Şimdi Ara

MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası) Resimli Anlatım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
12
Favori
93.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    su an vizelerim var 2-3 gun sonra bitcek o zaman dediklerini yapicam.

yanliz simdi bu formati yaptiktan sonra xp kurma olayini nasil yapcaz acaba diver felan isini?? malum hersey gitcek cd yi takinca yuklemeye baslar mi baslamaz sa ben ne yaparim??
  • Xp yi kuramasan bile elinin altında Ubuntu var. Ubuntuyu kurup, Ubuntu ile nete erişip gerekli bilgileri edinebilirisn....

Normalde evet xp cd sini takıp normal kurabilirisn. Tabi sata sorunu yaşayabilirsin. Dur forumda xp kurulumu vardı. Linkini bulim...
    http://forum.donanimhaber.com/m_26227560/tm.htm
    http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html

Burda asıl dikkat edilmesi gereken low level formatın sonuçları!

Kolay gelsin.. Bilgilendirmeyi unutma!

• Hocam cok sagolasin. verdigin programla bugun low level format attim. 1 saat felan surdu 250 gb harddiskle. ondan sonra win 7 cd si taktim ve normal bir sekilde yukledim. su an hersey yolunda. az oncede verdigin programlar test yaptim bad sectore felan kalmamis. cok sagolasin. eywallah

MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası) Resimli Anlatım...
  • slm kardeşim bende caldera dr-dos yazısından sonra yazılar sırasıyla cıktı buraya kadar tamam ama en sonunda [DR-DOS] A: takılı kaldı benn C: cevirdim ama yine olmadı neyapmam lazım
  • Programı CD/DVD den başlatınca hatırladığım kadarıyla caldera dr-dos ile ilgili bir şey yoktu! Bilgisayarını CD/DVD sürücüsünden başlattığına eminmisin acaba?
    Anakartının biosundaki başlangıç sürücüsü (first boot device) ayarlarını kontrol etmelisin.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Low format atarak boot virüslerden de kurtulabilirmiyiz.? Normal formatla geçmiyor çünkü virüs...
  • Biraz evel diskime low format attım. Daha sonrada xp cd mi takıp normal kurulum yapacaktım. Kur dosyaları kopyalanıyor die ekran çıktı. Daha sonra sisteminize bağlı bir disk bulunamadı diye bir uyarı aldım. Acaba yanlış birşeyler mi yapıyorum.? Disk bulunamıyor, neden böyle oldu anlamadım. Diskim sata. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı acaba?
  • İlgili diske komple low level format attıysa harddiskte ne var ne yok silinmesi lazım. İçindeki virüslerde dahil.

Diğer sorununa gelirsek;
    Büyük ihtiaml sata sorunu yaşıyorsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Eğer yukarıdaki ekrande XP yi yüklemek için herangi bir bölüm yoksa o zaman sata sorunuyla karşı karşıyasınız....
    Bu sorunu çözmek için bilgisayarınızda disket sürücüsü varsa anakartınızın sata sürücülerini bu diskete atıp bilgisayarı CDROM'dan başlattığınızda aşağıdaki ekranı gördüğünüzde F6 tuşuna basarak sata sürücülerini yükleyebilirsiniz....

Eğer disket sürücünüz yoksa Nlite yazılımını kullanarak sata sürücülerimizi XP Kuruna entegre edebiliriz.
    Bunun için @dejaay arkadaşımızın hazırlamış olduğu aşağıdaki konuyu inceleyiniz....
    http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm

Ayrıca bisotan AHCI yi disable yapabilirsiniz ama bu olay çoğı anakartta değişik yerlerde olduğu için bu konunun üzerinde fazla durmayacağım. Eğer bu şekilde bu sorunun üstesinden gelmek istiyorsanız anakart kitapçığınızdan yerini kontrol edebilirsiniz..

Kolay gelsin.....

