Şimdi Ara

Mavi Ekran Hatası... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
97.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum bunların hiçbiri değil kasadan sök hardiski at çöpe
  • quote:

Orjinalden alıntı: CcCegoCcC

dostum bunların hiçbiri değil kasadan sök hardiski at çöpe

sen öyle yap ozmn :S
  • iyi forumlar.benmde bugun mavi ekran vermeye basladı laptop tasırken birşey olmus olabilirmi?
  • evet arkadaşlar konu kasım 2004 te açılmış ve 5 senedirde devam ediyor. Microsoft işletim sistemi kullananların en büyük derdidir bu mavi ekran win98 kullanırken deli olurduk, xp çıktı, vista çıktı hala devam ediyor. :)

çok çeşitli nedenleri olduğu için bi çoğumuz aşırı zaman harcadık bu sorunu çözmek için.
    *ekran kartı arızası
    *ram arızası
    *hdd arızası
    *sürücü arızası
    *cdrom arızası,
    *işletim sistemi arızası,
    *virüsler
    *ram anakart frekans uyumsuzlukları,
    *bios konfigirasyon hataları,
    *diğer donanım aygıtlarındaki hatalar,
    *toz!
    *slot ve anakart arızaları

falan filan...

en sonunda çözüm olan yeni bir sistem almak :)
  • %75 sürücülerden kaynaklanıyor.%15 toz %10 dierleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majest1xc -- 1 Kasım 2009; 19:30:16 >
  • 26 Kasım 2009,
    Bir mavi ekran kurbanı daha...
  • 01 aralık beyler bendede aynı hata cıktıkı bırazcık daha garıp bir baslangıcı oldu....

sıstemı yenı kurdum kapattım hıcbır drıver yuklu degıldı ve ekran ayarları bıldıgınız gıbı 1024 * 768 default olarak ekran kartı drıverı yuklu degılken secım yapabılıyordum...ancak ertesı gun 22 lcd bır monıtor aldım getırıp taktım..tekrar actıgımda monıtorde en dusuk 1280* 1024 ayarını destekler gıbı bır yazı cıktıkı hangı cozunuluk oldugundan emın degılım,goruntuler sapıttı....heryer karıncalandı flan ve 4 renk olarka acıldı..tekrar acmayuı denedım ve artık 4 renkten bsaka secegenı kabul etmıyor 640*480 de takılı kaldı ne yapsam degısıtıreemedım...ekran kartım ati radeon x 400 serıes buunda drıverını yuklerken bır ton hata verdı,sonrakı acılıstada topık konusu olan yazı cıktı....sımdı bu ram hatasımıdır yoksa drıvermıdır yoksa slottamı bısey var anlamadım eskı monıtoru kullandıgımda da aynı sey oluyor artık..cok ılgınc....cıldırıcam ama artıkk az kaldııı

• Bir çok kişi mavi ekran hatası alıyor.

Bi kere bu hatanın sebebi öncelikle ram,ekran kartı,ses kartı vs donanımlarından kaynaklanır.Bu hatayı en son driver ları yükleyerek çözebilirsiniz.Driverların çakışmasından dolayı olabilir.Bunun için hangi driver ın sorun çıkardığını bulana kdr formatlamak lzm.Bu her bilgisayarda değişir.

Ancak size şöyle yardımcı olayım.Mavi ekran hatasını alıp bilgisayarın res atmasını engelleyebilirsiniz.

1)Bilgisayarım a sağtık Properties e girin.
    2)Advanced system settings
    3)Startup and Recovery Settings den Automatically restart ı seçimden kaldırın

Bu kadar
  • arkadaşlar ilk olarak bende bir mavi ekran kurbanıydım.4 ay önce msi cx500 laptop aldım.aldıktan 4 gün sonra bilgisayarı açtığımda hiç bi şey yapmasam bile mavi ekranla ve donma ile karşı karşıya kalıyordum.bazende maus takılı kalıyor ekran donup kalıyordu.araştırdım driverlerden olabilir dediler.sildim tekrar yükledim.windows 7 kullanıyordum xp ye çevirdim sorun daha da artmaya başladı.çoğu arkadaşım virüsten kaynaklanır dedi.neredeyse bütün virüs programlarını denedim.düzelmedi.bende cihaz garantili olduğu için servisine yolladım.sorun harddisktenmiş.değiştirildi.sorun ortadan kalktı.eğer makinanız yeni ise,garantili ise kesinlikle gönderin servisine.düzeltmeleri gerekiyor.aksi taktirde ilerde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.çok gıcık bir sorun ama çözülmeyecek bir sorun değil.kesinlikle servisine yoollayın.en fazla 15 günde yolluyorlar cihazı.

• irq_less_or_not_equal bu sorun neden kaynaklanıyor
    ne oluyor rammi hdd mi
  • Arkadaşlar bende bilgisayar uzun süre açık kaldığı zaman mavi ekran çıkıyor.Mesela 5 saati geçince çıkıyor.Bazen 3 saatte çıkıyor.Format attırdım işe yaramadı esetnod32 yükledik yine işe yaramadı.Ne yapmak lazım bilmiyorum ki
  • tüm cevapları okuyamadım. bence temiz bir format at sürücüleri yüklerkende işletim sistemine uygun olanı (yanlış yüklendiginde mavi ekran hatası alırsın başıma geldi çünkü) yükle. yine mavi ekran hatası alırsan memtest86 adlı rem test programını cd yaz ve boot et.
  • W7 32 bit kullanıyorum bir çok kez format attım fakat hala mavi ekran hatası alıyorum neden olduğu konusunda pek bir bilgim yok kodlar bunlar:
    Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: fe
    BCP1: 00000008
    BCP2: 00000004
    BCP3: 8690A5D4
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_1_7600
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\101210-16083-01.dmp
    C:\Users\PAVİLİON\AppData\Local\Temp\WER-37814-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

bu kodlardan anlayan var mı, tercümesini yapabilir misiniz teşekkürler.

