Şimdi Ara

max 60 watt lık masa lambasına 200w ışık veren tasarruflu ampül takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masa lambası almayı düşünüyorum fotoğraf çekiminde kullanmak için.Geçen mağazada 16 tl ye masa lambası gördüm.max 60w yazıyordu.ben 40w harcayıp 200w enerji veren (20w ile 100w verenlerden de olabilir.) tasarruflu ampullerden takmayı düşünüyorum.Görevli o güçte ampülün aşırı ısınma yapacağı için uygun olmadığını söyledi ama emin olamadım.masa lambasına bu büyüklükte bir ampül takılabilir mi?

• tasarruflu ampuller isinmadigi icin tasarrufludur zaten... gorevli sallamis...

ikea dan bir masa lambasi almistim. elektronikci arkadaslar masalarina takmak icin ararlar ise tavsiye ederim. 20 tl civarinda ve her pozisyona girebiliyor. tasarruflu ampul takip kullaniyorum...
  • Peki masa lambası üzerinde yazan max 60w ,60w lık tasarruflu ampül de takabileceğimiz anlamına geliyor mu yani?
  • Tasarruflu ampulün üzerindeki iki güç değeri yer alır; düşük olan şebekeden çektiği güçtür, yüksek olan da verdiği ışık miktarını elde eden enerji tasarrufsuz ampülün gücü (eşdeğer) manasına gelir.

Siz şebekeden çektiği güce bakacaksınız.

Duylarda yer alan güç limiti ibareleri sıcaklık limitleri ve kullanılan kablo kesiti yüzündendir.
  • şimdi 20w lık lamba 200w güç vermez veremez.

200w şudur.

senin lamban 20w çekerek 5 birim ışık veriyorsa
    sarı(akkor) lamba 200w çekerek 5 birim ışık veriyor.

Ha görevli cahilmiş ayrı konu.

o 60w uyarısı neden vardır bilmem duy normal duy kablo kısa ve 2x0.75 bu kablo üstünden 500w rahat geçirir.Hata işyerinde 0.75 kabloya fırın bağlı yıllardır çalışıyor

şu olabilir yüksek güçlü akkor lamba fazla ısıdan boyasını kokutabilir ama sanmıyorum ısıya dayanıklı boyadır 60w lamba az ısı vermiyor
  • görevliye bakyaa,aklı sıra pahalısını sattırmak...
  • masa lambaları avizelerden farklı olarak, aydınlatılacak olan yüzeye daha yakın oldukları için, üzerinde 60w sınırı yazıyor. yoksa kablo veya diğer parçalarla, bir alakası yok. masa lambasına önerilenden fazla güçlü bir lamba takarsanız, hem gözleriniz bozulabilir, hemde rahatsız olursunuz. tasarruflu lambaların esneme payı vardır.

mağaza ve yapı marketlerinde, doğru elemanı seçtiğinizden emin olun. özellikle yapı marketlerindeki görevliler, belli reyonlardaki ürünlerde uzmanlaşmışlardır.
  • Dün gittim aldım o masa lambasını 20w tasarruflu ampül taktım ısınma bile olmadı canavar gibi çaışıyor :).Cevap veren herkese teşekkürler.
  • Merhaba ben de 3 lü bir yer lambası almayı düşünüyorum. üzerinde max 8.6 W yazıyor. takmayı düşündüğüm xiaominin smart led bulb' ı 10 W sizce herhangi bir sorun olur mu??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.