Şimdi Ara

mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şimdi elimde arkadaşımdan gelen bir pc var malesef fiş çekme maduru.
    öncelikle format denedim ama pc ye sürekli mavi ekren geliyor ve hdd yi görmüyordu
    pc de ram den kaynaklanan bir sorun olabilecegini düşündüm kendi ramlerimden taktım ama sorun düzelmedi
    mavi ekran ı tekrar aldım sonra ark ın hdd yi kendi pc me taktım tamamen silmek için
    ama bu seferde ne benim nede ark ın hdd yi görmedi pc
    sonra kendi hdd mi söküp denedim ama tekrar görmedi ark ın hdd yi
    biostan ayarlarını kontrol ettim hiç bir şekilde hdd yi gösteremedim sonra hazır sökmüşken kendi hdd mi ark ın pc ye taktım hdd yi gördü
    herşey windows yazısı çıkana kadar normal ama sonra direk mavi ekran geliyor bunu 3 kez denedim her seferinde bu hatayı aldım
    benim aklıma gelen ark ın pc deki bios yazılımında sorun olabilecegi birde şöyle bişivar ark ın hdd de tık tık diye düzenli bir ses geliyor fiş çekme ile hdd kafa atarmı ? yani sonuç olarak pc de 2 sorun olabilegi kanısnıa vardım 1 bios yazılımınındaki hata 2 hdd nin kafa atması
    sizin kanaatiniz nedir acaba neleri deneyebilirim? şimididen yardımlarınız için teşekkür ederim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• pc nin biosunda kolay kolay hata olmaz eğer sistem açıyorsa bios hatası vermiyorsa yazılı olarak bios temizdir
    hdd den gelen ses kafa atma fişten çekerek olurmu demişsin evet olur
    mavi ekran hatalarında sadece ramden kaynaklanmaz hdd hatalarındada mavi ekran hatası vereilir
    senin hdd ni arkadaşın pc ye takıp öyle deneme yapmışsınız ve yine mavi ekran hatası almışsınız
    sizin hdd ye sizin sistemde sistem atıldığı ve arkadaşının sistemine taktığın için yine mavi ekran verecektir
    bileşenler farklı olursa vindows çalışmaz
  • teşekkür ederim peki hdd veya sistemde ne gibi bir sorun oldugunu nasıl anlayabilriim hdd yi başka 1 2 pc de daha deneye bilirim ama bu sisteme başka bir windowskurulu hdd takıp denesem çalışma imkanı varmıdır acaba birde sanırsam yeni bir hdd alma vakti gelmiş gibi görünüyor ama çözüm sadece hdd yi degiştirmek olabilrimi
  • hdd yi taktığınızda yeni windows kurmadığınız için mavi ekran hatası geliyodur

hdd yi arkadaşınıza taktığınızda format atıp öyle deneyin

arkadaşınızın hdd si bozuk gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---john---

hdd yi taktığınızda yeni windows kurmadığınız için mavi ekran hatası geliyodur

hdd yi arkadaşınıza taktığınızda format atıp öyle deneyin

arkadaşınızın hdd si bozuk gibi görünüyor

Windows kurarken mavi ekran hatası alıyor zaten Hdd sata mı İde mi İde ise cd rom ve hdd yi ayrı kablolarla bağlayıp bir deneyin onun harince windows sata diski göremediği içine hatayı alıyor olabilirsiniz
  • arkadaşın hdd yi ne benim pc nede ark ın pc görmüyor farklı kablolarla da denedim büyük ihtimal kafa da atıyor hdd hdd yi geçtim kendi hdd mi taktıgımda windows açılırken aldıgım mavi ekran a bi anlam veremedim aklıma gelen ilk şey ram oldu benim pc den çıkar dıgım 2 ram ı ayrı ayrı denedim 2 şer kez aynı hatayı tekrar aldım bu sefer aklıma bios ile alakalı bir sorun olabilecegi geldi çünkü pc işlem yaprken fişi çekilmiş yani ben ilk olarak hdd den umudumu kestim ama şu mavi ekran olayını bi çözüme kavuşturmam lazım sizce bunun çözümü ne olabilir bios nasıl kurabilirim birde bunu denemek istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.