• evet sata sorununu çözdüm yanlız virüs hala silinmemiş 1 mbr de diyor ve nod 32 de silmiyor. Bu arada 120 gb lık diske 1 saatte attı low formatı. arkadaşlar 1 günden fln bahsetmiş. Ben bu işi anlamadım. Virüs neden silinmedi onuda anlamış değilim...
  • Süper olmuş.Eline sağlık.
  • @master_of_hell

Eğer kurduğun ilgili sistemdeki diskte, windows dışında bir mbr bilgisi var ise (grub4dos vb. gibi); bu virüs olmasa dahi, Nod32 mbr virüsü olarak gösterebiliyor...
    Yani low level format ile mbr deki bilgiler (virüsler de dahil) silinmiştir, lakin sen tekrar windowsu kurup ilgili crack vs. gibi işlemleri yaptıysan Nod32 uyarı veriyor olabilir.

Örnek olarak flash diskime grub4dos kurdum ve Nod32 bu flash diskimde mbr vürüsü var diye uyarı veriyor. Halbuki virüs olmasdığını biliyorum...
    Mbr virüslerini temizlemek için ilgili diskteki mbr bilgisini yenileyebilirsin.. (Mbrfix, bootsect vs vs gibi programlar ile). Lakin büyük ihtimal gerek yok!
    Ilgili diskteki işletim sistemleri neler acaba?
    Kolay gelsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

@master_of_hell

Eğer kurduğun ilgili sistemdeki diskte, windows dışında bir mbr bilgisi var ise (grub4dos vb. gibi); bu virüs olmasa dahi, Nod32 mbr virüsü olarak gösterebiliyor...
    Yani low level format ile mbr deki bilgiler (virüsler de dahil) silinmiştir, lakin sen tekrar windowsu kurup ilgili crack vs. gibi işlemleri yaptıysan Nod32 uyarı veriyor olabilir.

Örnek olarak flash diskime grub4dos kurdum ve Nod32 bu flash diskimde mbr vürüsü var diye uyarı veriyor. Halbuki virüs olmasdığını biliyorum...
    Mbr virüslerini temizlemek için ilgili diskteki mbr bilgisini yenileyebilirsin.. (Mbrfix, bootsect vs vs gibi programlar ile). Lakin büyük ihtimal gerek yok!
    Ilgili diskteki işletim sistemleri neler acaba?
    Kolay gelsin....

Hocam ilgin için öncelikle teşekkür ederim.
    Evet olayı çözdüm ve de dediğin gibi MBR bilgisinden kaynaklanan bir sorunmuş. Bu arada programı cidden tavsiye ederim süer çalışıyor. Paylaşıp emek veren arkadaşada teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master_of_hell -- 31 Aralık 2009; 3:20:41 >

• zıp sıfresı ne arkadasım bunun??? ben bulamadım yazında ..bu arada program ıcın tskler ve guzel anlatım...
  • @cerke.z
    Upload ederken şifre vs. koymamıştım. Indirdiğin dosya hatalı inmiş olabilir. Tekrar mümkünse 4Shared linkinden inidir.
  • evt yanlıs ınmıs sımdı dogru ındı oncekı nıye sıfre ıstedı anlamadım tsk ederım cevap ıcın...
  • resimler uçmuş acaba onları tekrar upload edebilmemiz mümkünmüdür ?
  • @clexitt

Masa üstünde yeni bir Microsoft Word belgesi oluştur.
    Bu konudaki anlatıımı faren ile seçip kopyala.
    Ardındn Microsoft Word belgesini açıp yapıştır.
    Bu şekilde resimleri görebilrisin..

Microsoft Word'e yüklenemesi biraz uzun sürebilir...
  • sağolasın
  • kardeş emeğine sağlık teşekkürler
  • Yukarıda bahsedilen şekilde pc.ye Low format attım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. OODiskRecovery3 programı ile deneyeceğim bakalım silinen bilgiler geri gelecekmi yoksa harddiski tamamen silmişmiyim. Paylaşım için çok çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.