kurdum ve 10 dk içinde sildim... çok ağır çalışıyo ve stabil değil.. ie tabanlı bi tarayıcı o nedenle oldukça yavaş... en büyük netscape...
quote:
Orjinalden alıntı: nuMETALxx
kurdum ve 10 dk içinde sildim... çok ağır çalışıyo ve stabil değil.. ie tabanlı bi tarayıcı o nedenle oldukça yavaş... en büyük netscape...
ben kimseye önermiyorum.. çok uzun zamandır çok fazla browser denedim.. firefox, opera, netscape ve benzer browser lara göre çok kötü... ie nin süslenmiş hali gibi bişey bu...
kullanıcı yorumları nelerdir?firefox a acayip alıştım
quote:
Orjinalden alıntı: cnr22
kullanıcı yorumları nelerdir?firefox a acayip alıştım
Yukarıda ilk izlenimlerim oldukça başarılı yönündeydi ama Zaman geçtikçe java script hataları almaya başladım. Ayrıca internet explorer'ın modifiye edilmiş hali gibi geldi bana. Mesela Maxthon'dan internet seçeneklerine girince direkt olarak internet explorer penceresi açılıyor. Buda internet explorerdan nefret eden biri olarak hiç hoşuma gitmedi. Sayfaları ikiye bölme özelliği [operadaki gib] oldukça güzeldi. Yaklaşık 1 saatlik kullanım sonucu sildim ve firefoxa geri döndüm. Tamamen kişisel görüşüm ama ben çok beğenmedim.
Pek beğenmedim gerek estetik açıdan gerekse performansından. Nedense bana arka planda çok iş yapıyormuş gibi geldi, psikolojikte olabilir bu tabii...
FF'den memnunum.
quote:
Orjinalden alıntı: egomanyak.
maxthon un özelliklerinin fazlasını ff eklentileriyle yapıyo opera ise hızıyla döver
Peki bu firefoxta iki sayfayı bölerek gösterme işini nasıl yapabiliriz? Bilgin varsa yardımcı olur musun?
Maxthon kendi başına bir taraycı değil ki? IE ın tabanını kullanan bir taraycı. Yani başta bunu kabul etmek lazım. Herkesin bir alışkanlığı olabilir. Bense Maxthondan çok menunum. PC de hem Opera hem Firefox kurulu. Ama ben Maxthonu kullanıyorum.
tek tek eklenti ve tema indirmiyim . bikaç tane olsa hali hazırda iyi olurdu diyenlere:
Maxthon çok güzel bir IE modifikasyonu. en kullanışlı bulduğum özelliklerinden birisi ctrl+L yaptığında pencere küçülüyor ve açmak istediğinde şifre istiyor. ama nihayetinde hızı ve güvenliği IE bağımlı. Firefox kullanıyorum evde ve memnunum deneyim olması için yüklüyorum maxthon yada safari gibi browserları.
Dosya koklayıcı fonksiyonu:
Açık olan videoların direk çalma linkini görebildiğimiz ve geçici internet dosyalarınının karışıklığı ile uğraşmadan bu videoları kaydedebileceğimiz fonsiyon.
Dosya koklayıcıyı açtığımızda bulunan videoların linkleri hali hazırda beklemektedir.
Kaydetmek için iki seçeneğimiz var.
Ya sağ tıklayıp boş olan seçeneğe tıklayarak downloader ekranına geçmek ve dosyayı ---.flv adıyla kaydetmek (--- yerine istediğimizi yazabiliriz)
ya da koplayalarak link kutucuğuna yapıştırmak ve gelen ekrandan kaydet dedikten sonra dosyayı ---.flv adıyla kaydetmek.
tek gördüğüm yenilik dhde sayfa görebilmek için 10 saat teker çevirme gereksinimi
sekme gruplama olayı çok hoş geldi ama ie tabanlı oldugunu duyunca yüklemekden vazgecdım ancak sekme gruplama ff de hıssettıgım en buyuk eksıklık buna karsın bı eklentı bulan varmı mesela o anki oturumu kaydet gıbı bısıler daha sonradan o an acık olan sekmelerın hepsını tek tıkla acacak
quote:
Orjinalden alıntı: beyto66
sekme gruplama olayı çok hoş geldi ama ie tabanlı oldugunu duyunca yüklemekden vazgecdım ancak sekme gruplama ff de hıssettıgım en buyuk eksıklık buna karsın bı eklentı bulan varmı mesela o anki oturumu kaydet gıbı bısıler daha sonradan o an acık olan sekmelerın hepsını tek tıkla acacak
Evewt bu özellik var. manüden grupları seçiyorsun "açık sekmeleri grup olarak kaydet" i seçiyorsun. Daha sonra istediğin zaman tek tıkla bütün grup olarak kaydettiğin sayfaları açıyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: mykt
Dosya koklayıcı fonksiyonu:
Hocam bu dosya koklaycı fonksiyonunu nası açıyoruz. Alt + L değil değil mi?
araçlat menüsünden. gerçi ben özelleştirden üste çektim. müthiş bişe bu maxthon. herşeyi tut çek...
quote:
Orjinalden alıntı: mykt araçlat menüsünden. gerçi ben özelleştirden üste çektim. müthiş bişe bu maxthon. herşeyi tut çek...
Bu özellik 1.6.3 versiyonunda yok. O nedenle şaşırdım. Maxthon 2 de var. Güzel bir özellik. Birde ALT + L ile linkleri görme özelliği var. Ben bunu şurada kullanıyıyorum. Bir sayfadaki rar li linkleir alacağım zaman (genellikle film kinkleri) ALT + L yapınca bütün linkler girliyor. Süzme kısmından da rar yazınca rarlı linkle geliyor. Böylece kısa yazılmış açık olmayan linkleri copy paste yapabiliyorum. Harika bir özellik. Bilmiyorum hangi taraycıda bu özellik var.