Şimdi Ara

Maxtor 40 Gb Hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maxtor 40 Gb (Diamondmax Plus 8/ Ata 133) Hdd kullanıyorum. Ancak dün makineyi açmaya çalıştığımda Hdd'yi görmüyordu, IDE veya power kabloları yerinden oynamıştır düşüncesi ile kasayı açıp kontrol ettiğimde kabloların yerinde durduğunu gördüm. Ne denediysem makine Hdd'yi görmüyor. Sanırım Hdd elektriği almıyor, Hdd den hiç ses gelmiyor. Benzer bir sorun yaşayan yad a çözüm önerisi olan var mı? (cihazın garantisi ağustos 2005'te bitmiş :( ) Cevaplar için imdiden teşekkür

• hdd nizin tüm bağlantılarını sökün ve sistem iaçın. sistem açıkken hdd ye enerji verin. bu şekilde hdd ni güç alıp almadığını tespit edersiniz. daha sonra sistemi kapatıp hdd için geri kalan kablolarıda bağlayın ve sistemi açtıkta nsonra biosa girin. bios üzerinde hdd oknumasını sağlayın. tüm işlemlerden sonra biosu kaydedip sistemin yeniden açılmasını sağlayın .eğer hala bu işlemlerden sonra sistem hdd yi görmüyorsa, hdd yİ başka bir sisteme takıp windows konumunda görülmesinin ardından format atın ve sistemi yeniden kurun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 1 Ocak 2006 22:05:46 >
  • Önerin için saol da, sistem açıkken Hdd'ye elektrik vermek konusunda emin misin? Bana çok riskli gibi geliyor. P200 zamanlarında böyle yapan bi arkadaş hdd'yi yakmıştı. Bunu kendin hiç denedin mi?
  • ben 2 yıl teknik servis müdürlüğü yaptım ve şimdi servarlar üzerine çalışıyroum. bu olayı server üzerinde kesinlikle yapamazsın fakat bu dediğim olaya güvenmedi iseniz. bunu geçip diğer adımları deneyiniz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skywalker2040

Önerin için saol da, sistem açıkken Hdd'ye elektrik vermek konusunda emin misin? Bana çok riskli gibi geliyor. P200 zamanlarında böyle yapan bi arkadaş hdd'yi yakmıştı. Bunu kendin hiç denedin mi?

Çok tavsiye edilen bir durum değil. Ancak yapılabilir.
    Bu arada sadece elinizi cihazın üst tarafına değdirerek yada hdd yi ters çevirip ( var ise ) üzerindeki kartta bulunan led den elektirik gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5214409/mpage_2/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 2 Ocak 2006 0:59:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250 gb hdd yardım!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.