Şimdi Ara

Maximum Kalitede Video İzleme(MADVR-MPCVideoRenderer-MPC-LAV(GPU)) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
878
Cevap
94
Favori
86.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O boyutlarda ki filmler zaten 2.500 ile 4.000 bitrate arasında olabiliyor.Çokda fark yaratmamış yani.Önemli olan bitrate.Bi 2.500 bitrateli film izlemek var birde 15.500 lük filmi izlemek var.Arada ki farkı netliği anlamamak için gözlerde sorun olması lazım.

@kerimcem

Bu lavı splash pro exde kullanabiliyormuyuz? Splashin de kendinden donanım hizlandırması varda.Madvr ve lav mpc ile kasma yapıyor bende.Pc orta halli birşey ondan sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Not Today! -- 19 Eylül 2013; 20:44:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

O boyutlarda ki filmler zaten 2.500 ile 4.000 bitrate arasında olabiliyor.Çokda fark yaratmamış yani.Önemli olan bitrate.Bi 2.500 bitrateli film izlemek var birde 15.500 lük filmi izlemek var.Arada ki farkı netliği anlamamak için gözlerde sorun olması lazım.

@kerimcem

Bu lavı splash pro exde kullanabiliyormuyuz? Splashin de kendinden donanım hizlandırması varda.Madvr ve lav mpc ile kasma yapıyor bende.Pc orta halli birşey ondan sanırım.

Benim fark ettiğim, rip için kullanılan kaynak da en az bitrate kadar önemli. Belli bir bitrate değerinden sonra çok da fark etmiyor. Zaten yavaştan h265 geliyor. Bitrate yarıya düşürülerek aynı görüntü kalitesi sağlanacakmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

Bu arada konuyla çok alakalı değil ama hazır senin kadar bilgili birini bulmuşken sorayım. Son zamanlarda film indirmek için bir site kullanıyorum. BiRD diye bir encoder'ın sitesi. m720p olarak geçiyor. 2 saatlik bir filmi yaklaşık 2500 video bitrate'i ve 640 kbps AC3 ses kullanarak 2.5 gb boyutlarında ripliyor. Abartmıyorum orjinal 1080p riplerinden farksız görüntü. Ama kaynak olarak hep Untouched bluray yazmış. Sanırım sırrı da bu. Bu ripleri indirdikten sonra eskiden 1080p ripleri indirmek için harcadığım zamanlara bayağı acıdım açıkçası.

Yine madVR olayı gibi ben mi görüntü kalitesindeki farkları algılayamıyorum ? Ne bileyim aynı iki filmin 1080p, yaklaşık 15 gb'lik ripini de izledim. Bu adamın yaptığı 3,5 gb'lık ripi de izledim. Fark yok. Ya da encode sırasında farklı bir teknik mi kullanıyor acaba?

şahsen hd iyle sd arasındaki farkı anlayamayan tanıdıklarım var biraz yaratılış meselesi benim kuzende oyle diyor 700 mb divxlerle 10gb lik mkv leri bir tutuyor fark yok diyor algı meslesi ama ben açınca divx bana çamur gibi geliyor

O kadar da değil. Dvdrip gerçekten çamur gibi. Sadece kendim değil, evdeki herkese sordum aynı şekilde cevap verdiler. Kendiniz bir film indirerek de deneyebilirsiniz. Mesela Skyfall:http://bird-hd.info/m720p/1805-skyfall-2012-m720p-bluray-x264-bird.html

1080p 13 gb falan riple aynı görüntü. Bazı encoderler mükemmel işler çıkarabiliyor ortaya. Öyle hemen kesip atmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

O boyutlarda ki filmler zaten 2.500 ile 4.000 bitrate arasında olabiliyor.Çokda fark yaratmamış yani.Önemli olan bitrate.Bi 2.500 bitrateli film izlemek var birde 15.500 lük filmi izlemek var.Arada ki farkı netliği anlamamak için gözlerde sorun olması lazım.

@kerimcem

lavda gpu (donanım hızlanmasının) allahı var yan tikten lavı aç gforceyse kartın cuvidi atiyse native yi seç..splashi kullandım donanım hızlandırması fake yaptığı şey yazılımsal effect...lavda düzgün yaparsan işemci kulllanımın büyük oaranda azalcak..atinin düşük bir kartını kullanıyorum gpu mpeg2 desteği yok splash fake olarak gpu oynatıyorum diyordu ilginç. mpeg2 gpu desteği ati 6000+ da var..(gpu açsamda kapasamda aynı oran gerçek gpu olsa işelmci kullanımın paspas olur video gpuda hesaplanır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Eylül 2013; 21:03:06 >

• Hocam ben Nvidia kart kullandığımdan DVXA seçmedim, Nvidia olanı seçtim. Ancak CTRL+J kısmında Nvidia görünmüyor. Tüm dediğiniz ayarları kontrol ederek yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B3htin

Hocam ben Nvidia kart kullandığımdan DVXA seçmedim, Nvidia olanı seçtim. Ancak CTRL+J kısmında Nvidia görünmüyor. Tüm dediğiniz ayarları kontrol ederek yaptım.

cuvid yazcak parntez içinde ayrıca her video formatı gpu çözüm olmaz ekran kartın nekadarını desktekliyorsa h264 emin olduğun bir videoda dene...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B3htin

Hocam ben Nvidia kart kullandığımdan DVXA seçmedim, Nvidia olanı seçtim. Ancak CTRL+J kısmında Nvidia görünmüyor. Tüm dediğiniz ayarları kontrol ederek yaptım.

cuvid yazcak parntez içinde ayrıca her video formatı gpu çözüm olmaz ekran kartın nekadarını desktekliyorsa h264 emin olduğun bir videoda dene...

