Şimdi Ara

MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası) Resimli Anlatım... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
12
Favori
93.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım Öncelikle Büyük Emek HArcamışsın Bunun İçin Emeğine Teşekkür Ederim.Benim Sorunum Xp Kurulumu Yapılmıyor Devamlı Mavi Ekrana Düşüyor.Windows 7 Kurulumu Rahatlıkla Yapılıyor Ama Ondada Kurulum Yapılıp Driverlar Yüklenince Harddiskinizde Sorun Algılandı Veri Kaybı Olmaması İçin Lütfen Bilgilerinizi Kopyalayın. Diye.Programı Şuan İndirdim ve Toshiba Satellite L650 Notebook da Deniyorum.Umarım Sorunumu Çözer.
    Çözmese Dahi Bu Bilgi Çok Yararlı Bir Açıklamayla Sunulmuş Eminim Başka Arkadaşların İhtiyacı Olacaktır.

Çalışmalarının Devamını Dileyip Bizleri Aydınlatman Dileğiyle.

Deneme Sonucunu İleticem.
  • Evet Arkadaşım Programı Denedim Yaklaşık 2 Saat Boyunca Doğru Çalıştı bad Sectore Rastlanmadı.Ama 2 Saat Sonunda Yıne Aynı HAtayı Almaya BAşladım..

Yinede herşey için Tşkler. Büyük İhtimalle GArantiye Göndermem Gerekicek.

İyi Çalışmalar.
  • eski laptopumdan çıkma 160gb hddyi harici olarak kullanmaktayım hd tune programında error scan diye tarattıgım zaman bi sürü kırmızı nokta hatası alıyorum bad sectör veya baska ne sorunsa bunlar bilmiyorum. programı cdye yazma kısmındamı hata yapıyorum bilmiyorum ama biostan cdrom olarak boot ettiğimde göremiyorum programı. su en basındaki cdye yükleme kısmını detaylı bi şekilde özetlicek olan varmıdır. programı normal windowsta pcye yüklüyomuyuz yoksa linkteki isoyu çıkarıp içindekini oldugu gibi cdyemi yazıyoruz. ben çok acamiyim sanırım:)
  • CD'ye çekmek yerine USB'ye entegre edebiliyormuyuz ?
  • powerISO ile dvd ye yazdım sonra biostan cd-rom seçtim sadece firs disk için sonra F10 yapıp çıkıyorum başlarken görüyor tam başlatmak için bir tuşa basın yazısı gelecekken gelmeden windows'u açıyor normal olarak anlamadım neden bende başlamıyorki?
  • Allah razı olsun kardeşim... güzel çalışma....
  • 40lık hdd ye low level format atmaya çalışıyorum .. önce 2 saat gösterirken kalan zamanı, şimdi 5 saat gösteriyor ve hiç ilerlemiyor napsam ki? :(
  • arkadaşlar bu hdd regenerator bu maxblast falan gerçekten işe yarıyormu?
  • 20dk oldu hala %0 da 40gb halbuki
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

arkadaşlar bu hdd regenerator bu maxblast falan gerçekten işe yarıyormu?

maxblast kullandım işe yarıyor... kesinlike dene... ama kullanım talimatları sitede var kesin oku.. yanlış yapma geri gelmez :)))
  • bende bi hdd var onda başlattıgımda %0 da kalıyor devam etmiyor donuyo kalıyo
  • teşekkürler hocam
  • ıso dosyasını cd ye nasıl çekiyoruz? zipten çıkararak mı?
  • Bu usb ile oluyormu acil cevap lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

Aslında bu konuyu uzun bir süre öncewww.hilalturk.com için hazırlamıştım ama resimler uçtuğu için güncellemem gerekti. Güncellemişken sizlerlede paylaşmak istedim....

[size=3]MaxBlast 5
    MaxBlast 5 yazılımı Büyük ihtimal Acronis Firması tarafından hazırlanmış ücretsiz bir yazılımdır. Yanlış hatırlamıyorsam programın bazı kısımlarını kullanmak için sisteminizde en az bir adet Seagate veya Maxtor markalı bir Harddisk olması gerekiyor

Peki bu program benim ne işime yarar derseniz, MaxBlast ile bekap alıp geri yükleme , Clonlama,harddiskte üzerinde partition işlemleri ve en önemlisi ise bu program ile harddiskinize low level format atabilirsiniz...