• arkadaslar bnm pc 3 yıllık felan 1gb idi rami aldigim anda 1gb lik bi tane daha taktm.taki bu güne kadar sorun yoktu format attrdk ve bu sorun ortaya ckti.Birde su dikkatimi cekti.bizim evde 2 pc var diger pc acilnca bu sorun ortaya cikiyor.elektiriğin yetmemesi gibi bi sorun olabilir mi?
  • bende yeni monitör ve 2 tane rem aldim.bunlari taktikdan sonra bu hata msjını görmeye basladım.aldığım 2 remi geri çıkardım su an sorun yok.(remler takılıyken 4 tane 2048 rem i windows sorunsuz görüyor)ama mavi ekran veriyor.bi format denicem.formattan sonra durumu yazarım

bu arada işletim sistemim windows 7 ultimate
  • Arkadaşlar benim aynı sorunum var. Lütfen yardımcı olun.
    Bilgisayar durduk yere kendi kendine kilitleniyor, boş bir mavi ekran çıkıyor ve zzzzzz diye ses geliyor, hiç bir komut işe yaramıyor, mecburen reset atmak zorunda kalıyorum. Hergün veya iki günde bir böyle yapıyor. Ufak tefek işlemler yaparken bile kilitleniyor bilgisayar. Ne zaman kilitleneceği de belli olmuyor. Bazen 1 saat sonra bazen 10 saat sonra kilitleniyor. Kilitlenme sebebi de belli değil. Yani pc ile hangi işi yaparken kilitlendiğini de çözemedim. Her seferinde farklı durumlarda kilitleniyor. Bu yazıyı yazarken bile kilitlenebilir her an. Ram'leri değiştirdim tekrar denedim yine aynı sonuç. Lütfen yardımcı olun.
    Teşekkürler.

Sistem:
    İntel i7 2600 - 3.70
    8 GB DDR3 Ram (2x4) kingston
    GeForce Anakart p67a-d3-b3
    Ati Radeon 6800 DDR5 1 GB Ekran kartı
    500 gb samsung HDD.
    ESI Maya 44 PCI ses kartı.
    DVD-RW LG
    kasa 450 w power çift fan
    Windows 7 Pro 64 (Ultimate vs. denendi)

* Ramlari kontrol ettim, söktüm temizledim, yerlerini değiştirdim, hatta ramleri komple değiştirdim.
    * Ram voltaj ayarına baktım, Bios'tan normal gözüküyor. ama düşürmedim. 1.5 V
    * Bios ve diğer sürücüleri güncelledim.

Üzerindeki ses kartı şudur;http://www.esi-audio.com/products/maya44/
    Bu kartın, yeni anakart ile uyumlu olmayacağını ve hatanın bu yüzden olabileceğini söylediler ama zannetmiyorum. Hem öyleyse bile bu kartın ömrü sadece 1 nesil anakart kadar mı ?
    Ekran kartı ile ilgili olabilir mi ? Onu çıkarıp denemedim hiç ?

• Arkadaşlar benim pc xp geçnlerde format attım bilgisayarda hiç oyun yoktu bende yeni bir oyun yükledim bu gün oyunu açtıktan birkaç dakika sonra
    mavi ekran hatası geliyordu ben programı kaldırdım sorun düzeldi sizde programlarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim Ayrıca kaldırdıktan sonra eğer indirme imkanınız varsa ccleaner i indirin ve onla temizleme yapın ben yaptım sorun düzeldi
  • ARKADAŞLAR MAVİ EKRAN HATASI EKRAN KARTINDAN DOLAYI OLMAKTADIR

EKRAN KARTININ PERVANESİ YETERSİZ GELİP ISINMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR

ÇÖZÜM OLARAK EKRAN KARTININ Bİ TARAFINA FAZLADAN PERVANE TAKIN DENEYEBİLİRSİNİZ KESİNLİKLE DÜZELECEKTİR
  • Arkadaşlar sorunun çözümünü buldum umarım işe yarar.
    İlk önce çalıştıra msconfig yazın
    sonra seçmeli başlangıçtan başlangıç öğelerini yükle tikini kaldırın.
    Sonra hizmetler tabından microsoft hizmetlerini gizleye tıklayın.
    ve tümünü devre dışı bırakın.
    Uygula-Kapat-Ve yeniden başlat
    Not güvenli modda yapabilenler yapsın...
  • konuyu hortlatayım dedim ramlari stress test yapın eğer ram sorunsuz ise hdd yi hd tune ile taratın eğer healt kısmında kırmızılar varsa hdd arızalıdır ve bundan dolayı mavi ekran alıyorsunuz ekran kartıda olabilir varsa onboard onun ile görüntü almayı deneyin eğer sorun devam ederse dvd rom yada cd romun kablolarını çıkartın eğer sorun devam ederse kasayı bir araziye götürün üstüne benzin dökün ateşleyin

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.