Şimdi Ara

MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası) Resimli Anlatım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
12
Favori
93.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acronis kullanmayı bilmeyen arkadaşlar içinde iyi olmuş çünkü aynısı

quote:

Orijinalden alıntı: acemicoder

s.a arkadaşlar
    low level format atmam lazım ama takıldıgım bir nokta var.Arkadaşın verdigi dosyaları cd çektim .iso olarak ve açılışta cdroom seçiyorum ama hiç birşey çıkmıyor ve normal windows açılıyor bana bu konu hakkında bilgi verirmisiniz ?

cd ye yazarken programında "diske imaj yazdır" veya "diske görüntü yazdır" diye bi kısım olması lazım oradan yazıyorsunki boot diski olsun. Yani bilgisayar açılırken başlasın
  • peki .iso olarak mı yoksa iso dan çıkartıyormuyuz ?
  • güzel paylaşım saol
  • yaw blue_life kardesim bu programı her marka hdd için kullanabiliyor muyuz ? bnde samsung ve fujitsu var ikisi içinde kullanabilir miyim ?? şimdiden tesekkurler...
  • Yanlış hatırlamyorsam programı kullanmak için sisteminizde en az bir tane maxtor veya seagate marka bir hdd olması gerekiyor.
  • Eline sağlık. Güzel çalışma hazırlamışsın.
  • pki kardesm saolasın...
  • evet önemli bir çalışma özellikle bilmeyenlerin işine yarayacak.
  • fotoğraflar gitmiş çalışma güzel
  • @bah06

Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut firefox gibi bir tarayıcı ile ilgili konuyu açıp, sayfayı Dosya -> Sayfayı Farklı Kaydet seçeneği ile masaüstünüze kayıt ediniz.
    Kayıt ettiğiniz dosyayı açtığınızda resimleri görüntüleyebilirsiniz....

Ben bu konudaki anlatımı kayıt edip yükledim... İndirme linki;

http://www.4shared.com/file/151244903/8cfb4b2a/MaxBlast_5.html

• Arkadaşlar benim acer 5100 diz üstü bilgisayarım var.Yaklaşık 4 ay önce pc kendi kendine donup kaldı bende resetlemek istedim reset attım pc windows xp açılış ekranında sürekli donup kalıyordu.Format atma girişiminde bulundum fakat başarısız oldum sorun cd den dir deyip başka bir cd ile denedim ama hiç bir şekilde xp yükleyemedim pc ye.sp2,sp3,full sata'lı hepsini denedim bir türlü olmadı.son çare windows vista yüklenitmi diye denedim wista yüklendi fakat bu seferde sürücü bulmakta zorluk çektim bi kaç tane anca bulabildim EN BÜYÜK SORUN İSE ''MOUSE'' KULLANAMIYORUM.usb girişlerinden bir sürü mouse denedim ama onlarda olmadı.Yaklaşık 4 aydır vista kullanıyordum sürücü sorunlu ve mouse olmadan.Bir kaç gün önce arkadaşım win 7 önerdi sürücüleri otomatik tanıyo dedi.2 gün önce win 7 yükledim ama yine sürücü ve mouse hatası aldım.Harddikte bir sorun olabilir diye düşündüm ve dün gece maxblast 5 yükledim low level format attım yaklaşık 1 saatte bitirdi.Tekrar win xp yüklemeye çalıştım yine olmadı.Bunun bir çözümünü bilen war mı?Mouse kullanamamaktan çok sıkıldım.Bilgisayarcıya götürsem şu anda verecek param yok.Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.Sorunu çözebilen harbiden çok büyük bi hayır duası alacak bu konunun ne kadar canımı sıktığını tahmin edemezsiniz...

• Tam olarak bilgisayarının markası nedir? Acer Aspire 5100 mü?
    Öyleyse Vista ve xp için gerekli sürücüleri mevcut.. Win7 için yok ama.

http://www.acer.com.tr/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=tr&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3748&sp=page15e&ctx2.c2att1=26&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3748&CountryISOCtxParam=TR&ctx1.att21k=1&CRC=3882480514

Gelen sayfadan Notebook olanı seç. Ardından Aspire yi ve daha sonra 5100 ü seç.. sürücülerini indirebileceğin linkleri görebilirsin...
    Operating sistem kısmından senin için uygun olan sistemi seçmeyi unutma!

Diğer taraftan XP kurmak istiyorsan kurmaya çalıştığında tam olarak nerde takılıp kalıyorsun?

