Şimdi Ara

Mavi Ekran, Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ay önce buradan aldığım tavsiyelerle bir bilgisayar topladım. Ancak aldığım günden itibaren windows 8 yüklü iken Whea_uncorrectable error hatası windows 7 yüklü iken de mavi ekran hatası alıyorum sık sık. Çözüm yolları ile ilgili yine forumdan bilgi aldım ancak hiçbiri işe yaramadı. Yazılımsal olarak herşeyi değiştirdim ancak yine düzelmedi. Ben de donanımsal bir hata olabileceğini düşündüğüm için bilgisayarı bir bilgisayarcıya götürdüm. Ancak orada 2 gün aralıksız Crysis 3, Darksiders 2 gibi (mavi ekran hatasını en çok aldığım oyunlar) oynamasına rağmen hata alamadığını söyledi. Aklıma tek mantıklı açıklama şu geldi: Yurtta kalıyorum ve prizlere birden çok bilgisayar benzeri elektronik alet takılı. Acaba sıkıntı akımın dengesizliğinden kaynaklı olabilir mi? Çözüm yolu olarak kesintisiz güç kaynağı gibi birşey işimi görür mü?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

• Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 124
    BCP1: 0000000000000000
    BCP2: FFFFFA8006DB2028
    BCP3: 00000000BF800000
    BCP4: 0000000000000124
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\101113-4040-01.dmp
    C:\Users\EYY\AppData\Local\Temp\WER-7113-0.sysdata.xml

Bu da mavi ekran hata raporu gerekli olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxilaz

Arkadaşlar 2 ay önce buradan aldığım tavsiyelerle bir bilgisayar topladım. Ancak aldığım günden itibaren windows 8 yüklü iken Whea_uncorrectable error hatası windows 7 yüklü iken de mavi ekran hatası alıyorum sık sık. Çözüm yolları ile ilgili yine forumdan bilgi aldım ancak hiçbiri işe yaramadı. Yazılımsal olarak herşeyi değiştirdim ancak yine düzelmedi. Ben de donanımsal bir hata olabileceğini düşündüğüm için bilgisayarı bir bilgisayarcıya götürdüm. Ancak orada 2 gün aralıksız Crysis 3, Darksiders 2 gibi (mavi ekran hatasını en çok aldığım oyunlar) oynamasına rağmen hata alamadığını söyledi. Aklıma tek mantıklı açıklama şu geldi: Yurtta kalıyorum ve prizlere birden çok bilgisayar benzeri elektronik alet takılı. Acaba sıkıntı akımın dengesizliğinden kaynaklı olabilir mi? Çözüm yolu olarak kesintisiz güç kaynağı gibi birşey işimi görür mü?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

akım dengesizliği mantıklı çünkü power supplydan dolayı oluşur bu sorun. şahsen yutta bilgisayarı açma yakma ihtimalin var ya da akım korumalı priz işe yarayabilir.

• tabi her kablonun ve hattın kaldırabileceği akım vardır, zaten hatta fazla yüklenildiğinde kablolar ısınır, bunun dışında kablonun inceliğide kaldırabileceği akımı etkiler.. benim eski pc sürekli reset atardı, prizi söktüğamde uclardan birinin gevsek olduğunu fark ettim sıktığımda sistem düzeldi. bu arada istediği akımı alamayan psu da ısınır , elle psu yu kontrol edin.
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Akım korumalı priz kesin çözüm olur mu sizce? Diğer başlıklarda ups daha etkilidir demişler
  • Teşekkürler hocam bilgisayar geldiğinde kontrol edeceğim
  • quote:

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 124
    BCP1: 0000000000000000
    BCP2: FFFFFA8006DB2028
    BCP3: 00000000BF800000
    BCP4: 0000000000000124
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\101113-4040-01.dmp
    C:\Users\EYY\AppData\Local\Temp\WER-7113-0.sysdata.xml

Bu da mavi ekran hata raporu gerekli olursa

Bu kod işlemci voltajı ile ilgili bir soruna işaret ediyor.Eğer işlemcide oc varsa stabil değil yoksada bıosu default ayarlara alıp öyle bir kaç gün kullanın.Aldığınız diğer hata ise sürücü kaynaklı sisteminizde uyumsuz yada güncel olmayan sürücüler mevcut olabilir.Whea hatasınıda şimdi gördüm bu işlemci ile ilgilidir ve sorununuz ya işlemci güç beslemesinde(oc yoksa) yada işlemcidedir.Whea hatası stabil olmayan işlemci yüzünden alınan genel bir hatadır.Anakartınızın üzerinde debugled varsa oradaki kodlarlada sistemde olabilecek güç sorununu çözebilir yada hatanın kaynağını bulabilirsiniz.Bu hatalar kimi zaman çıkmayabiliyor yani bilgisayarcıda olmaması sizi yanıltmasın çünkü bir gün olmazken diğer gün olabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran
    12 yıl önce açıldı
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim açıklamanız için. Ancak driver güncellemelerini yapmadan önce de mavi ekran veriyordu, yaptıktan sonra da verdi. Ayrıca bios güncellemesini de yaptım defaulta da aldım, hata devam ediyor. Bu yüzden yazılımsal bir sıkıntı olmadığını düşündüm. OC yapmadım daha yeni makine. Debugled dediğiniz nasıl bir şey ne yapmam lazım bu durumda? UPS alayım mı almayım mı?
  • quote:

