Şimdi Ara

max 75k bütçe için en f/p sıfır araç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şuan kullandığım hyundai i20 2012 1.4 dizel manuel aracımı kilometresi iyice yükseldiği için satmaya karar verdim.

bunun yerine bir araç almak istiyorum, ancak ikinci el piyasasının dolandırıcı kaynaması beni çileden çıkardı, bin bir uğraşarak bir araç alıp beklenmedik bir arıza çıkarmasını istemiyorum.
    önceki aylarda ucuz araçlara bakıyordum ancak gelirim arttı ve borçlarımı ödedim.

geçtiğimiz 12 ayda çok kilometre yapacağım için dizel almıştım ancak artık aracı eskisi kadar kullanmayacağım.

1 yılda ortalama 10bin km yol gideceğim, eksiği olur fazlası olmaz, bunun yaklaşık yarısı otobanda uzun yolda olacak.

şuanda sıfır veya az kullanılmış garantisi devam eden ikinci el araçlara bakıyorum.

bekarım ve aracı çoğunlukla tek kullanacağım.

max bütçe: satacağım i20 nin üzerine 30k TL ekleyebilirim (yaklaşık 70k-75k TL ediyor toplam), üzerine çıkmam çok zor ancak iyi bir araç için düşünebilirim,

alacağım aracı garantisi bitene kadar kullanacağım, belki 5-6 yıl, sıfır alırsam en uzun garanti ile almayı düşünüyorum.

kriterlerim şunlar:
    + otomatik olmalı, mümkünse tam otomatik, ancak kronik sorunlu otomatik olmamalı. çok beğenirsem manuel bir araç da olabilir.
    + garanti süresinin/kilometresinin mümkün olduğunca uzun olması tercih sebebi
    + otobanda 120~140 ile gidiyorum fırsat olursa, bu hızlarda korkutmaması tercih sebebi
    + tipi çirkin olmamalı.
    + yazmaya gerek yok ancak mümkün olduğunca ucuz bir araç olmalı, bakım ve parça ücretlerinin ucuz olması ve az yakması tercih sebebi

şunlar önemli değil
    - benzinli veya dizel veya fabrika çıkışlı LPG li olabilir, sonradan LPG taktırmayacağım.
    - bomboş paket bir araç olabilir, sadece park sensörü yeterli benim için.
    - ikinci el piyasası önemli değil.

dikkatimi çeken araçlar
    - hyundai i10/i20
    - citroen C3 EAT6
    - DS3 EAT6

başka araç tavsiyelerine açığım

almak için aralık ayını beklersem mantıklı bir hareket olur mu?

şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processing -- 23 Temmuz 2018; 18:11:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.