Şimdi Ara

Mavi ekran problemim ve çözüme doğru ilerleyişim! [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimde oluşan bir problemi sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum!

Öncelikle sistemimi tanıtayım ( sorunumla ilgili olmayan parçaları yazmak istemedim) ;

Gigabyte EP45-DS3L
    İntel Core 2 Quad Q9550
    Cooler Master Mars ( cpu fan )
    Corsair Dominator 2x 2Gb 1066Mhz + Airflow
    His Ati Radeon HD 4850 1gb ddr3 ram ( makinede aynı anda iki monitör takılı )
    Ocz Z Serisi 650W Power
    WD 500GB Sata2 7200 - Seagate 250GB Sata2 7200
    Creative Audigy Live 24bit
    Windows 7 64 bit OS

Şimdi sorunum şu bundan iki ay öncesine kadar makinem sorunsuz bir şekilde çalışıyordu fakat artık işlemcimin işimi görmediğine karar vererek işlemcimi değiştirme kararı aldım ve q9550 yi aldım, makineyi söktüm yeni işlemcimi taktım, sonrasında hddler bölünüktü ve 3 farklı işletim sistemi vardı, windows 7 64bit i kurmak içni hddleri birleştirdim ve 250gb olan hdd ye kurdum 7 yi, sorun burdan sonra başladı makinem sürekli mavi ekran vermeye başladı ve özellikle çok fazla müzik dinlediğim için şarkılarda saniyenin onda biri gibi bir süre atlama yapmaya başladı, sorunun ne olduğunu anlamak için kendimi yavaşca geriye sardım ve ne yaptıysam tek tek yeniledim;
    örneğin makineyi yeni işlemciyi taktıktan sonra toplarken bir donanımı çıkartıp ekstra bir donanım ekledim, çıkarttığım tv kartıydı, taktığım ise Usb çoğaltıcı.

Makinede yaptığım testler şunlar;
    - Öncelikle Powerin gücünün yetmediğini düşündüm çünkü makinede 11usb aygıtı takılıydı ve hepsini çıkarttım. Sorun devam etti!
    - Usb çoğaltıcıyı çıkarttım ve eski bir parça olduğu için kısa devre olabileceğini düşündüm. Mavi ekran sorunları düzeldi fakat nadirde olsa makine kendini yeniden başlattı ve şarkılarda yine atlama yaptı.;
    - Ramlerimi kontrol ettim ve 1. ve 2. slotdaki ramlerin ısındığına dikkat ettim, sorunun ramlerden olabileceğini düşündüm ve ramlerin yerlerini değiştirdim, yine aynı şekilde denediğimde 1. ve 2. slotdaki değişmiş olan ramin ısındığını gördüm.
    - 1. ve 2. slotdaki rami çıkarttım ve tek ram ile denemeye başladım. Bu seferde yeniden başlatmalar oldu fakat şarkılarda atlamalar neredeyse hiç olmayacak kadar azaldı.

Sorunum tam olarak şurada ki evde durmayan çalışan birisiyim herşeyi tek tek deneyemiyorum ve sonucu görmek için bilgisayar başında duramıyorum, kesin ve net çözüme ulaşmak istiyorum bunun için de 2 haftadır her gece farklı farklı şeyler deniyorum fakat pek farklı bir sonuç yok, bilgisayarın başına oturup yeniden söküp toplamaya da üşendiğim için ( coolermaster mars'a bakarsanız neden üşendiğimi anlarsınız ) değişik testlerle sonuca ulaşmak istiyorum, daha önceleri sürekli bu tip sorunlarla servisine baktığım cafelerde denk geldim ama ozamanlar işim oydu ve birkaç bilgisayar vardı sorunu bulmak da çözmek de kolaydı.

İsteğim şu ben tabiki yeni testler yaparak sonuca ulaşmaya çalışacağım fakat hem benim sizin fikirlerinizi alma babında hemde böyle bir sorun yaşayan arkadaşlara kılavuz olması baabında konuyu açtım, görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bildirirseniz hem ben size minnettar olurum, hemde bu tip bir sorun yaşayan arkadaşı da direk olarak probleminin ne olduğu konusunda daha net bir sonuca yöneltmiş oluruz. 2004 yılından beri DH üyesiyim ve uzunca bir süredir dh ye girmiyorum artık dh nin değiştiğini söylüyor arkadaşlarım ama umarım bu konuda sizler dh nin hala daha aynı kalitede olduğunu gösterirsiniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedShade -- 3 Ocak 2010; 22:22:16 >

• Bios sürümünüz nedir?
  • İşlemciyi değiştirmeden önce F11b yi kullanıyodum sorun yoktu fakat bu sorunları yaşadıktan sonra F10 a geri döndüm.

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Bios sürümünüz nedir?
  • Hocam pcde oc varsa kapatın.eğer yok ise
    Corsair Dominator 2x 2Gb 1066Mhz + Airflow olan ramlerinizi tek tek deneyin..4 tane slot var.Her bir rami ayrı slotlarda deneyin.Tamam biliyorum o cpu fan varken zor ama parçaları böyle varyasyonlar ile denemezseniz çok da netleştiremezsiniz mevzuyu
  • Oc yok onun haricinde ramleri tek tek de denetim tek olduğu zaman sorun yok gibi; şarkılarda atlama olmuyo, fakat yine bilgisayar kendini resetliyor.

quote:

Hocam pcde oc varsa kapatın.eğer yok ise
    Corsair Dominator 2x 2Gb 1066Mhz + Airflow olan ramlerinizi tek tek deneyin..4 tane slot var.Her bir rami ayrı slotlarda deneyin.Tamam biliyorum o cpu fan varken zor ama parçaları böyle varyasyonlar ile denemezseniz çok da netleştiremezsiniz mevzuyu
  • Peki o zaman bilgisayar açılırken F5 ve F8 e basıp aralıklarla
    sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak ile açın pcyi.

Oradaki dosya ismi vehataa koduna göre de rotamızı belirleyebiliriz.İpucu verebilir o bilgiler
  • Usb çoğaltıcıyı çıkartmadan önce bu mavi ekranlar sabip kalıyodu ozamanlardan kalma bir iki hata kodu var zaten elimde ekliyim onları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pc durup dururken kendini resetliyorsa anakartın front panel kasa bağlantılarını kontrol etmekte yarar var özellikle reset pini.
  • RedShade

Alttaki mavi ekranı format atarken mi alıyordun?
  • hayır bu durup dururken çıkıyodu! ayrıca sanırım düzelttik fakat birkaç test daha yapmam gerekli sonrasında problemin sebebi, sonucu ve nasıl düzeltildiğini açıklayarak yazacam

quote:

RedShade

Alttaki mavi ekranı format atarken mi alıyordun?

• Arkadaşlar öncelikle @mesuthaksoy arkadaşımıza teşekkür ediyorum!

Problemlerimin çözümleri;

mavi ekran > Usb çoğaltıcı
    yeniden başlama problemi > ön paneldeki arıza
    ses atlama problemi > Ses kartımın jaklarının oksitlenmiş olması

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.