Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki kurban bayramına kadar bir otomobil almayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm araç ilk önce maksimum 12.500 ile 13.500 Ytl seviyelerinde olmasını istiyorum. İkinci el piyasası güçlü yedekparça ve bakımı minumum maliyetli olması öncelikli tercihim. Bütün bunların yanında aracın donanım özellikleri tatmin edici olmalı. Model olarak 2000 ve daha üzeri bir model düşünüyorum. Aslına bakarsanız benim gönlümde yatan aslan Honda Civic 1.6İES ama fiyatları oldukça yüksek. Alınabilir fiyatta olanlarda ya Km si yüksek ya da araçta kaza boya vs gibi durumlar var. Aranızda satılık Hondası olan arkadaş varsa bi görüşelim.
Evet arkadaşlar sizden tavsiye ve görüş bekliyorum. Selamlar iyi bayramlar.
bahsettiğin rakamlara yakın bende araba bakıyorum 4 kapılı 2000 model ve üstü ama ben dizel düşünüyorum Clio 1.5 Dizel, yada Opel Corsa Eco 1.5, yada Citroen Saxo II 1.5 DCI, biraz daha param olsa Ford Fiesta 1.4 TDCI lere bakardım..
Ben sana brava onerırım.kalıtelıdır,sağlamdır,performaslıdır,konforludur.
2. eli sağlam olarak Focus Civic Astra Corolla Golf Belki Bora ya da Albea...
brava iyide 2. el kuvvetli olsun demiş brava 2. el zayıf abi
Multijet Albea falan sordum tanıdıklara falan çok masraf çıkartır masrafıda ağırdır falan dediler bilmem ne kadar doğru?
quote:
Orjinalden alıntı: gencomurat
Multijet Albea falan sordum tanıdıklara falan çok masraf çıkartır masrafıda ağırdır falan dediler bilmem ne kadar doğru?
Bu arada tek bir cümle içerisinde üç defa falan kelimesi kullanarak bu konuda literatüre geçtim galiba.
quote:
Orjinalden alıntı: SeLiM_50
arkadaş mesajında 2000 model ve üzeri demiş ama..
o fiyata 2000 model golf varsa önce ben atlayayım:)))
quote:
Orjinalden alıntı: avanoss
quote:
Orjinalden alıntı: SeLiM_50
arkadaş mesajında 2000 model ve üzeri demiş ama..
o fiyata 2000 model golf varsa önce ben atlayayım:)))
13.500 e 2000 ve üzeri Golf ha. İyiymiş. Hani nerde.
arkadaş kazalı araba istemiyor.senin önerdiğin arabaların kazalıları anca 12-13 eder.
merhaba arkadaslar yaklasık aynı fiyatlarda bende araba arıorm ve bu cıvarlarda 2001-skoda felicia(10000-11000ytl arası) ve 2001-2002 hyundai accent (12000-13000ytl) gozume carpan araclar. bunlar hakkında bilgisi olan var mıdır?
Seatlar bana yabancı onlar hakkında herhangi bir şey söyleyemeyeceğim ama Vectra hiçte fena durmuyor. Diğerleri zaten iki kapı. Onlar pek uygun değil benim için.
Böyle netten ilan bakmaklada olmuyor. Hafta sonu pazara bir çıkmak lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: gencomurat
Böyle netten ilan bakmaklada olmuyor. Hafta sonu pazara bir çıkmak lazım.
sizin oralarda nasıl bilmem ama pazar burada (kayseri) acayip ölü.. pazar günü neredyse tüm günümü kayseri oto pazarında gecirdim, bakanda yok alanda yok hesabı.. araba cok ama alıcı müşteri çok azdı. benim şahsi görüşüm bu ay sonuna doğru belirgin bi fiyat düşüşü olacak gibi. satıcılar ellerinden çıkarmak isteyeklerdir arabalarını ve müşteride az olunca fiyatlar kırılacaktır.. neyse aklımda kalan bazı modellerin fiyatları...
