Şimdi Ara

Mavi Ekran Hatası... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
97.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • calışma frekansları birbirini tutmuyorsa ramlar uyusmuyor bazen
  • afedersiniz ama kimse simdiye kadar sormamis, bu hata kodunu her aldiginizda orada ``Mount.sys`` mi var yani oyleyse driver sorunu cunku
    benim ses karti driveri yuzunden boyle uyari aliyordum en eski driverlari yukleyince sorun duzeldi
  • arkadaşlar Mavi Ekran ve Reset Hatalarıyla ilgili hazırladığım makaleleri incelemenizi şiddetle öneriyorum. Şimdiye kadar çok sayıda kullanıcı en azından hatanın hangi sorundan kaynaklandığını tespit edebildi hazırladığım yazılar sayesinde.

mikroproje.net adresindeki Rehber bölümü altındaki Mavi Ekran ile ilgili işlemleri sırasıyla gerçekleştirin hala sorun yaşarsanız websitemden benimle temas kurabilirsiniz.
  • Bendede mavi ekran sorunu vardı. Oyunlarda Explorerde mavi ekran geliyordu. chkdsk /r yaptım düzeldi.

Benim sorununm windows kaynaklı idi. Mavi ekranı herhangi bir donanım parçasıda verebilir.
  • Mavi ekran hatası genelde belleklerle alakalıdır bunun dısında mavi ekran hatası vermesi zor bi ihtimladır.Sorununu kendin bulsan daha ii olur fakat anlattıgına gore Ram veya ekrankartı ile bir sorunun var
  • bu mavi ekran windows harddiskten okuması gereken bir dosyayı okuyamadığında gelir mi?? benim de bir sorunum war da! ben d yi paylaşıma kapatırken mavi ekran hatası alıyorum. şunu da eklemeliyim: d de gizlediğim we kilitlediğim klaösrler war. yani bazı klasörler kiitli we bunlar okunmadığından dolayı mavi ekran hatası gelir mi?
  • bende de bi ara olmuştu bu sorun tamamen ramden kaynaklandığını çözdüm.oem ramlarden olmuştu benimki.şeytan kulağına kursun 2 senedir corsair kullanıyorum bana mısın demiyor.biraz fiyatı yüksek ama bence değer.bu ramlari bana toptancı tavsiye etmişti.konyadaki en büyük pc toptancısının satın alma müdürü kendisi hakikatende işi biliyor.

dual channel value select kullanıyorum 1 gb 512x2 şeklinde.

kolay gelsin.
  • Eski bilgisayarıma XP yüklemiştim. Sadece XP güncellemeleri bittikten sonra mavi ekran hatası vermeye başladı. Orjinal XP denendi, bütün donanımlar tek tek söküldü denendi olmadı. Hatanın anakarttan olduğu söylendi ve en sonunda ana kart değiştikten sonra (ki bilgisayarım da tamamen değişmişti) hata düzeldi.
  • yahu benim ram bozuk galiba!! :( samsung! daha yeni yeni aldım PCyi iki ay olmadı... bu ram garantiye girer di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomax13 -- 2 Ekim 2006; 12:39:35 >
  • bende bu sorun 80 gb maxtor hardisk imi 250 gb samsung hardisk ile degiştirdikten sonra cıkmaya başladı buna ne dersiniz

amd xp2500
    msı kt4av
    fx5200
    1 gb kıngston ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sürmelituncay -- 26 Ekim 2006; 22:45:13 >
  • aynı sorun bendede var ne yapmalıyım...

http://img138.imageshack.us/my.php?image=dsc00041nu1.jpg
  • Mavi ekran hataları değişik sebeplerden olabilir;
    Ancak sırasıyla:
    1. DirectX 9.0C versiyonunu yükle.
    Bu yüklemeden sonra hata devam ediyorsa,
    2. Bilgisayarım ----Sağ tuş
    Özellikler ---- Donanım
    Aygıt Yöneticisi ---- Çoklu Ortam Denetleyicileri ve Ekran Kartını tanımış mı? Tanımadıysa yeniden sürücüleri yüklemelisin.
    3. Hatanın en önemli sebebi Powerdır. Bu en son sebep olarak değerlendirilmelidir. Ekran kartı en fazla güç tüketen birim olduğu için Powerdan en fazla elektrik akımını çektiğinde akım yetersiz kalacaktır.

Saygılar.
  • sorunum hala devam ediyor . Allah kahretsin.... Çok kötü bir olaymış. Ne yapmalıyım....
  • Selam herkese çoğunlukla hatanın ram den kaynaklandığı söyleniyor benimki dizüstü bilgisayar alalıda 1 ay anca oldu olacak adamlar bu dizüstünü yaparken uyumsuz ram takarlar mı ki.Birçok test aşamasından geçerek geliyor bu makinalar.Bende de mavi ekran hatası meydana geliyor 3 gündür.Ama hep nette iken oluyor .Makina yepyeni ram den olacağını düşünmüyorum ayrıca zorunlu olarak vista kullanıyorum.Bunun vista ile bir ilgisi var mı.Bna yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Hiç oyun kurmadım ekran kartıda tümleşik 224 mb.

Teşekkürler.
  • Bana Kalırsa Eğer Ramlerin Birden Fazla İse Bu İkisinin Frekansları Yani MHZ'leri Uyuşmuyor Olabilir.
  • 2 aydır 0x0000008e hatası benim bilg. veriyor.
    Pow.su. değiştirdim yine olmadı.
    ekran kartının orjinal drv. yükledim yine olmadı.
    Arkadaşımın rem"ini denedim yine olmadı.

Sistem;

Amd 2500+
    MSI k7n4
    ATı 9550 ekran kartı
    512x2 Kingston rem
  • hocam herkez haklı ram ram ram

ama unutulmaması gereken bir olay var bios update yap olmadı makinenin tüm slotlarını kontrol et bakalım toz moz varmı oda yoksa makinenin bios ayarlarından ısıları ve voltajı kontrol et ama bunların hepsini yapmadan önce senin ups in varmı bu günlerde bulunduğun bölgede voltajda yada frekhansda sorun olabilir hepsini dene derim kurtul sorundan olmadı bana pm at yardımcı olmaya çalışırım kardeşim...
  • Bordu tamamen söktüm. SU ile yıkadım. 1 gün kurumasını bekledim. Yeniden bütün donanımı toparladım. Ama hala reset sorunu devam ediyor. Remin slotunu değiştirdim. Biosu 2-3 ay önce update yapmıştım. Şimdi tekrar fabrika ayarlarına döndürdüm.

Remleri arkadaşımın aynı özellikte olan bilgisayarımda denedik hiç bir problem yok.

2 hafta önce pow.sup. arızalandığı için değiştirmiştim. acaba arızalı pow.sup. borda zarar vermiş olabilirmi.?
  • directX i silip bir daha kurdum ekran kartı driverlerini tekrar kurdum olmassa yeni ram bakıcaz o zaman
  • knight online oyununun private server ını indirdim bilgisayarı ilk defa açtıktan sonra oyunu açtığımda mavi ekran çıkıyor aynı şekilde sonra reset atınca geçiyor.mesela bu sabah oldu resetten sonra normal giriyoırrdum oyuna.akşam eve geldim açtım yine mavi ekran .. bu sorun da mı ramden veya donanimdan? oyunu yükledikten sonra oldu. yardım ederseniz sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.