Şimdi Ara

Max 30.000 TL dizel- otomatik- sedan araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konun benzeri çok var forumda. Ancak güncel olan bulamadım.
    Km si çok olmayan Otomatik dizel bir araç arıyorum. Her kafadan bir ses çıktı ve aklım allak bullak oldu :)
    Birde sizlere sormak istedim.
    İlk başta 4 araç vardı aklımda
    Citroen C4 1.6 HDİ SX PK, Ford Focus 1.6 TDCI Ghia, Jetta 1.9 TDI Midline, Corolla 1.4 4D Elegant
    Ancak Focus un CVT şanzuman sorunun çokluğu nedeniyle onu eledim.
    Jetta DSG şanzumanında sıkıntılı olduğunu duydum.
    Corolla sorunsuz ancak performans olarak çok başarılı değilmiş ( Eşimde kullanacağı için böyle olması iyi aslında :) )
    C4 motor yakıt şanzuman bakımından sorunsuz gibi gözüküyor ancak fransızlara karşı ön yargılar hala devam ediyor. Bu yüzden cit der demez alma diyorlar.

Evet bu araçları kullanan arkadaşların fikrini merak ediyorum. Bunların dışındaki tavsiyelerinize de açığım.
    Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

• Corolla al derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Corolla al derim...

Dizel corollaların bazılarında yağ eksiltme sorunu vardı. Bunlarda da var mı?
  • Bu biraz araba ile ilgili bir durum. Ayrıca kullanacağın yağın sınıfı ve kalitesine göre de değişir. Genelde yağ olarak dizel için 5w-30 sentetik öneriliyor. Kronik olarak tüm araçlarda böyle bir problemin yaşandığını ben duymadım. Arkadaşım kullanıyor 2011 modeldi sanırım. Çok memnun bir şikayeti yok. Tabi sizin bütçe daha alt modellere yeter ancak...
  • Fiat bravo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 2008 modeller bu fiyatlarda. 2008 model bir corolla mı yoksa 2010 2011 model hyundai ya da onun ayarında bir araç mı alsam diyorum.
    Fiat bravo görünüm olarak güzel ancak bagajı yeterlimidir bilemiyorum.
  • GSandman G kullanıcısına yanıt
    1-jetta nasıl dsg şanzumanda sıkıntılıymış ? 6 ileri dsg şuan dünyanın en kaliteli ve en sorunsuz otomatiği. ( kendım 1.9tdi midline kullanıyorum)
    Eğer bir eksisi varsa aracın o da sesli çalışmasıdır, o da benim hoşuma gidiyor.

2- corolla d4d motorlar nasıl sorunsuz oluyor ? yüzde 60 ı yağ yakıyor corolla dizellerin. hem de toyota hiç bir şey yapamıyor. istersen google a bi arat toyota d4 yağ yakma sorunu diye. 60 bin de rektefe olan araç bılıyom ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1- Ben sadece duyduğumu söylüyorum. Özel serviste ki arkadaş Jetta bizim ekmek kapımız dedi.

2- Corollada yağ yakma olayını internetten araştırmadım. Corollası olan 3-4 kişiyle konuştum böyle bir sıkıntıdan bahsetmediler. tek söyledikleri performansı düşük.

Jetta ilk baktığım araçtı aslında ama söylenenlerden sonra corolla ve citroen e kaydı aklım. hayırlısı bakalım bulduğum ilk temiz arabayı almayı planlıyorum yoksa bunun sonu gelmeyecek :) Artık hangisi denk gelirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSandman

1- Ben sadece duyduğumu söylüyorum. Özel serviste ki arkadaş Jetta bizim ekmek kapımız dedi.

2- Corollada yağ yakma olayını internetten araştırmadım. Corollası olan 3-4 kişiyle konuştum böyle bir sıkıntıdan bahsetmediler. tek söyledikleri performansı düşük.

Jetta ilk baktığım araçtı aslında ama söylenenlerden sonra corolla ve citroen e kaydı aklım. hayırlısı bakalım bulduğum ilk temiz arabayı almayı planlıyorum yoksa bunun sonu gelmeyecek :) Artık hangisi denk gelirse

arkadaşımda 2011 dizel corolla var. bugün servise gidiyor. 40 binde. motordan yağ kaçırıyor. parça değişecekmiş. sanırım genelinde varmış.
  • Peeeh Corolla da mı elendi şimdi :/
  • Temiz bir focus hemen hemen her anlamda tatmin eder seni
  • Linea multijet al bin misler gibi.
  • Opel astra 2007-2008 o civarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

1-jetta nasıl dsg şanzumanda sıkıntılıymış ? 6 ileri dsg şuan dünyanın en kaliteli ve en sorunsuz otomatiği. ( kendım 1.9tdi midline kullanıyorum)
    Eğer bir eksisi varsa aracın o da sesli çalışmasıdır, o da benim hoşuma gidiyor.

2- corolla d4d motorlar nasıl sorunsuz oluyor ? yüzde 60 ı yağ yakıyor corolla dizellerin. hem de toyota hiç bir şey yapamıyor. istersen google a bi arat toyota d4 yağ yakma sorunu diye. 60 bin de rektefe olan araç bılıyom ben.

hocam senin dsg şimdilik sorunsuz olabilir ancak ama emin olun dsg dünyanın en kalitesiz en sorunlu şanzumanı bunu fabrikası üreticisi kabul etmiş bu yıl dünyada 1 milyonun üzerinde aracı geri çağırmış ( doğuş yüzünden Türkiye hariç) siz bence boş yere savunmayın derim.. ha derseniz benimkinde bi sorun yok size diyeceğim saatli bomba üzerinde oturuyorsunuz.. emin olun başıma gelmese sizede yazmam 7 bin tl ye altından kalkamazsınız.. ancak aracınızın sesli çalışmasına katılmıyorum normol bi dizele göre alttan bi ses yalıtımı yaptırın yeterli olacaktır...

toyotaya gelince ülkemizde arabanın olmadığı dönemerde tutuldu ancak şimdi durumu içler acısı kendi fikrim aracın şekli şemali yok... bu ülkede dizel otomatik düşük yakıt ve uygun fiyat derseniz citroen den şaşmayacaksınız..

• Öncelikle tüm yorumlarınız için teşekkür ediyorum

Focus hoşuma gidiyor ama CVT şanzuman çok sıkıntılı o yüzden focus düşünmüyorum. Manuel alacak olsam kesinlikle focus alırdım.

Linea zaten şu an kullanıyorum. Onu kardeşime vericem :) Konforsuz ve malzeme işçiliği olmayan ama motoru on numara bir araç 3 yaşında 170 binde daha motorla ilgili hiç bir sıkıntı çıkarmadı. Bakımları düzenli yapıldığından mıdır bilemem.

Opel zaten hiç düşünmedim.

Citroen dizel otomatik alacağım gibi duruyor. motor performansı ve yakıtının bayağı az olması nedeniyle temiz bir c4 bulup almayı düşünüyorum. Şanzumanıyla ilgilide pek kötü bir şey okumadım henüz. Belki işçilik ve malzeme kalitesi olarak focus corolla jetta kadar değildir ama dert değil.

Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.