Şimdi Ara

Mazda 2 - Mitsubishi colt - Toyota yaris - Honda jazz -->Japon sevenler ve kullananlara..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar küçük hacimli bir japon almak istiyorum yakın zamanda.

Önem sırasına göre ;

1 ) Güvenlik --> euroncap testlerine göre yada tecrübelerinize göre yorumlarsanız sevinirim.

2 ) Sorunsuzluk ve dayanıklılık --> motor, karoser, kaporta ve iç mekan kalitesi nedir ? dayanıklılıkları konusunda yorumlarınız. varsa tecrübeleriniz.

3 ) Sürüş zevki ve performans --> gerek 0-100 gerekse son hıza kadar motor neler vaadediyor. akıcı ve güven verici mi ? yokuş ve düşük devirlerde canlı mı ? yol tutuşu ve stabilitesi nasıl ?

4 ) Yakıt tüketimi --> ekonomik ve performansa dayalı kullanımlarda tecrübeleriniz nelerdir.

5 ) Otomobilde gözlemlediğiniz veya tecrübe ettiğiniz en önemli problemler nelerdir.

İstediğim kriterler.

2. el satışını ve edebileceğim muhtemel satış zararlarını düşünmüyorum.

Bir japon alıp da 2 sene sonra satmak anlamsız, uzun yıllar binmek istiyorum.

Çok fazla bagaj hacmi yada çok büyük bir iç hacim de beklemiyorum. Çoğunlukla tek kişi kullanacağım otomobilimi.Ancak çok dar ve rahatsız bir iç mekan, rahatsız bir sürüş pozisyonunu da tercih etmem.

Araç %60 şehir içi, %40 şehir dışı kullanılacak. Şimdiki kullanım tarzım bunu işaret ediyor.

Tüm yorumlarınız ve emekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeli1981 -- 24 Ocak 2009; 17:26:45 >

• Jazz hepsinden üstün.
  • jazz her konuda ustundur diyorum. 2. mazda 2 3. colt 4. de yaris.
  • jazz
  • 1.jazz 2.note 3.colt 4.mazda2 bana göre tabi hepsini sıfır düşünüyorsan mazda2 baya ucuz ama biraz sıkışık bir araç. note ve coltun içi baya geniştir fakat note un bagajı daha büyüktür. jazz ise donanımına göre hakedicek bir fiyata sahip ama bana göre pahalı
  • Benim bu sınıftaki favorim Note ve Colt.
  • Kesinlikle Mazda2 Güvenlik: Euro NCAP 5 yıldız , Sorunsuzluk Ve Dayanıklılık: Mazda, Adac verilerine göre en sorunsuz marka , Yakıt tüketiminde ki düşüklüğü ve hafif yapısıyla ve sportif dizaynıyla 2008 Yılın Otomobili. ve Fiyatı şu anda süper.... Mazda 2 22.450 Jazz 30.300 http://www.honda.com.tr/otomobil/prices.htm Honda Fiyat http://www.ozaydinotomotiv.com/fiyatlistesi.html Mazda Fiyat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jazz donanımıyla ve kalitesiyle hepsinden daha iyi

1.Jazz
    2.Mazda 2

benim tercihim olurdu.
  • sıfır km alacaksanz şayet;

mazda 2 nin kampanyası hala devam ediyorsa iç hacim darlığı çok ta önemli değilse mazda 2 geçen ay için en iyi seçenekti.

ama fiyatları değiştimi bilmiyorum.

bu araçlar içinde tartışmasız en iyi araç jazz. ama 32000 ytl verip jazz almak istermisiniz onu bilemem tabi.

genel anlamda bakarsak;bu araçların hepsinde standart olan şey sorunsuz problemsiz bir sürüş ve performanslı motorlar. birbirlerinden ayrılan noktalar iç hacim- donanım ve fiyatları.

iç hacim olarak

yaris= mazda 2
    jazz= colttur

jazz ve colt özellikle arka yolculara yaris ve mazda dan çok daha geniş iç hacim sunmaktalar. şayet ailede arkada oturacak kişiler yetişkinse arka diz mesafesi önemli bir kriter olmalı.

fiyat olarak liste fiyatlarına göre konuşmuyorum tabi en pahalısı jazz yaris en ucuzları colt ve mazda 2 dir.

jazz ve mazda 2 yeni kasa iken yaris ve colt eski kasalarının makyajanmış halleri ile devam ediyorlar.

zor bir tercih söz konusu bütçenizide yazsaydınız iyi olurdu.

şayet 32000 lira verebiliyorsanız hiç sağa sola kulak asmayın gidin jazz alın.

yok o kadar param yok diyorsanız jazz ı direkt eleyin bu üçü için bayileri tek tek gezin ihtiyacınıza en uygunu hangisi onu kendiniz tespit edin.

colt ile ilgili sorunuz olursa sorabilirsiniz.

hayırlı günler.