Teşekkür ederim açıklamanız için. Ancak driver güncellemelerini yapmadan önce de mavi ekran veriyordu, yaptıktan sonra da verdi. Ayrıca bios güncellemesini de yaptım defaulta da aldım, hata devam ediyor. Bu yüzden yazılımsal bir sıkıntı olmadığını düşündüm. OC yapmadım daha yeni makine. Debugled dediğiniz nasıl bir şey ne yapmam lazım bu durumda? UPS alayım mı almayım mı?

bence akım korumalı piriz al ve pirizi taktığın yeri elektirikciye göster bir kontrol etsin yanık bir kablo v.b. bişi varmı gene düzelmez ise psu alırsın
  • quote:

Teşekkür ederim açıklamanız için. Ancak driver güncellemelerini yapmadan önce de mavi ekran veriyordu, yaptıktan sonra da verdi. Ayrıca bios güncellemesini de yaptım defaulta da aldım, hata devam ediyor. Bu yüzden yazılımsal bir sıkıntı olmadığını düşündüm. OC yapmadım daha yeni makine. Debugled dediğiniz nasıl bir şey ne yapmam lazım bu durumda? UPS alayım mı almayım mı?

Debug led anakart ile beraber gelen bir özellik.Yani sonradan alıp kullanma şansınız olmuyor.Anakartınızın üzerinde rakam/harf yazan bir yer varsa debugled orasıdır görünmüyorsa anakartınızda yer almıyor demektir.Hata kodlarına göre sorunun nerede olduğunu anlamakta kolaylık sağlıyor.Olmazsa herşeyi denemek gerekiyor sorunu bulmak için.Sorunun eleketriksel olduğunu düşünüyorsanız başka pirizde deneyin yada güç kaynağınızın 12v değerinin bıosda kaç göründüğüne bakın .12 V normalse(boştayken yanıltabilir sistem) sistemi stress testleriyle yüke alın ve 12 v değerinie tekrar bakın 12 v altına düşüme varsa yada sürekli dalgalanıyorsa sorun ilk psu ikinci olarakta anakartınızdadır.Acaba sistem boştayken kullanımda sorun yaşıyor musunuz boştaykende mavi ekran alıyorsanız arızalı bir donanımınız mevcuttur.

• quote:

ups kesin çözüm olur fakat biraz pahalı ben o yüzden akım korumalı priz dedim
  • Teşekkür ederim önerileriniz için, deneyip en kısa zamanda sonuçlarını buraya yazacağım.
    @oguz298
    @mur88
    @golddareth
    @casual
  • Arkadaşlar; bilgisayarcı arkadaş, dediğiniz debugled koduna ve güç kaynağı gerilimine baktı ve sorun olmadığını söyledi. Bu durumda sanırım problem kaldığım yurdun elektrik tesisatında. Bilgisayar gelince yurtta da bakacağım güç kaynağı gerilimine. UPS alayım diyorum hem elektrik kesintisine karşı da korur. Bu durumda size UPS nin özellikleri ile ilgili de danışmam lazım. 750W güç kaynağı var sistemde, ne kadarlık bir UPS gerekir?
  • Arkadaşlar bilgisayar geldi, bilgisayarı yurtta prime95 programı ile işlemci testine tabi tuttum bir yandan da hwinfo64 programıyla voltaj ve sıcaklık değerlerine bakıyordum. bir iki dakika sonra bilgisayar mavi ekran hatası verdi ve bu süre içerisinde gerilim 12.198 civarı, sıcaklık da 85 derece civarı bir değerdeydi. Bu ne anlama gelir yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Arkadaşlar bilgisayar geldi, bilgisayarı yurtta prime95 programı ile işlemci testine tabi tuttum bir yandan da hwinfo64 programıyla voltaj ve sıcaklık değerlerine bakıyordum. bir iki dakika sonra bilgisayar mavi ekran hatası verdi ve bu süre içerisinde gerilim 12.198 civarı, sıcaklık da 85 derece civarı bir değerdeydi. Bu ne anlama gelir yardımcı olursanız sevinirim.

Maximum heat and power consumption testinde veriyor mavi ekranı bu arada. Diğer testlerde vermiyor hatayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.