UStalarım benim sorunum video veya oyun açınca pcde mavi ekranda beyaz yazılar çıkıyor ve reset atıyor
Hata yazısı: "DRIveR IRQL IS NOT RES EREQL" Belki 1 harf yanlış olabilir tam aklımda kalmadı"
yetkili servis çözemedi ben ne yapıyım;internet araştırmalarıma göre sorun ramden kaynaklanmakta ramim Kingston 1.8V 800 mhz
Sitemizdeki benzer konulara baktım onlarda diğerleri gibi ramden olduğunu söylemekteler
PC parçalarım:
anakart: gıgabyte ga-p31-s3g ram: kıngston 1gb 800mhz ekran kartı: asus en8500gt powerim: fanlı clıo 500 wolt Dvd : asus dvd-rw
Ayrıntılar:
2 adet 1gb lık ram kullanmaktayım bios güncelledim ramlerim yerini değiştirdim hatta birini çıkardım kasayı açtım baktım kablolar çıkmamış servise götürdüm(biosu güncellediğini söyledi evde yine aynı sorun oldu) -------------------- SAYGILAR Kolay gelsin
Baska işletim sistemi yükledim düzeldi (vista home premium) inşallah 2 gün sonra tekrar aynı sorun musallat olmaz
NOT: daha önceden format atıp değişik işletim sistemlerini denemiştim ancak 2 gün sonra aynı sorun oldu hatta biosu dahi sıfırladığım olmuştu
o mavı ekranın en altındakı hata kodlarını yazarsan daha yardımcı olunur
ya teknik servis nasıl çözemedi
kardes ogle bır devırdeyızkı elıne tornavıda alan teknık servıs :D:D:D:d
Herkes kolaylıkla dükkan açma yetkisi alabiliyor.
ram degıstır derım. tek kelıme...
Kardeş mavi ekran genelde ramden olur ramden değilsede programla alakalıdır ilk önce başka bi ramle dene bence.
kardesim eline tornavida alan teknik servis demissin ama eksik düşünmüssün ben ve benim gibi insanlar böyle sitelerden tecrübe edinmez ve her zaman teknik servise gidecek olsa işimiz iş iletişim: ZaFeR_2q@hotmail.com
dostum benim anladığım driver larında problem var.. yani bu yazdığın hata tamamen ekran kartı driver ını işaret ediyor.. DRIveR IRQL IS NOT RES EREQL lafından benim anladığım driverda problem var, çözünürlüğü(RES) desteklemiyor filan diyor.. sende oyun ve video açarken diyorsan, yani ekran kartının yoğun olarak çalıştığı eylemlerden bahsediyorsun, dolayısıyla sorun ekran kartının driverınında gibi.. ekran kartı driverını güncellemeyi denedin mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme