Şimdi Ara

mavi ekran yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımı kapatırken böyle hatalar almaya başladım sebebi ve çözümü konusunda yardım
     mavi ekran yardım mavi ekran yardım

• harddiskte bad sector varsa ondan kaynaklıyor genelde. ama başka bir donanımda yapıyor olabilir en iyisi bilgisayarcıya götürün
  • Mavi ekran sorununun birçok nedeni vardır. En basit olanından ilerilere doğru anlatayım:
    1-Bilgisayarının Ram yuvalarındaki ramleri çıkart ve yumuşak bir silgiyle alttaki sarı tırnaklarını güzelce sil iki taraflı olarak, daha sonra ram slotlarına gücün yettiğince üfle içerisinde toz varsa gider ve ramleri güzelce yerlerine oturt bilgisayarını tekrar çalıştır sorun çözüldüyse ne ala.
    2-Devam ediyorsa harddisk kablolarını kontrol edin.
    3-Kullandığın Driverlar eski ise bunları güncelle
    4-Vista kullanıyorsan 7 ye geç veya XP'ye geri dön . Vista en sorunlu işletim sistemidir. Bu hatalar mümkündür.
    5-Hard diskine Bad Sector olabilir bunu kontrol eden ve Bad Sector kısımlarına erişimi engelleyerek bu hataları önleyen programlar var. Bad Sector Cleaner diye aratmak mümkün.
    6-Bunların hiçbiri işe yaramazsa güç kaynağında sıkıntı olabilir.
    7-Tekmelemekte kimi zaman işe yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: msgumus

Mavi ekran sorununun birçok nedeni vardır. En basit olanından ilerilere doğru anlatayım:
    1-Bilgisayarının Ram yuvalarındaki ramleri çıkart ve yumuşak bir silgiyle alttaki sarı tırnaklarını güzelce sil iki taraflı olarak, daha sonra ram slotlarına gücün yettiğince üfle içerisinde toz varsa gider ve ramleri güzelce yerlerine oturt bilgisayarını tekrar çalıştır sorun çözüldüyse ne ala.
    2-Devam ediyorsa harddisk kablolarını kontrol edin.
    3-Kullandığın Driverlar eski ise bunları güncelle
    4-Vista kullanıyorsan 7 ye geç veya XP'ye geri dön . Vista en sorunlu işletim sistemidir. Bu hatalar mümkündür.
    5-Hard diskine Bad Sector olabilir bunu kontrol eden ve Bad Sector kısımlarına erişimi engelleyerek bu hataları önleyen programlar var. Bad Sector Cleaner diye aratmak mümkün.
    6-Bunların hiçbiri işe yaramazsa güç kaynağında sıkıntı olabilir.
    7-Tekmelemekte kimi zaman işe yarar

tekmelemek driverleri güncelledim olmadı bende format attım şu anlık bir sıkıntı yok tavsiyeleriniz için teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran
    12 yıl önce açıldı
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.