Şimdi Ara

Mazda 2 - Mitsubishi colt - Toyota yaris - Honda jazz -->Japon sevenler ve kullananlara..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2. el değerleri, araçların o bahsettiğiniz özellikleri konusunda fikir veriyor merak etmeyin. Piyasaya daha yeni çıkmış kendini tam ispatlamamış mazda 2 yi ve yeni kasa değiştirmiş jazz ı habire lider yaptınız durdunuz.

Yaris'in adı yeter
  • Jazz autocar pistinin testinde fiestayı geride bırakan bir araç. Yani yol tutuş konusunda oldukça iyidir. Donanım olarak da incelerseniz VSA namı diğer ESP'yi standart bulundurur. Ncap'a girmedi ama tahminime göre 4-5 yıldız alcak.

Performans konusunda fabrika verisinden daha iyi zamanlar yakalayabilirsiniz. Yakıtta da oldukça iyidir. Fiyat olarak da tuzludur diyebilirim donanıma bağlıyorum ben bu durumu.

Kullanmış biri olarak bunları söyleyebilirim.
  • Sn Fatih_law ;

Verdiğiniz link de benim de yazım var.

Daihatsu sirionu bizzat denedim, 200 km kadar kullanma fırsatı buldum.

Eğer 2. bir araba alma fırsatım olsa kesinlikle ve kesinlikle ilk 2 tercihim Sirion ve czt olur.

Bahsettiğim otomobillere bindim ama yeterli inceleme ve yol tecrübesine sahip değilim yinede.

Sirionda dikkatimi çeken bir husus var, yerinde duramayan küçük bir tay.

Aman yarabbi o ufaklıktan bu seriliği asla beklemezdim :)

Bir sirion alıp nicelerine plaka okutmak mükemmel bir zevk, bunu bizzat yaşadım.

Ve evet, şaşırmayın bunlardan 1 tanesi bmw 5.20 idi :) Artık bmw sahibi mi yüklenmedi yoksa ben mi siriona acımadan debriyajdan ayağımı direk yana çekerek arabayı çok sıkıştırdım bunu bilemem :)

czt ile de benzer bir tecrübem var ama, czt zaten ben hızlıyım diyen bir otomobil, ama sirion herkezi hayrete düşürüyor.

Ayrıca fabrika verilerindeki 0-100 değerlerinden çok daha hızlı olduğunu söyleyebilirim.amatörce bir deneme yapmıştık sirionla.

Ancak benim sirionu listeye eklememe nedenim ; mazda 2 nin 23 bin YTL olması ve dış görünüşünün mazda kadar çekici olmaması.

Ama bunların dışında hiçbir kusuru olmayan bir canavar, hayran kaldım doğrusu.

Ben japonlardan hiç memnun değilim açıkcası, hepsi çok mükemmel ve karar vermeme engel oluyorlar

Sn tasshelhoff ;

Honda jazz gerek fiyatı ile gerekse görünümüyle daha bi avrupalı duruyo, bu yüzden çok da sıcak değilim jazz a karşı.

Mazda2 olmazsa cz3 en iyi seçenek gibi duruyo.

Mazda2 olmassa bunun nedeni amt benzeri bir sistemin olmaması olacak sanırım. Bu konuda sizinle hemfikirim.

Saygılarımla.

• en üstünü jazz
  • ilk mesajınızı okurken colttan bahsediyorsunuz hissine kapıldım...ben de bu düşüncelerle yola çıkmıştım ve colt alarak maceraya son verdim...çok şükür aracımdan çok memnunum...2.eli takma istersem...yeni bir araç alırken takasa verirsin...
  • MAZDA2 bence süper bir arac heleki bu fiyata bu kalite baska söze gerek yok bence!!!!!!!!
  • başka başlığa da yazdım..Mazda yetkili bayii EVO car mazda forumlarına Mazda 2 1.3 go opak boyalı için 22500 TL olarak ilan veriyor. Yani kampanya devam ediyor ve belki peşin para ile 22000e bile alınabilir...
    mazda 2 sürücü odaklı bir otomobil ve ben 1550 km dir- şimdilik- çok ama çok memnunum.
    Ben colta da bakmıştım ama bende bir his uyandırmadı. Mazda 2 yi daha çok sevdim..
  • yeni jazz veya mazda öneririm. benım hosuma mazda gidiyor fakat cam tavanlı yenı jazzda oldukca ıddaalı
  • bence burda jazz la mazda 2 yi karsilastirmak biraz anlamsiz olmus sinif olarak kesinlikle dogru ama arada neredeyse 10 bin ytl gibi cok buyuk bi fiyat farki var boyle olunca haliyle cogu kisi jazz der ne kadar ekmek o kadar kofte hesabi. bence 15 gunluk mazda 2 kullanicisiyim bende metaligini 22500 e alabilen sansli kisilerdenim bu fiyata sifir ve bu donanimda baska bi arac alinabilecegine inanmiyorum uzun yol olarak balikesir ve edirneye gittim ve inan aracin icindeyken surus acisindan diyorum insan kendini c segment arac kullaniyomus gibi hissediyo motor inanilmaz sessiz biraz yol sesi var o da neredeyse butun japon arabalarinda ayni fiyati da goz onune alirsak kesinlikle mazda 2 ama bana fiyat farketmez diyosaniz o zaman herkes gibi haliyle jazz.
    ancak 15 gundur hissettigim biseyide paylasmak istedim cogu 2 kullanan arkadasin da basina gelmistir ben alirken ikinci el olayini dusunmedim benim begenmem onemli araci boole dusunen cok kisi yok galiba ki mazda 2 cok az piyasada ama bu da surekli disardan bakilmanizi sagliyo bi kac kez basima geldi arac arkadan yanasiyo gecmiyo benimkinin ne oldugunu anlamaya calisiyo dikkat cekici yani:)))

• @usipka'ya katılıyorum ve Sonuçta ben de aracımı uzun yıllar kullanmak için aldım birkaç senede satmak için değil. Kısa zamanda satmayı düşünen zaten sıfır araç almamalı bence. Araç tercihi tamamen kişinin önceliklerine bağlı. Örneğin ben çoğunlukla şehir içinde (İstanbul) kullancağım, yakıt konusunda diğerlerine göre ekonomik, güvenliği ön sırada, konforlu, sorunsuz ve satın alırken bütçemi çok sarsmayacak araç düşündüğüm için en iyi tercih mazda 2 oldu.
    Jazz daha iyi bir araç tabiki ama arada 10 bin TL gibi bir fark olunca bütçeyi zorluyor.
    @egeli1981 dostum, sen de eğer mazda 2 almayı düşünüyorsan bence elini çabuk tut, zira stokta sadece go versiyon olarak, 2 metalik gri, 5 opak kırmızı, 3 koyu mavi ve 3 metalik yeşil kalmış

• bu arada hafta sonu 1000TL kadar gne zam yapmışlar mazda2 ye...1.3 mid 23450den ucuz veren yok sanırım..
  • benimde duyduguma gore stoklarda sayilli arac varmis ve yenileri gelene kadar sanirim 15 inden sonra 1000 civari daha gelicekmis sansliyiz galiba:)
  • favorim jazz
  • Jazz, Yaris, Colt, Sirion, Mazda 2, hepsi çok güzel araçlar hem tüketim, hemde sorunsuzluk açısından hepside memnun eder, iç hacim önemli değilse bencede Mazda 2 en doğru tercih olur, ayrıca tasarımıda çok hoş.
  • herkes te mazda 2 alıo heee :)

fiyatına göre tek geçerim süper ya zam gelmediyse tabii 23 e dijital klimalı değil mi:)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.