• Bilgisayar Acer Aspire 5100.Acer in sitesinde bana uygu sadece xp sürücüleri var onlarda zaten benim recovery dvd sinde var.Vista 64 için sürücüler yok.
    Xp yüklemeye çalıştığımda ise
    -Ben genelde recovery ile yapıyodum format ı önce onu söliyim.Kendi dvd ile format atamaya çalıştığımda biliyosanız en başta loading ..... (gerisini tam hatırlayamadım) bölümünü doldurup please wait bölümüne geçiyor ve orada takılıp kalıyor
    -Normal xp cd si ile format atmaya çalıştığımda windows kur ekranı geliyor sürücüleri yüklemeye başlıyor bitiyor tam windows u kurmak istediğiniz bölümü seçin kısmına gelemeden siyah bir ekran ve sol üst tarafta bir imleç yanıp sönüyor ve burdan daha ileri gidemiyor.saatlerce de beklesem yine aynı yerde takılıp kalıyor.
    MaxBlast 5 ile low level yaptım yalnız benim pc açılırken bios a yada hdd ye şifre koymuştum low levelden sonra onun sıfırlanması gerekmiyor mu?
    Ben mi yapamadım acaba?hdd yi sıfırladı ama bir gelişme olmadı
    -az önce de hiren's boot cd ile bişeyler yapmaya çalıştım maalesef yine etkili olmadı.
    -HDD markası WDC WD800BEVS hiren's de bunun bölümü var ama bi etki sağlamadı.

• @BLaCKNiGhTinViTaTioN

İlgili linkte yani Acerin sitesinde senin laptobun için XP X86 ve Vista X86 için sürücüler bulunmakta.
    Evet x64 ile ilgili sürücün yok ama Vista 32 bit kurup sitedeki sürücüleri yükleyebilirsin..

Recovery özelliğinin çalışmamasının nedeni, recovery bölümünde tutulan doyaların zarar görmesinden veyahut recovery bölümünün zarar görmesinden olabilir.
    Açıkçası pek fikrim yok...

XP kurda sata sorunu yaşıyor olabilirsin. Sata sorununda bu tarz sorunlar çıkabilir. Nlite ile sata sürücülerini xp kuruna entegre etmeyi deneyebilrisin.
    Forumda anlatımı vardı...
    Veyahut mass stroge sürücü paketide eklemeyi deneyebilrisin.
    http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/74203-xpye-sata-disk-tanitmakta-zorlanmayin-bunu-deneyin.html

Yukarıdaki linki gogole arama sonucu çıktı. Ama aşağıdaki resimde en sondaki çentik işaretli olacak...

MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası) Resimli Anlatım...

Biostaki şifre o kadar önemli deyil. Lakin low level formattan önce keşke harddiskteki şifreyi kaldırsaydın.
    Yinede büyük ihtimal sorun çıkaracağını sannetmiyorum. Tekrar uğraşma.

Sen sata olayını biraz kurcala... Tabi biosunda sata modu veyahut ahci modu gibi seçenekler var ise bu seçenekleri disable yapıp, yada IDE şeklinde ayarlayıp denemeler yapmalısın...
    Umarım fazla zorlanmadan güzel bir çözüm bulursun dileğimle... Kolay gelsin....

• Merhaba bende hp laptop var. Icince orjinal vista var ve 1 bucuk yildir dokunmadim orjinal diye son bir kac aydir da ubuntu yuklu 2. sistem olarak

Ubuntu da iken hicbir sorunla karsilasmazken vistada acinca alet otmeye basliyo donuyo en son mavi ekran ve kapaniyo. ubuntu forumda sormustum vista olan kisma bad sector denk gelmistir dediler.

Eger bu max blast la denilen yolla tam format atarsam kurtulurmuyum bu durumdan

ve son olarak bu islemden sonra xp cd si takip direk yukelebilimiym yoksa driver vs ihtiyaci olurmu yuklemk icin.

harddik western digital bu arada (sadece seagate ve maxtor dami oluyor??))
  • @barasorlu

Oncelikle Vista'daki sorun bad sector ile alakalı olmayabilir. Bir buçuk yıldır dokunmadım demişsin. Zaman ile kullanıma göre Windows arızalanabiliyor.
    Mümkünse önce sisteminin bekabı var ise onu geri yükleyerek sistemini yenilemelisin. Diğer taraftan sistemin bekabı yoksa lisans bilgilerini alıp yeniden Vista kurmayı deneyebilrisin.
    Ayrıca diskinde bir sorun var ise Vista üzerinden disk denetimi yapıp sonuçlara bakabilirsin.
    Başlat -> Çalıştır -> cmd yazıp Entera basarak komut istemini aç. Daha sonra komut isteminde chkdsk C: /F /R yazıp entera bas. C: sistemindeki C: sürücüsünü ifade eder.

Diğer taraftan harddiskinde bad sector var ise bunu çeşitli programlar ile öğrenebiliriz. HddScan gayet sade ve hoş bir program. Diskini bunun ile test edebilrsin.
    http://hddguru.com/content/en/software/2006.01.22-HDDScan/

2.8 versiyonunu öneririm. Ayrıca sol taraftaki command seçeneği verifiyde olmalı. Erase modu sürücüye format atar.

