Şimdi Ara

Mavi Ekran Hatası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
97.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarı yaklaşık 8 ay önce aldım ve iyide performans alıyordum yanlız son bir aydan beride oyunlarda ve sistemi zorlayan zamanlarda mavi ekran ve reset atıyor. işin ilginç yanı ise reset sorunu her zaman ve aynı yerde olmuyor. bazen boş bir mavi ekran çıkıyor bazende çıkan mavi ekranda:
    ve genellikle gelen mavi ekranda şu ahatayı alıyorum:

Bir Sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı.

Bu durdurma hatasını ilk defa görüyorsanız; bilgisayarı yeniden başlatın. Bu ekran
    yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin;

Yeterli disk alanınız olduğundan emin olun. Dur iletisinde sürücü tanımlanmışsa, sürücüyü
    devre dışı bırakın veya bir sürücü güncelleştirmeleri için üreticiye başvurun. Görüntü bağdaştırıcısını
    değiştirmeyi deneyin.

Donanım satıcınızdan bios güncellemesi olup-olmadığını öğreni. Önbellekleme veya gölgeleme
    gibi bios bellek seçeneklerini devre dışı bırakmayı deneyin. Bileşenleri kaldırmak veya devre dışı
    bırakmak için gücenli mod kullanmanız gerekirse, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Gelişmiş
    başlatma seçeneklerinde F8 tuşuna basın ve sonra Güvenli Mod u seçin.

Teknik Bilgiler:
    *** STOP: 0x0000008E (0x0000005,0xF856AFDC 0xB0870BOC,0x00000000)
    *** Mount.sys Address F856AFDC base at F8566000, DateStamp 41107B05

Fiziksel bellek dükümüne başlanıyor.
    Fiziksel bellek dükümü tamamlandı. gibisinden metinle karşılaşıyorum.

ve resetten sonrada sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı mesajı alıyorum ve microsofta gönderilecek olan hata mesajında da :
    C:\DOCUME~1\Serdar\LOCALS~1\Temp\WER54a8.dir00\Mini112304-01.dmp
    C:\DOCUME~1\Serdar\LOCALS~1\Temp\WER54a8.dir00\sysdata.xml
    ibare yazıyor.
    mesela bugün 3D mark 03 programı ile test yapayım dedim ve 1024*768 çözünürlük de 4x AA ve 8AF açarak testi başlattım. testin sonlarına doğru mavi ekran ve reset attı. resetten sonra tekrar aynı testi yaptım ve 2771 puan aldım. daha sonra NFS 2 Underground oyununu oynarken yine mavi ekran sonra yine 3D mark 03 programı ile aynı testi bir daha yaptım bu sefer 2064 puan aldım ve bir sorun yok. daha sonra pro show gold programında resimleri vcd ye çeviri yapıyordum tam render sırasında bir mavi ekran daha, resetten sonra bu sefer 3D mark 01 SE test programında 4x AA açıkken ve 1027*768 çözünürlükte 10166 puan aldım ve herhangi bir sorun yok. yine NFS 2 Underground oyunu oynamaya başladım 30 dakika oynadım sorun. anlayacağınız sorun hep farklı yerlerde karşıma çıkıyor.
    biosu tamamen sıfırladım. yani herhangi bir overclock durumu yok. şu anda standart hızlarda kullanıyorum. yanlız dün teknik serviste 3d mark 2005 testi yapmaya çalıştık ancak bilg. takıldı. şu an teknik serviste değişik anakart, ram ve Asus 9600XT kullanarak test yapılacak ona göre garantiye yollanacak ancak dün yaptığımız gözlemlerde sanırım hata ekran kartında gibi geliyor. çünkü vpu cover(sanırım doğru yazdım) hata mesajı verip ayarları sıfırlıyor. ayrıca bilg. yeniden açıldığı sırada 3-4 saniye sonra ekran 2 saniyeliğine takılıp siyahlaşıp tekrar normal haline dönüyor. ayrıca monitör tazeleme hızı 85 mhz gösterdeiği halde sanki 60 mhz gibi dalgalanma oluyor. ayarlara girdiğimde tazeleme hızı 85 mhz gösteriyor başka bir mhz geçip daha sonra 85 mhz yapınca düzeliyor. acaba ekran kartı böyle bir hataya sebep olabilirmi. ayrıca şunuda belirteyim ekran kartında mavi ekran durumunda da herhangi bir sıcaklık söz konusu olmuyor. ayrıca bu hata önce SP1 kullanıyordum şuan SP2 kurulu ama her iki güncellemede de bu sorun olmaktaydı. acaba sizlerin bu konuda önerebilceği görüş veya yardımlarınız varmı? bakalım değişik donanımlar kullanılarak hatanın nerden kaynaklandığı tespit etmeye çalışıyoruz. yaww sorunun neyden kaynaklandığını bir bulabilsem hemen garantiye yollayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edeoo -- 25 Kasım 2004, 15:52:06 >

• Temiz windows yükleyip denemek lazım , aynı sorun yine devam ediyorsa ...biostan ram ayarlarını auto / default yapmayı dene.. yine de düzelmezse ramler arızalanmış olabilir.
  • bendede bi ara aynı sorun vardı forumdan yardım etmişlerdi. Bi araştırım bulum cevapları sora yazarım buraya. Ben çok çekmiştim bo surndan baya da şey denemiştim...
  • "problemin kaynağı çok değişik şeylerden olabilir...
    mesela directx olabilir.. ekran kartı sürücüleri olabilir..
    bence öncelikle ekran kartı sürücünü uninstall et..
    daha sonra DirectX Eradicator diye bir programı kullanarak
    tüm directx dosyalarından kurtul.. sonra önce directx'i sonra da
    ekran kartı sürücülerini yükle.. yalnız ekran kartı sürücüsü
    olarak forceware falan yükleme.. benim tavsiyem
    starstorm 44.67p performans sürücüleri...
    bi' dene bunları sonra haber ver.. "

"1_) nvidia sürücülerini kaldır...
    2_) internetten dirctx erdicator adlı programı çek..:
    www.softpedia.com/public/cat/14/4/14-4-40.shtml
    3_) programı çalıştır ve directx'i sil...
    4_) directx 8.1'i veya 9.0b'yi kur...
    5_) ekran kartının cd'sinden eski sürücülerini kur...
    umarım yeterince açık olmuştur :)) "

bunlar bana verilen cevaplardı işallah sana da yarar...