• yeni jazz'a göre yorumluyorum<

1 ) a- pasif güvenlik, euroncap :
    1-Mazda2 ,5 yıldız
    2-toyota yaris 5 yıldız (toplam puanı düşük olduğundn 2. sırada)
    3-honda jazz, henüz teste girmemiş ama eski kasası bile colttan iyi
    4-colt 4 yıldız, önden çarpışma neticesi oldukça kötü

b- aktif güvenlik

1-mazda 2 : bir çok kaynak fiestayla beraber sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip gösteriyor.
    diğer 3 model arasında çok bir fark yok bildiğim kadarıyla.

2-sorunsuzluk, jazz>mazda2>yaris>colt ama hepsi aynı da denebilir, hiç birinden sorun yaşamazsınız.

3- performans- jazz>colt>yaris>mazda 2.

4- yakıt tüketimi jazz> mazda 2> yaris>colt , jazz ve mazda 2 nin ortalama tüketimleri eşit ama jazz'ın şehirçi tüketimi daha düşük.

fayda/maliyet olarak mazda2 açık ara lider.

• ncap e bir itirazım yok ama sorunsuzluk bölümüne itirazım olacak.

colt avrupanın B segmentinde en sorunsuz aracıdır.

2007 adac istatistiklerin göre

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ocak 2009; 19:42:11 >
  • bence Mazda2 al Euro NCAP çarpışma testlerinde yetişkin güvenliği alanında en yüksek değerlendirme olan 5 yıldız ile ödüllendirildi. Mazda2 ayrıca çocuk güvenliğinde 4 yıldız, yaya güvenliğinde ise 2 yıldız aldı.

mazda zaten dünyanın en az sorun çıkartan markası ve mazda2 sorunsuzluk bakımlarından 1. adım önde bence

performansa gelince mazda2 iki farklı motor seçeneği ile satışta
    mazda2 1.3 MZR 1.5 MZR
    Maksimum hız (km/s) 172 188
    0-100 km/s hızlanma (saniye) 12,9 10,4
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

sıfır km alacaksanz şayet;

mazda 2 nin kampanyası hala devam ediyorsa iç hacim darlığı çok ta önemli değilse mazda 2 geçen ay için en iyi seçenekti.

bu araçlar içinde tartışmasız en iyi araç jazz. ama 32000 ytl verip jazz almak istermisiniz onu bilemem tabi.

genel anlamda bakarsak;bu araçların hepsinde standart olan şey sorunsuz problemsiz bir sürüş ve performanslı motorlar. birbirlerinden ayrılan noktalar iç hacim- donanım ve fiyatları.

iç hacim olarak

yaris= mazda 2
    jazz= colttur

jazz ve colt özellikle arka yolculara yaris ve mazda dan çok daha geniş iç hacim sunmaktalar. şayet ailede arkada oturacak kişiler yetişkinse arka diz mesafesi önemli bir kriter olmalı.

fiyat olarak liste fiyatlarına göre konuşmuyorum tabi en pahalısı jazz yaris en ucuzları colt ve mazda 2 dir.

jazz ve mazda 2 yeni kasa iken yaris ve colt eski kasalarının makyajanmış halleri ile devam ediyorlar.

yok o kadar param yok diyorsanız jazz ı direkt eleyin bu üçü için bayileri tek tek gezin ihtiyacınıza en uygunu hangisi onu kendiniz tespit edin.

hayırlı günler.

Sn tasshelfoff ;

Colt la uzun süre ilgilendim, ve değerli yorumlarınızı severek okudum.

Aslında bu japon markalarının arasında tercih yapmak çok zor.

Mazda2 nin görünüşüne, cz3 ün arka ve ön tasarımına, jazz ın sunduğu hacime hayran olmamak elde değil. yaris de malum bir japon ve sorunsuz bir araç.

Hepsi birbirinden güzel otomobiller ancak bir seçim yapmam lazım.

Mazda genelde biraz daha pahalıdır ve bu sebepten dolayı ilgilenmiyordum.Ancak fiyatını duyduğumda ve mazda2 yi incelediğimde açıkcası çok beğendim.

Ve mazdanın az satılması da yollarda herhangi bir otomobil olmasına engel. tıpkı colt gibi :)

Sizlerin bu konudaki tecrübesine dayanarak bir seçim yapıcam ve keşke demek de istemem.

1. tercihim mazda2, 2. tercihim colt, 3. tercihim jazz

Açıkcası çok zorluyor bu seçim beni.

Bagaj hacmini ve birsürü gözü, iç mekan ferahlığını önemsemiyorum çok fazla.

Genelde 1 yada 2 kişi binilecek.

Asıl önemsediğim, güvenlik, sorunsuzluk ve kalite, sürüş zevki.

Saygılarımla.

• mazda 2 aldik aralik kampanyasiyla..

3 ya da 4 baslikta benle birlikte x-rayted ve 19can84 arkadasimiz da aldi ve butun ozelliklerini f/p oranlarini tartistik.