Low level formatı genelde iki amaçlı kullanırız.
    Bunlardan birincisi harddiskimizdeki sorunları çözmek için, yani genelde bad sectorler için kullanırız.
    Ikincisi ise veri güvenliği. Yani eğer bu harddiski satacaksanız veya birine verecekseniz harddiskte size dair bir bilgi kalmasın istiyorsanız low level formatı tercih edebilirsiniz...

Programı anlatmaya başlamadan önce gerekli dosyaları vermek istiyorum.....

Programı direk CD ye çekip kullanmak için benim oluşturup upload ettiğim CD imajını aşağıdan indirebilirsiniz...
    http://www.4shared.com/file/72821447/1f8ed456/MaxBlst5.html
    http://rapidshare.com/files/96255450/MaxBlast.rar.html

Indirdikten sonra direkt Nero gibi bir programla CD kalıbını CD/DVD ye çekip kullanabilirsiniz.

Ben sana güvenmiyorum. Kendi CD mi kendim yapım derseniz aşağıdaki linki kullanarak sitesinden orjinal Kuru indirip bu programla kendinize gerekli CD yi hazırlamalısınız.....
    http://www.seagate.com/support/maxblast/MaxBlastSetup.en.exe

CD nizi çektiğinizi düşünerek devam ediyorum...
    Arkadaşlar konuyu herkesin anlayabilmesi için biraz detaya giriyorum. Bildiğiniz yerleri atlayabilirsiniz...

Programı kullamaya başlamak için bilgisyarı CDROM dan boot etmeniz (başlatmamız) lazım..
    Bunun için anakartımız biosa girmeden boot menüsünü karşıma getirme özelliği varsa (yeni nesil anakartların çoğunda vardır), bilgisayar açılırken ESC tuşana basarak gelen ekrandan CDROM u seçiyoruz. Sizdeki anakartta bu farklı bir tuş olabilir. Mesela F8 ,F10 veya F12 vb. gibi. Bilgisayar açılırken bu tuş ekranda yazmaktadır......

Benim ankartımda böyle bir şey yok derseniz ise;
    Bilgisyara açılırken DELETE veya F2 tuşuyla biosa girmelisiniz. Bilgisayar açılırken bu tuş ekranda yazmaktadır......
    Biosa girdikten sonra Advanced BIOS Features seçeneğini seçerek bir alt menüye girmeliyiz. Bazen bu menünün adı istisnai olarak farklı olabilir. Mesela BOOT olabilir.

Ağağıdaki resimde şuanki kullandığım anakartımdan bir resimle size yerini göstermek istiyorum....

MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası) Resimli Anlatım...

Daha sonra First Boot Device seçeneğini CDROM olarak ayarlıyoruz. Anakartımdaki yerini aşağıdaki resimle size belirtmek istiyorum...

Bu konuda aşağıdaki resimide inceleyebilirsiniz....

Yukarıdaki yazılanları yaptıysanız, bilgisayarı başlattığınızda program başlayacak ve aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir......

Şimdi yukarıdaki karşımıza gelen Menü hakkında kısa bilgi vermek istiyorum ...

1 ile işaretli olan; Normal başlangıçtır. Biz burdan devam edeceğiz ...

2 ile işaretli olan; eğer diskimizi sisteme tanıtmadan bilgisayar görmüyor ise bunu seçeceksiniz. Lakin dedeğim gibi burda sadece Segeate ve Maxtor için sürücüler mevcuttur.

3 ile işaretli olan ise bilgisayarımızı birinci sıradaki diskimizden başlatır....

Şimdi karşımıza gelen yukarıdaki menü hakında kısa bilgiler vermek istiyorum..

1 ile işaretli olan; diskimizi başka bir diske kopyalamak için kullanacağımız seçenektir. Bu seçenek aynı özelliklere sahip bilgisayara sahip kafelerde veya ofislerde işe yarayabilir.

2 ile işaretli olan; Diskimizi bölümleme gibi ilemler yapabileceğimiz seçenek.

3 ile işaretli olan; Sistemimizin bekabını almak için kullanacağımız seçenek.