• *** STOP: 0x0000008E (0x0000005,0xF856AFDC 0xB0870BOC,0x00000000)
    *** Mount.sys Address F856AFDC base at F8566000, DateStamp 41107B05

Fiziksel bellek dükümüne başlanıyor.
    Fiziksel bellek dükümü tamamlandı. gibisinden metinle karşılaşıyorum.

yapmayın hata kodu herseyı soyluyor zaten ram dostum ramını degıtır anakart kıatpcıgında yada anakartın sıtesınde anakartının onerdıgı bır ramı kullan ama bu sorun tamamane rem hatası bak bır test edelı sen sıstemıne wın 98 kur tabı kura bılırsenve daha sonra defalarca guvenlı kıpte ac kapa makınanı buyk bır ıhtıhmalle hımem.sys ahatası alacaksın

kolay gelsın
  • bende de bi ara oluyordu.. ekran kartımın ramleri 7ns olmasına rağmen 300mhz çalışıyordu tornado mx440dı..

biosta top performans gibi filan ayarlar varsa ufak overclocklar filan sistem stabilitesini kaybediyor bazen..

herşeyi default yapmayı dene.. işlemcin ve ramlerin normal çalışsın..
  • "Fiziksel bellek dükümüne başlanıyor.
    Fiziksel bellek dükümü tamamlandı. "

512 mb sd ram var anakartımda, geçen gün bir 512 sd daha aldım, bu yazı hep çıkar oldu, ayrıca uygulamalarda da hatalar verdi, seninki de ram hatası olabilir, bios dan ram timing lerini auto yapıp gerekirse mümkünse hızını da düşürmeyi deneyebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran
    12 yıl önce açıldı
    Mavi ekran
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ram den yapıyor olma ihtimali yuksek
  • bende de vardı..
    ramdan kaynaklanıyo..

başka birinde de olmuş onunda anakartın altında vida kalmış ondanmış
  • bu sorun pis bir sorun formatlayıp wındowsu yeniden kur sorun çözülmezse bence hemen garantiye götür ilerde başın arımasın
    parça arızasıda olabilir wındowsta ama wındows arızası gibi görüküyor eğer ramın markası kaliteliyse
  • ben 1 aydan beri tam olarak 5 kez yükledim, teknik servise götürdüm bir kez de onlar kurdu ama yine aynı. ayrıca bios ayarlarında ram volt unu auto yapmama rağmen bios her zaman 2.7 olarak çalıştırıyor hata devam ediyor. ben ram volt unu 2.5 ve 2.6 yaptım ancak yine aynı hatalar devam ediyor. arıca ram timingleri auto ve herhangi bir overclock söz konusu değil. ayrıca kullandığım ekran kartı 128 Mb HIS Ati Radeon 9600 XT-PL (bazıları navidi adan bahsediyorda ben yinede belirteyim). zaten şu anda bilg. teknik servis te arızalı parçayı tespit etmeye çalışıyorlar.
  • win98 de olan bi problem bu.xp de hiç rastlamadım.xp de VPU recoveri etkinleştirdiğinde benzer sorunları düzeltiyor.oc yapanlar hiç hoşlanmaz bu yüzden
  • dracox a katılıyorum 50 sebep olabilir sıradan dene ilk başta ramler...
  • service pack kurduysan sürücülerini ve dxini yine yükle
  • amd kullanıyorsun bende aynen amd var amd lerde kaliteli ram kullanmalısın kingston kullanıyorsun o halde daha gelişmişini koy veya kaliteli başka bir ram koymalısın sorunun tamamaen ram.ben aynı dert yüzünden 7 defa elimde taşımıştım 2 hafta içinde .
  • büyük ihtimal ramlerden kaynaklanıyormuş. çünkü başka bir kingston 333 mhz lik ramlarde hiç bir sorun çıkartmadı. Ramlar garantiye yollanacak. İnşallah Garantide bir dorun çıkmaz. Peki bana alabileceğim (yani fiyatı çok uçuk olmasın) bir kaliteli ram markası söylermisiniz? (hiç bit anakartta sorun çıkartmayan)
  • walla şu anda kingston 333 mhz lik ramlerle iki gündür normalde sorun yaşadığım oyunlarda ve test yazılımlarında(3d mark 05,03,01) hiç bir mavi ekran hatası almadan tamamladı. ve hala sorun yok. ancak endişem eğer garantiye yollanacak olan ramlerde hiç bir sorun yok ve anakart ile uyumsuzsa ramleri garanti kapsamında değiştirirler mi? yoksa ramlerde hiç bir sorun yok diye yollarlar mı? (yani uyumsuzluk garanti kapsamına giriyormu)
  • uyumsuzluk garantiye girermi hiç hocam?
  • temiz bir format çek derim ben... bi kere mavi ekran geldiyse bilgisayarın bi daha eski haline gelmez formatlamadan...
  • ramden yapıyo 100*100 hocam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.