Low Level Format olayına gelirsek; bu seçeneği en son kullanmalısın.
    MaxBlast programını kullanmak için yanlış hatırlamıyorsam sisteminde en az bir tane seagate veyahut maxtor markalı bir disk olması gerekiyor.
    Eğer low level format atmak istersen Western'in sitesinde ilgili yazılım olabilir. Lakin bir çok program ile low level format atılıyor.
    Sen önce sürücünü test et.... Sonra duruma göre tekrar yazarsın ve senin için uygun bir program buluruz...
    Kolay gelsin....

• Hocam dedigin programi vistaya gecip denedim (dedigin versiyonla) ilk baslarda normal devam ederken ortalama son %5 gibi kisma gelene kadar, burdan sonra harddiskten sesler gelmeye basladi ve tarama bitmesiyle ses kesildi. tarama bittikten sonra prt sc yapip resmini gondereyim dedim ama bilgisayarda hicbi komut calismiyodu sade goruntu vardi bilgisayarima tikladim suruculer yoktu yani bilgisayar takilmadi ama biside yapmadi ya sonucsuz yada hatalar verdi bende kapayim ubuntu dan geri actim simdi. nyse raporu kagida yazmistim simdi buraya yaziyorum hocam bide bu arada her ne kadar format atmasamda hp recovery ile 2 kez fabrika ayarlarina donmustum ve 2. den sonra harddiskten ses gelmeye basladi kisa sureli araliklarla bip sesi.

raporu yaziyorum

SURE: 2:12:14
    END LBA: 488397168
    KBytes/S: 30485.4

yandaki kutucuklardan onemli renklileri yazdim

YESIL: 8713
    SARI: 1817
    KIRMIZI: 159
    BAS SECTOR: 18186

harddisk im Western digital laptobum ise HP pavilion pavilion dv5-1002nr

• @barasorlu

Öncelikle eğer laptobunun garantisi bitmediyse laptobunu hp recovery ile geri yüklemeni ve garantiye göndermeni tavsiye ederim. Tabi garantiye göndermeden Ubuntuyu vs sil. Disk bölümlerini eski haline getir...
    Garantisi bittiyse low level format atabilirsin. Lakin low level format işleri daha vahim bir hale getirebilir. Yani yapıp yapmamak senin bileceğin bir şey.

Low lovel format atmak istersen;
    Aşağıdaki dosyayı indir ve cd ye çek.
    http://www.4shared.com/file/117255496/47cde2aa/BlueXPE.html

Bilgisayarını çektiğin bu Cd den başlatarak gelen menüden Acronis Disk Directoru seç ve başlat.
    Başlangıçta manuel modu seçip ok tuşuan bas.
    Disk1 üzerinde sağ tıklatarak Clear seçeneğine bas.
    Gelen ekranda ikinci seçeneği seçip ok tuşuna bas. Kutudaki rakam kaç defa level format atılacağını ifade eder. 1 olsun. Fazla zorlamaya gerek yok.

Sonra dosya menüsünden Disk -> Exit tuşuna bas. Gelen uyarılara olumlu yanıt ver ve low level formatın bitmesini bekle. Harddiskin kapasitesine göre bu işlem çok uzun sürebilir.
    Bu arada dikkat et. Diskin üzerindeki tüm dosyalar silinecek. Geri kurtarman çok zor... Önemli dosyalarını almayı unutma.
    Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 7 Ocak 2010; 10:42:19 >

• Hocam laptobu amerikadayken almistim o yuzden her ne kadar hp de kayidim olsada adimi gorselerde yurtdisindan aldigim icin parasiyla bile bakmiyolar cihaza. Bu senin verdigin proyu denemeye kaldi olay. Bu pro nedir ? max blast olmaz mi? Bu proda ayni mi? Gecen tasinir harddisk aldigim icin bilgiler yedekli zaten o sorun degilde. bu islem bittikten sonra ben xp cd si takip yukleyebilirmiyim?? yoksa sata driver felan bisiler varya onlar sorun olurmu?? bad sector olan bolgeler iptal edilcek degil mi?? bide pro kullanimini bi yerden bulim mi yoksa bu yazdiklarinla baslasam yeter mi? Bu arada yardimin icin gercekten cok sagolasin!!
  • Bu program dos ortamından çalışan Acronis Disk Director yazılımıdır. Versiyonu tam aklıma gelmedi.
    Ben low level format atmam gerektiğinde bu programı kullanıyorum.
    Şuana kadar bir çok kez bu özelliğini kullandım. Ve benim memnun etti.
    Acronis Disk Director ile low level format anlatımını belki bulamayabilirsin. Çünkü program aslen bir partition programıdır. Kullanan bir çok kişi bu özelliğinden bile haberdar deyil.
    Zaten low level format atman için benim verdiğim bilgi senin için yeterli.

Program ile ilgili sata sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Tabi xp kurulumunda sata sorunu yaşayabilirsin.

Program mantıksal bad sectorleri onarabiliyor. Lakin fiziksel bad sectorleri işaretleyecektir (umarım).
    Tabi bir ihtimal düzeltim derken daha fazla bad sector oluşturabilir. Tabi bu uyarı tüm low level format programları için geçerlidir.
    Karar senin. Kolay gelsin.....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.