4 ile işaretli olan daha önceden aldığımız bekabımızı geri yüklemek için kullanacağımız seçenek.

5 ile işaretli olan ise benim için en önemli seçene yani, diskimize Low Format atabileceğimiz gerekli tuş.
    Burdaki tuşu eğer diskimizde bad sector var ise, yada herangi bir mantıksal sorun var ise kullanacağız. Unutmayın burdan diskimize format attığımızda diskteki tüm bilgiler gider...

Şimdi ilk Seçenekten başlayarak anlatıma başlıyorum.....

[size=3]Clone Disk

Şimdi Clone Diski seçiyorum. Resimleri inceleyiniz...

Gördüğünüz gibi burdan devam edemedik. Daha önce burdaki menü için ne demiştik. Bir diski başka bir diske kopyalamak için bu şeçeniği kullanıyoruz. Yani bu seçeneği kullanmak için bilgisyarımızda en az 2 disk olmak zorunda. Bu resimleri hazırladığım bilgisayarda 2 disk olmadığı için burdan edemiyorum... :)

[size=3]Add New Disk

Add New Disk seçeneğini kullanarak nasıl bölümleme işlemlerini yapacağımızı göstermek istiyorum. Resimleri inceleyiniz ..... Add New Disk seçiyorum.....

Gördüğünüz gibi basit bir şekilde bölümleme işlemini yaptık. Ok tuşuna basarak çıkıyoruz. Eğer programla başka bir işiniz yoksa sağ köşedeki kapatma tuşundan programı kapatabilirsiniz...

[size=3]Image Backup

Sistemimin bekabını almak için şimdi Image Backup seçeneğini seçiyorum. Resimleri inceleyiniz .....

Gördüğünüz gibi basit bir şekilde bekabımızı aldık. Ok tuşuna basarak çıkıyoruz. Eğer programla başka bir işiniz yoksa sağ üst köşedeki kapatma tuşundan programı kapatabilirsiniz.

[size=3]Image Backup Restore

Daha önceden aldığımız bekabımızı gei yüklemek için Image Backup Restore seçeneğini kullanacağız. Image Backup Restoreyi seçeneğini seçiyorum. Resimleri inceleyiniz .....

Gördüğünüz gibi basit bir şekilde daha önceden almış olduğumuz bekabımızı geri yükledik. Ok tuşuna basarak çıkıyoruz. Eğer programla başka bir işiniz yoksa sağ üst köşedeki kapatma tuşundan programı kapatabilirsiniz.

[size=3]Wipe Disk

Dediğim gibi en güzel seçeneği bu aslında. Burdan sorunlu harddiskimize low level format atabiliriz.
    Low level format ile diskimizdeki bir çok mantıksal sorundan kurtulabiliriz. Bozuk sandığınız harddiski belkide hayata döndürebilrisiniz....
    Ayrıca elimizden çıkaracağımız harddiskimiz için kişisel dosyalarımızı tam anlamıyla silmek içinde bu seçeneği kullanabiliriz..
    Wipe Disk seçeneğini seçiyorum. Resimleri inceleyiniz .....

Kişisel bilgilerinizi temizlemek için Normal seçeneğini seçmekte fayda var.......

Arkadaşlar sonuda bitirdik. Yazıyı kontrol ettim ama yinede ufak tefek hatalarım ve atladığım yerler illaki vardır. Takıldığınız yerlerde konu altında sorarsanız deneyimli arkadaşlarla birlikte yardımcı olmaya çalışırım...

Sağlıcakla kalın....
    Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir...

usb ile yapılabilirmi bu???

• usb ile proğram çalışıyor.bende dün taktım usbeye 3 gün diyor benim hdd toşiba 640 gb smart hatası vardı bakalım ne olacak
  • Teşekkür ederim,önce upload için aradan yaklaşık 4,5 yıl geçmesine rağmen 4shared linki hala sağlam bir teşekkürümde anlatım için sağolasın @blue_life
  • bende şuan smart hatası veren 250gb bir hddye bu programla taramaya bıraktım bakalım sonuç ne olacak.
  • bende normal yoldan quick secerek yaptim. 500 gb hdd ye tam 2 saat te sifirladi. Bendemi sorun var yoksa hard diskte mi sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici diskte işe yarıyor mu program?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.