Hocam oynattığım video h264, ondan eminim. Ekran kartım gtx770. Belirttiğiniz tüm ayarları kontrol ederek tekrar yaptım ama olmadı yine. Kawaii codec pack kurdum sonra, yine aynı şekilde gpu ile açmadı videoyu..

Maximum Kalitede Video İzleme(MADVR-MPCVideoRenderer-MPC-LAV(GPU))

Edit: Videoyu oynatırken görev yöneticisinde işlemci kullanımı %1-5 arasında değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Heart Rebellion -- 21 Eylül 2013; 16:48:16 >

• dxva nativi dene bir..ekran kartın nedir..
  • quote:

dxva nativi dene bir..ekran kartın nedir..

GTX770. Native seçince göründü CTRL+J kısmında. CUVID neden görünmedi orayı anlamadım.
  • Bu MADVR yi nasıl ve nereye kuruyoruz arkadaşlar?
    Sürekli hata veriyor; mpc ve lav filters ı kurdum ama MADVR yi beceremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

Bu MADVR yi nasıl ve nereye kuruyoruz arkadaşlar?

program files içine atıp install.cmd basman yeterli...

üstteki arkadaş ekran kartından veya sürücüsünden olmuş olabilir..gforecler dxva desteklidir....ekran kartın süper ama...bende tam bilemiycem kartım ati..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Eylül 2013; 17:24:41 >
  • quote:

quote:

üstteki arkadaş ekran kartından veya sürücüsünden olmuş olabilir..gforecler dxva desteklidir....ekran kartın süper ama...bende tam bilemiycem kartım ati..

Çok enteresan ya, program files a atınca dosyayı winrar açılmıyor, indirilenler kısmında açıyorum; oradan program files a atıyorum, install diyorum, yüklendi diyor ama mpc nin içinde gözükmüyor
  • quote:

quote:

Çok enteresan ya, program files a atınca dosyayı winrar açılmıyor (erişim engellendi diyor), indirilenler kısmında açıyorum; oradan program files a atıyorum, install diyorum, yüklendi diyor ama mpc nin içinde gözükmüyor

• quote:

quote:

quote:

Çok enteresan ya, program files a atınca dosyayı winrar açılmıyor (erişim engellendi diyor), indirilenler kısmında açıyorum; oradan program files a atıyorum, install diyorum, yüklendi diyor ama mpc nin içinde gözükmüyor

64 bir player kullanmıycan 32 bit kullancan konuda yazdım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

64 bir player kullanmıycan 32 bit kullancan konuda yazdım..

6 ay olmuş konuyu açalı, herhalde guncellemislerdir dedim. Ne yani filtrenin yuklenmeyisinin nedeni 64 bit oluşu mu simdi, çünkü diğer bütün programların 64 bit desteği var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• edi1907 E kullanıcısına yanıt
    playerlarda 32 bitle 64 bit arasında perfonmans farkı yok denecek azdır o yüzden madvr nin yapımcısı gerek görmüyor..sistem 64 bit olabilir indirdiğin player 32 bit olcak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Eylül 2013; 18:30:52 >
  • Selam, mpc be+lav+madvr kurdum laptopta sorunsuz çalışıyor fakat görüntüyü laptop üzerinden amfiye amfidende tv ye verince görüntü her saniye donmaya başlıyor çözüm için fikriniz var mıdır ? Laptop i5 3. nesil + nvidia gt640m ekran kartı. amfi pioneer vsx 1122.

Teşekkürler.
  • kerimcem@

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür.. Sayende Pc high-end video player oldu. Öncesinde de audio için optimize etmiştim tam oldu artık :)

Bir tek şu svp işini beceremedim. Kurdum programı ama altta simgesi gözüktüğü halde çalışmıyor, duruyor öylece. Baktım ayarlarına falan ama ayarlarla ilgili bir durum değil sanırım. Başka bir terslik var. Kullanımıyla ilgili bilgisi olan var mı? Olmazsa madvr nin smooth motion özelliğini kullanmaya devam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waveform

kerimcem@

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür.. Sayende Pc high-end video player oldu. Öncesinde de audio için optimize etmiştim tam oldu artık :)

Bir tek şu svp işini beceremedim. Kurdum programı ama altta simgesi gözüktüğü halde çalışmıyor, duruyor öylece. Baktım ayarlarına falan ama ayarlarla ilgili bir durum değil sanırım. Başka bir terslik var. Kullanımıyla ilgili bilgisi olan var mı? Olmazsa madvr nin smooth motion özelliğini kullanmaya devam..

onu bende beceremedim bıraktım hata veriyo ikide bir pek stabil birşey değil..
  • Merhaba,

Konuyu okudum ve faydalı olabileceğini düşündüm bu 3'lüye ancak halihazırda kullandığım CoreAvc bildiğim kadarıyla tercih edilen bir yazılım, bu 3'lü ile arasında değiştirmeme neden olacak kadar fark var mıdır? Deneyeniniz var mı?

Halihazırda GPU desteğinden ötürü Splash PRO Ex kullanıyorum ancak sıkıntı olursa da MPC ile izliyorum, Haali Media splitter, AC3 Filter ve CoreAvc yüklü ama çok detaylı bir ayarlama yapmadım, sadece arka hoparlörleri kullanmadığım için kanal ayarı ve GPU hızlandırma ile nelerin açılması gerektiğini belirledim.

Bu şartlarda geçmenin gözle görülür bir farkı olacak mı fikirlerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.