2. eli olmayan bir arac, ici de kucuk(arka diz mesafesi bence yeterli), espsi yok

bana gore artilari, standart donanimda halojen farindan krom egzoz ucuna kadar bir suru ivir zivir, esp haric guvenlik donanimlari, yeni kasa olusu ve cok farkli durmasi(tipki fiesta gibi), makul servis fiyatlari(10 bin bakimi 200 lira, dogusta 350,burdan vwcilere selam ederim), ve en onemlisi fiyati. biz 22500 e aldik metalik dahil, simdi 23bin olmus sanirim, sinifindaki en ucuz araba hemde mazda kalitesi, sorunsuzlugu ve yeni imaji.

akliniza takilan soru olursa ozellikle 19can84 (cok saglam arastirip test etti) arkadasimiza veya bana sorabilirsin. benim aracim farkli bu araci anneme aldik o yuzden gunluk kullanimi yorumlayamam fakat alinis surecinde gidip inceledim, arastirdim annemin deneyimlerini de gun be gun dinlemekteyim

sahsi fikrime gelince yerinizde olsam 32 bine (jazz hakikaten guzel bir arac ama pahali) c sinifi bakardim, b sinifi yeter diyorsaniz da mazda 2 alirdim..

• yeni colt cz3

Mazda 2 - Mitsubishi colt - Toyota yaris - Honda jazz -->Japon sevenler ve kullananlara..?

• Eğer ki maddi geliriniz çok güzelse ve ihtiyacınızı karşılayacağını düşündüğünüz için B sınıfı alacaksanız Jazz alın keyfini sürün derim!Jazz çok güzel bir araç, evet;fakat özellikle alınış fiyatı açısından ne yazık ki benim gözümde "cebi dolu; ihtiyaçtan B sınıfı araç alacaklara yönelik" olarak tanımladığım bir sınıf içerisinde ne yazık ki!

Ama eğer ki param az diyorsanız şu sıralar Mazda 2 ciddi anlamda güzel bir alternatif!Sizin saydığınız modeller arasından fiyat/fayda endeksi en iyi olan otomobil!

Bu arada Mazda 2 den sonra uygun fiyat/fayda endeksiyle göze çarpan bir başka Japon olarak Daihatsu Sirion 1,5 Sporty i de inceleme listenize eklemenizi tavsiye ederim..ESP yi dahi standart sunuşuyla ve buna rağmen 25,250 TL lik fiyatıyla;değerlendirdiğiniz modeller arasında genel liste fiyatlarına göre en ucuz 2.seçenek! Donanımsal olarak da,bahsettiğim gibi hiç birinden eksik kalır yanı yok! Buyurun bu da inceleme link.i:http://resim.donanimhaber.com/m_27668368/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 24 Ocak 2009; 20:50:57 >

• Jazz
  • quote:

Orjinalden alıntı: egeli1981

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

sıfır km alacaksanz şayet;

iç hacim olarak

yaris= mazda 2
    jazz= colttur

hayırlı günler.

Sn tasshelfoff ;

Colt la uzun süre ilgilendim, ve değerli yorumlarınızı severek okudum.

Aslında bu japon markalarının arasında tercih yapmak çok zor.

Mazda2 nin görünüşüne, cz3 ün arka ve ön tasarımına, jazz ın sunduğu hacime hayran olmamak elde değil. yaris de malum bir japon ve sorunsuz bir araç.

Hepsi birbirinden güzel otomobiller ancak bir seçim yapmam lazım.

Mazda genelde biraz daha pahalıdır ve bu sebepten dolayı ilgilenmiyordum.Ancak fiyatını duyduğumda ve mazda2 yi incelediğimde açıkcası çok beğendim.

Ve mazdanın az satılması da yollarda herhangi bir otomobil olmasına engel. tıpkı colt gibi :)

Sizlerin bu konudaki tecrübesine dayanarak bir seçim yapıcam ve keşke demek de istemem.

1. tercihim mazda2, 2. tercihim colt, 3. tercihim jazz

Açıkcası çok zorluyor bu seçim beni.

Bagaj hacmini ve birsürü gözü, iç mekan ferahlığını önemsemiyorum çok fazla.

Genelde 1 yada 2 kişi binilecek.

Asıl önemsediğim, güvenlik, sorunsuzluk ve kalite, sürüş zevki.

Saygılarımla.

iç hacim önemli değilse hiç colta jazz a bakmayın.

yariside pek sevmediniz anlaşılan

yarın bir mazda 2 alın. 2 kişi binecekse arka diz mesafeside o kadar önemli değil.

bu fiyatlara başka türlü tavsiye yapılamaz. şayet mazda 2 hala 23000 ytl gibi bir rakamda ise.

ham kaliteli hemde makul fiyatı olan ve sorunsuzluk vaat eden bir aracınız olmuş olur

ben mazda 2 23000 ytl ise ; mazda 2 yi öneririm.

şu an araba alacak olsam mazda 2 almayacak olmamda sadece 2 etken olurdu;

1- otomatiği yok

2- arka diz mesafesi bence yetersiz.

bu 2 etken dışında bende çok beğeniyorum.

ayrıca bir şekilde mazda 2 den vazgeçerseniz ve madem arabaya 1-2 kişi bineceksiniz yeni cz3 ü de incelemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ocak 2009; 21:19:43 >

• yanlis anlasilma, silinmistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 24 Ocak 2009; 21:34:01 >
  • yanlış anlaşılma ya yönelik yazılmış ve akabinde silinmiştir.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ocak 2009; 21:39:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.