir temizle, parçaları çıkarıp tekrar takmayı dene.
  • Hocam 1.5 yıldır format yüzü görmemiş benim tahminim sistem virüsden falan etkilenmiş ..Temiz bir format ve kurulum sorunu çözecekdir diye düşünüyorum .. Yok uğraşmam diyorsanız aşagıdaki yazacaklarımı deneyin ve sonucu konuya paylaşın ..

combofıx ile sistemi taratın ..

güncel bir virüs programı ile sistemi taratın

advanced system care ile sistemi taratın ve windows optimasyonu eminim hasarlıdır ..Onarmaya çalışssın ... Ki ne kadar başarılı olur bilemıyorum ...

Ama dediğim gibi sorun yazılımsal ve temiz bir kurulum daha kısa yoldur ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

Hocam 1.5 yıldır format yüzü görmemiş benim tahminim sistem virüsden falan etkilenmiş ..Temiz bir format ve kurulum sorunu çözecekdir diye düşünüyorum .. Yok uğraşmam diyorsanız aşagıdaki yazacaklarımı deneyin ve sonucu konuya paylaşın ..

advanced system care ile sistemi taratın ve windows optimasyonu eminim hasarlıdır ..Onarmaya çalışssın ... Ki ne kadar başarılı olur bilemıyorum ...

İnternetteki araştırmalarımda ise sizin söylediğinizin tam aksine sorumun donanımsal olduğunu okudum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iea96

quote:

Hocam 1.5 yıldır format yüzü görmemiş benim tahminim sistem virüsden falan etkilenmiş ..Temiz bir format ve kurulum sorunu çözecekdir diye düşünüyorum .. Yok uğraşmam diyorsanız aşagıdaki yazacaklarımı deneyin ve sonucu konuya paylaşın ..

İnternetteki araştırmalarımda ise sizin söylediğinizin tam aksine sorumun donanımsal olduğunu okudum

Doğrudur hocam bunu öğrenmek için biyerden başlamak gerek .. Deneyin sonucu paylaşın bizde görelim tecrübe olmuş olur ..

Ama size ramdendir diyip gidin ram alın yazmak mantıksız olurdu sanırım .. Yada anakart arızası falan ...neyse dediğim gibi yazdıgım yöntemleri deneyin sorun devam ederse başka şekilde müdahele ederiz duruma ..

Örneğin ram testi memtes86 ile ...Slotlara tek tek takarak test etmelisiniz..
    HDD testi HD TUNE ile genelde donma sorunu olur ama bellide olmuyor istisna durumlar var ..
    İşlemci testi stres testi yapıp mavi ekran alıp almadıgınızı gözlemleyebilirsiniz..

Sistemin ısı değerleri core temp real temp speed fan vs... işinizi görecekdir ..

gibi....

• quote:

quote:

quote:

Doğrudur hocam bunu öğrenmek için biyerden başlamak gerek .. Deneyin sonucu paylaşın bizde görelim tecrübe olmuş olur ..

Ama size ramdendir diyip gidin ram alın yazmak mantıksız olurdu sanırım .. Yada anakart arızası falan ...neyse dediğim gibi yazdıgım yöntemleri deneyin sorun devam ederse başka şekilde müdahele ederiz duruma ..

Örneğin ram testi memtes86 ile ...Slotlara tek tek takarak test etmelisiniz..
    HDD testi HD TUNE ile genelde donma sorunu olur ama bellide olmuyor istisna durumlar var ..
    İşlemci testi stres testi yapıp mavi ekran alıp almadıgınızı gözlemleyebilirsiniz..

Sistemin ısı değerleri core temp real temp speed fan vs... işinizi görecekdir ..

gibi....

Teşekkürler, şu günlerde bilgisayarı zaten pek kullanmadığım için yaza doğru dediklerinizi deneyip sonucu konuda paylaşacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O da güzel ..

Konu açdın üstelik pek yardım olmadı .. Msj yukarıda kalsın diye msjlar yazdın .. Şimdi ayrıntılı bir şekilde yardım etmeye hazır birisi var ..yardım alıyorsun yani ..

yazdıklarını yaza dogru dener konuya yazarım diyorsun .. Alemsin be hocam valla .. Neyse oyle olsun bakalım .. İyi forumlar ..
  • Sürekli hatalar gelmeye başladı, formatı ciddi olarak düşünmeye başladım. Son durum bu :

Mavi ekran hataları
  • quote:

Sürekli hatalar gelmeye başladı, formatı ciddi olarak düşünmeye başladım. Son durum bu :

Mavi ekran hataları

Bi zahmet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.