Şimdi Ara

Mavi Ekran Hatası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
97.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ve sonunda ramlar garantiden geldi. Sonuç: Ramlerde arıza yokmuş. ama ben denedim özellikle 3d mark 2005 de CPU testinde mavi ekran hatası veriyor. ayrıca daha da ilginç i yeni bir şey fark ettim. çift kanal kullanınca hata veriyor ancak tek kanal olarak takınca hiç bir hata vermiyor. hadi sorun anakartta desek daha önce bana teknik servisten denemem için başka bir 2*256 Mb Kingston 333 Mhz (yanlız bendekiler 400 Mhzlik) ram veriler ve onları çift kanal olarak taktım hiç bir sorun yoktu. ama yinede bilgisayarı aldığım yer yinede benim ramleri sıfırı ile değiştirecek. bakalım o ramlerde de aynısı yaparsa bu sefer kesin kararlıyım anakartı hemen elden çıkaracağım. (zaten AMD64 almayı düşünüyordum.) bir daha da tövbe MSI almayacağım....
  • yanlız anlamadığım nokta şu an aynı ramleri tek kanal olarak kullanıyorum. elimde bir ram daha var diğerlerinin aynısı onu takınca (haaa bu arada 3 tane 256 mb taktım çift kanal olarak çalıştı) çift kanal olarak çalışıyor ve hata veriyor. Yawww kafayı yiyeceğim... Bakalım diğer sıfır ramlerde aynı hatayı verecekmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edeoo -- 16 Aralık 2004, 23:26:42 >
  • sürücülerdende olabilir tamamen donanimdanda kaynaklanabilir.
  • kardeş mavi ekran ramlerden başka bi yerde armana gerek yok ama ramlaerin yerini bi temizle tozlanmış galiba yada bir rem ekle yada çıkar faydasını görürsün kkolay gelsin
  • arkadaşlar aynı sorun bill gates in başına geldi 98 tanıtımında..adam mausu otomatik tanıyor bakın nası yaptık diye bi bağladı mausu lak mavi ekran..

bu sorunun tek sorumlusu dandik işletim sistemlerimiz.. bende de ara sıra yapıyor takmıyorum artık..

bazen günde 2-3 kere bazen 1 ay hiç yapmıyor ramden filan olsa yada donanımsal herhangi bir parçadan sürekli yapar..

geçer geçer..
  • bu sorun bizim cafedeki bilgisayarların bazılarındada oluyodu ve bilgisayarlarda winrollback private for xp yukluydu arada sırada mavi ekran geldiği için bende winrollback i sildim ve deep freezeyi kurdum suan hiç bi sorun yok, bu sorun ya ramlerden kaynaklanıyo yada sistem dosyalarından. yada programın yapmaya calıştıgı bi kod yuzunden
  • RAM RAM RAM RAM RAM RAM RAM hele vdata ysa ram ozellikle hata ramdir
    rami değiştir
    görcen kingston tek geçerim
  • ramleri değiştir evlat o iş tamam sonra
  • walla cevaplar çok uzundu hepsini okuyamadım ama bu sorunun sebebi bence kesinlikle ram dir.ram ler sağlamsa eğer ram portlarında bi problem wardır derim.
  • ekran kartından yapmazmı arkadaşalar???
  • Cpu Kaynaklıda olabilir sorun neden derseniz arkadaş sisteme yuklendiğinde reset atıyor veya mavi ekran geliyor diyo
    cpu zamanla heatsink uzeri toz bağlar ve sisteme yuklenildiğinde yeterli soğutma saglanamaz veya psu yeterli voltajı sağlamıyor
    olabilir
  • Edeo , 1.5aydır seninkiyle %100 aynı sorunu yaşıyorum ve halen çözüm bulamadım ,ben sorunun ramde değil anakartta olduğunu düşünüyorum benim anakartım da MSI ve restart sorunu bende de var, ilk önce psumu değiştirdim ve fsb true300watt aldım ,sorun düzelmemişti , sonra memtesti çalıştırdım tam 24 saat ve hiç hata bulamadı ramde [bu arada bilgisayarım defalarca format,driver yükleme vs hepsi denenmiştir kesinlikle yazılımsal bir sorun yok] .Ekran kartımı da arkadaşın anakartında denemiştim ve 2saat boyunca en ufak sorun dahi çıkartmadı.
    Sorunumun tamamiyle seninkinin aynısı olması nedeniyle sistemimi buraya yazıyorum ,ben halen MSI anakartımdan şüpheleniyorum ,viaarena forumlarında da zamanında msi'in ne kadar sorun çıkardığından bahsedilmişti :
    MSI KT4AV via chipset anakart
    AMD AthlonXP 2500+
    512mb SD ram
    FIC Radeon9600xt Ekran kartı
    Samsung SP411N 40gb harddisk
    300watt FSP psu

• aynen sorn bende de çıkıyor valla çıldıcam garantiye verdim sonucunu beklemekteyim...
  • hat kodu ile ilgili açıklamalar aşağıdaki linklerde.....

http://support.microsoft.com/kb/827663/tr
    http://support.microsoft.com/kb/903251/tr

ayrıca windows hata algıladığı zaman bellek dökümü yapar. yani bu yüzden sorunu hemen ram e atmayın. ama tabiki ram de ihtimaller arasında...
    kolay gelsin...........

• up
  • Merhaba,

Mavi ekran hatalarının bir kısmı yetersiz psu gücünden kaynaklanmaktadır. Buna benzer bir mavi ekran hatası kardeşimin makinesinde de vardı makinenin her parçası yeniydi psu elan vital olmasına rağman (gerçek 300W) hata veriyordu fsp nin 430W lık psu sunu aldı ve problem ortadan kalktı aşırı donanım ve fan yükü sistemden çok yüksek güç çekmekte bu da sistemi kitleyebilmektedir konuya bu yönden de bakarsanız belki probleminiz çözülebilir.
    Saygılarımla,
  • arkadaslar ayni sorun bendede var yardim ederseniz sevinirim windows kurarken mavi ekran cikiyor karsima ve bilgisayarinizin zarar gormemesi icin windows durduruldu diyor windows milenyum yukledim ok calisiyor ama onunda driver leri yok cesitli xp cdleri denedim ama ayni sorun devam ediyor amd turion 64 1800 ghz 1024 ram 80 gb harddisk 128 mb ekran karti fijutsi siemens???????
  • bios fail safe ayarını değiştirirsen xp yi sorunsuz kurabilirsin
  • BENDE DE

KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR

YAZIYOR... PROBLEM NEREDE ARKADAŞLAR.. EĞER REMDEYSE REMİ SATAN ADAMI DOVMEYE GİDİCEM BEKLİYORUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rıhtım79 -- 7 Temmuz 2006; 10:07:37 >
  • aynı hata şu an bende de var

2 ram slotum var 2 de ram var ddr 400 twinmos ve kingston

2sini aynı anda takarsam pc hiç açılmıyor

ama tek tek takarsam açılıyor bazen de bu hatayı veriyor restart atıyorum gene düzelmezse slot değiştiriyorum gene düzelmezse öteki rami takıyorum..

2 ram de sağlam anakarttan şüpheleniyorum o da sağlam olabilir ama uyuşmazlıkdan dolayı da bu hatayı verdiği söyleniyor...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.