Şimdi Ara

MAX. HIZ KONUSUNDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımlarınızı bekliyorum. Konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Aracım düşük viteslerde çok iyi. Hızlanması torku çok iyi emsallerine göre. Fakat tam tersi max. hızda emsallerinden çok geride kalıyor. Aynı arabalar 220-230 belki 240km/h görürken benim aracım çok çabuk hızlanıp 190-200km/h kalıyor gitmiyor. Bunu sebebi neden olabilir sizce? Bu arada arabamın motoru komple sıfırlanalı daha 8.000km oldu. Performansı çok iyi yani. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aralbasar11 -- 22 Haziran 2016; 22:30:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MAX. HIZ KONUSUNDA YARDIM

"Top speed", bir aracın ulaşabileceği maksimum hızı ifade eder. Bu hız, aracın motor gücü, aerodinamik tasarımı ve lastik tutuşu gibi faktörlere göre değişir.

Aracınızın maksimum hızını öğrenmek için araç kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz. Ayrıca, aracın hız göstergesinde genellikle "max" veya "top speed" şeklinde bir gösterge bulunur.

Maksimum hıza ulaşmak, yalnızca güvenli ve kontrollü koşullar altında yapılmalıdır. Hızlı sürüş, kazalara ve ciddi yaralanmalara neden olabilir. Asla hız sınırlarını aşmayın veya trafik kurallarını ihlal etmeyin.

Yasal hız sınırları, yol koşulları, hava durumu ve aracınızın yetenekleri dikkate alınarak belirlenir. Güvenli bir şekilde sürmek için her zaman hız sınırlarına uyun.

Maksimum hız konusunda daha fazla bilgi için yerel trafik otoritelerine veya araç üreticinize başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arac nedir ?.. Bu 230-240 ları neredeki yollarda goruyorsunuz ?..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada çevreyolunda boş yolda tabiikide. Arabayı görmek için denemiştim 190ı geçemedim. Daha sonra bir yanlışlık oldu basamadım herhalde diyip bir daha denedim 205km/h de kaldım. Dahada gitmez gibiydi sanki. Bir dahada denemedim hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aralbasar11 -- 22 Haziran 2016; 22:52:54 >
  • Hız limitleyici olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Hız limitleyici olabilir.

4. vitesde 180-190 görüyor 5. vitese atınca sanki gazlamıyomuşum gibi devir 4bin üzerine çıkmıyor. Pek limitleyici gibi değildi. Birde eski araba zaten sanmıyorum öyle birşey olabileceğini
  • 156 beygir arabanın göreceği hız taş çatlasın 220 km/sa'dır. O 240 yapanlar anca yokuşta yaparlar ya da araçta müdahale vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

156 beygir arabanın göreceği hız taş çatlasın 220 km/sa'dır. O 240 yapanlar anca yokuşta yaparlar ya da araçta müdahale vardır.

Peki sizce normalmi 200de tıkanması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aralbasar11 -- 22 Haziran 2016; 22:53:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aralbasar11

quote:

156 beygir arabanın göreceği hız taş çatlasın 220 km/sa'dır. O 240 yapanlar anca yokuşta yaparlar ya da araçta müdahale vardır.

Peki sizce normalmi 200de tıkanması? Bu arada araç orjinalinde 1100kg

O hızlardan sonra yavaş yavaş kesilir nefesi. Belki 210-220 görürsünüz ama uzun düzlük ister. Benim aracın da fabrika verisi 210 km/sa ama çok uzun mesafede görüyor ancak.
  • quote:

1100 kg 150 hp araç kadran hızı olarak rahatlıkla 220 km hızı geçer. Zaten teknik verisinde de 220km olarak belirlenmiş ve bütün araçlar teknik verilerinin üzerine çıkar. Mevcut aracım bu araçtan 400-500 kg daha ağır ve 20 hp daha düşük. Düz yolda 210 km hıza rahat çıkıyor ve hafif tatlı bir rampada 230 lu hızları görüyor. Bahsi geçen araç 230-240 km hızları rahat görür.

• 240 basanlarla kendi lastiklerini karşılaştır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

240 basanlarla kendi lastiklerini karşılaştır bence

Ne açıdan karşılaştırmak gerekir?
  • aralbasar11 kullanıcısına yanıt
    top speed denemesi için daha elverişli olan sport lastikler var mesela michelin pilot sport 4
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

1100 kg 150 hp araç kadran hızı olarak rahatlıkla 220 km hızı geçer. Zaten teknik verisinde de 220km olarak belirlenmiş ve bütün araçlar teknik verilerinin üzerine çıkar. Mevcut aracım bu araçtan 400-500 kg daha ağır ve 20 hp daha düşük. Düz yolda 210 km hıza rahat çıkıyor ve hafif tatlı bir rampada 230 lu hızları görüyor. Bahsi geçen araç 230-240 km hızları rahat görür.

Birincisi, aracın yaşını hesap edin. İkincisi 210 km/sa hıza ulaşmak mesele değil, o hıza ne kadar sürede ulaştığınız önemli. Üçüncüsü 1172 kg (LPG ile 1259 KG) 140 beygir araç kullanıyorum. İki dünya bir araya da gelse 235 km/sa hızı geçmez bu araba. Çünkü şanzıman bitiyor araç kesiciye giriyor. Düz yolda 210 km/sa gibi bir hıza ulaşabildim. Sonra nefesi kesiliyor. Fabrika verisi de 210 km/sa. Peki benim aracımın turbolu modeli 165 beygir olarak 25 beygir fazlası var. Fabrika son hızı kaç? 215 km/sa. Aynı aracın tıpatıp aynısının yüksek basınçlı turbolusu var. 200 beygir. Fabrika verisi kaç? 235 km/sa. Ama hızlanma değerleri 9.3'den 8.6'ya ve 7.3'e düşüyor.

• Aracın motoru en üst devirde yeteri kadar güç üretemiyordur. Devire oranla tepe şeklinde bir grafik çizer genelde, devrin sonuna doğru yaklaştığında güç düşer. Bu yüzden son vitesinizde, motor belirli bir devri geçince aracın ivmelenmesi düşmeye başlar. Hız arttıkça artan hava sürtünmesi de cabası.

Ben de denemelerimde benzer durum yaşıyorum doğal olarak, araç 170e kadar çok rahat çıkıyor, 200e kadar zorlana zorlana, ondan ötesini göremedim. Zaten dizel motorda yüksek hızlar zor.
  • A4 150 hp 230 falan gorup kesiciye giriyor duz yolda.
    Hizi abartmis yine arkadaslar 156 bg araba max 220 yaparmis falan.
    1.6 tdi ler duz yolda 210 goruyor,1.6 carisma 220 falan
    1.4 d4d corolla bile 200 u geciyordu.
    1.3 90 hp otomatik asta bile 190 i geciyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 23 Haziran 2016; 1:45:32 >
  • 8. vites 3000 devirde 225 bıraksalar gidecek
  • Yokmu 250 yapan şöyle ss li

• juke sero kullanıcısına yanıt
    Ben 268 kadar gördüm.Ama SS yok

Araç 535D
  • Bahsi geçen araç ne bilmiyorum ama şanzıman izin vermezse isterse 200 beygir olsun seni 200e kadar hızlıca çıkarır ondan sonra gitmez. Yani sadece güçle olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.