*** 1996 golf3 klimalı, sadece ön çamurluk bir karış kadar boyanmış, 140000 lerde, otomatik vites, lacivert, 13.250 YTL
*** 2001 nissan primera, full donanım, 130.000 de, klima-abs-4 hava yastığı-müzik sistemi piooner, koltuktan ısıtma, serviste komple boyanmış(arkadan çarpılmış, kasko serviste boyatmış, belgeleri mevcut, hasar fotolarından sadece 5-10 cm lik bi göçük var ama kasko olunca metalik boyayı tamamen boyatmışlar, metalik gri, tüm bakımları aksatılmadan yapılmış. belgelerle sabit.. 14.500 ytl
*** 1998 polo hb, lpg li, klimalı, sol çamurlukta boya var, lastikler yeni garantisi belgesi var, 110.000 de, kırmızı renkli, içi baya temizdi:) tüm bakımları aksatılmadan yapılmış.. 12.500 ytl
*** 1997 toyota corola gli, çift hava yastığı, klima elekrikli 4 cam ve aynalar, lpg li, gri renk, ufak bi kaç boya var, sahibi almancı, araba henüz 80.000 lerde, 3 yıldır kullanıyormuş sadece yazları, kendisi 75.000 de almış, 3 yıldır her geldiğinde serviste bakımdan geçmiş(kayseri öz-sa servisi), sahibi yaşlanmış artık 70 yaşlarında, aracı kullanmakta zorluk cektiğinden satıyormuş.. 13.500 ytl
***2000 model renault broadway rni, lpg li, 130.000 de, beyaz, görünüş ve içi temiz gibi gözükyodu:) fiyat 9.000 ytl
***2001 model skoda fabia, standart donanım abs, klima hava yastığı yolcu, elk camlar vs, beyaz renk, kaza ve değişen yok, arka tampon cok hafif agaca sürtünmüş pasta cila ile dahi gecebilir, stan arkadaş dediğine göre polisliği kazanmış, 2 yıl yatıı okuyacağı için satıyormuş, hoşuma giden temizlik ve rahatlık olarak o fiyatlardaki nadir arabalardandı, araç lpg li, 14.250 ytl
***1994 golf 3, klima abs hava yastığı, hafiften güneş yanığı var, lpg li, koyu lacivert, 2 lastik kabak, 2 si idare eder cinsten, deri koltuk, 12.750 ytl
***1997 polo classic, benzinli, kırmızı, kazası değişeni yok, çziklerden dolayı 2 kapı boyalı, içi berbat derecede hor kullanılmış, derler ya hani "iti bağlasan durmaz" o cinsten. adam resmen ön gövdeyi küllük niyetine kullanmış, koltuklar çökmüş, kısaca kullanan polonun içine etmiş, bide utanmadan 12.750 fiyat istemezmi. pazarlık payıda yokmuş... hayırlı satışlar deyip ayrıldım tabiki..
***toyota corolla vvt, pek tutulmadığını söylediler, tüp dahi takılamıyomuş adam akıllı,klima yok, kaza boya değişen vs yok, garaj arabası, 2001 model, 75.000 de, 14.250 ytl.. pazarda tekti, adam satamadan gitti zaten. arabadan cok adam dikkatimi cekti, 40 yaşlarında, memurmuş bi kurumda, arabaya bakıcı geliyo, ilk cevap dokunmadan bakın, ciddi olmadığını anladığı alıcıları arabaya oturmuyo bile, oturttuklarınında mutlaka yanına kendi biniyor, bi tanesi aracın anahtarını ver bi çalıştıralım dedi adam olmaz sen kalk ben çalıştırırm demezmi, kaputu açıyor bakan uzaktan baksın dokunmasın kimse motora diyor.:) daha neler.. pes dedim..
*** ford focus ghia 1.6i. hb, 2000 model, koyu lacivert, değişen kaza vs yok, servis bakımlı, eksiksiz tüm bakımları yapılmış, lastikler sıfır faturalı, donanım olarak full, klima abs hava yastıkaları yol bilgisayarı vs, navigasyon takılmış, sony müzik sistemi var, 16.500 ytl..
aklımda olanlar bunlar... umarım bi fikir verir sanada.. pazar hareketsizdi ama tam ölü de değildi:) şunu demek isterim en fazla rağbet gören ve alıcıların başına üşüştüğü araçlar
toyota corolla - vw polo, golf - ford focus - renault clio ve broadway - tofaş doğan slx - opel astra- honda civic - fiat tipo -... gerisi sinek avlıyodu resmen..