Şimdi Ara

MAZDA 3-ASTRA HB HAKKINDA YARDIM EDEBİLCEK????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki 2 gün içinde sıfır 2008 model opel astra almayı düşünüyordum dün forumda mazda 3 de çok indirim olduğunu okudum bu gün mazda bayisine gittim fiyat konuştum. Fiyat uygun gibi geldi.Astra ile arasında yaklaşık 2200 ytl fark var. Astra 2008 model,enjoy sport paket,metalik renk. Mazda 3 2009 model, hb base, metalik renk.. hediye olarak da cam filmi ve park sensörü verdiler. Mazda nın 2009 model olması ve arada 2200 ytl lik fark olması kafamı karıştırdı. Hangisini alamamı önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim....

• bir astra sahibi olarak bu ikisi arasından astrayı tercih etmeni öneririm.
    Bende geçenlerde mazdaya gittim ama astra ile mazda arasında anlamlı bir fiyat farkı yok.
    Astra'nın 2. eli ve servis ağı konularında büyük artıları var, hata yapmayın astra alın derim
  • Mazda da çok hoşuma giden bir araç olmasına rağmen Astra derim..

Yaygın serivs ağı,bol yedek parçası,bu kasanın sorunsuz olması,donanımın bol olması vs vs her türlü Astra derim...

Mazdada çok iyi bir tercih olurdu ama 2.eli çok zayıf bir marka olduğu için hem zor satarsın hemde ucuza satarsın
  • mazdaya en az 5-10 yıl binicem diyorsan neden olmasın.ama yok ne olur ne olmaz satabilirimde dersen opeli elinden daha çabuk ve mazdaya göre daha az zararla çıkartabilirsin.
  • HB düşündüğün için astra derim. ancak sedan deseydin kesinlikle Mazda öneriridim. hem daha kaliteli hemde sorunsuz. ama HB kasası güzel değil mazdanın ve 2. eli de sıkıntılı.
    bu arada bravo yda şöyle bir baksan olur. bayağı iyi şeyler söylüyorlar hakkında. nede olsa daha yeni yüze sahip bir araç.
  • mazda3 kullanıcısı olarak mazda3 al derim tip olsun vs olsun bence astradan üstün
  • quote:

Orjinalden alıntı: aligfb_07

mazda3 kullanıcısı olarak mazda3 al derim tip olsun vs olsun bence astradan üstün

mazda 3 guzel olmasına guzelde yakıt ve 2 elı dusunduruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mazda 3 ü aldığında arabanın başına her gün gittiğinde heyecan duyacaksın...

Sürüş dinamiklerini hissettiğinde ; 3. vitese geçtiğinde arabanın uzamasını keşfettiğinde; trafikte sıkıntılı bir durumla karşılaştığında ; önüne aniden bişey çıktığında ; 140 la virajlara girdiğinde ; bayır diğer araçlar çekmez geri kaçırırken (özellikle ıslak zeminli dik yokuşlarda) seninki tıkır tıkır onların yanından yukarı doğru ilerlerken arabanı her gün biraz daha seveceksin.

Arabanda müzik dinlemeye bayılacaksın. Benim hiçbir c sınıfında görmedğim kalitede ses veren aracına sırf müzik dinleyip sürüş yapıp kafa dağıtmak için bile kontağı çevirip yola çıkacaksın.

Servislere sadece bakım için uğrayacaksın (bir de Allah kaza bela vermesin tabi kimseye); çünkü herhangi hiçbir sıkıntın olmayacak; bakımlar sanılanın ve sana söylenenin aksine hiç de pahalı olmayacak.

Millet sürekli triger kayışı değiştirmekle uğraşırken senin trigerin zincir olacak ve 300.000 km de değiştirilecek.

Sisleri parkları ve uzunları beyaz renk ampüllerle değiştirdiğinde kısalara da 6000k tercihe göre 8000k xenon taktığında arabana bir kere daha bayılacaksın...

Bu güzelliklerin yanında;

Yaşadığın şehir İstanbul'sa 100 km de şehiriçi (sabah ve akşam trafiklerine girdiğini düşünerek yoksa daha az yakacaktır) ortalama 9,5 - 10,5 lt benzin tüketeceksin. bir depoyla 550-600 kmden fazla gidemeyeceksin. Bu fiyatlardan sıfır alırsan kaybın o kadar fazla olmaz çünkü fiyatlar zaten çok aşağı seviyelere indi. ama normal fiyat üzerinden düşünürsek kontağğı çevirdiğinde bir miktar paran da artık tarih olacak. ama senden aracı alan adam arabayı satarken hiç zarar etmeyecek aldığı fiyata satma şansı olacak.

Ön konsoldan soğuk kış günlerinde bazı arabayı ilk çalıştırıp ilk birkaç km yol giderken bazı çıtırtılar gelecek bunlar sinirini bir miktar bozacak. Ama tamamen önemsiz ve araba ısındıktan sonra bir daha gelmeyecek olan sesler. Safkan japon arabalarının tipik bir özelliği olarak boyası ince olacak ve ufak bir temasla dahi üzerinde çizikler oluşabilecek. Bu yüzden sürekli temkinli olmak zorunda olacaksın.

Depoda sarı ışınğın yanar halde yani benzin bitmeye yakın ; bayırda başı yukarı şekilde park edersen arabanın başına geldiğinde çalıştıramadığını göreceksin, çünkü benzin motora ulaşamayacak.

Bir Mazda 3 kullanıcısı olarak elimden geldiğince arabanın iyi ve kötü yönlerini aktarmaya çalıştım. Emin ol bu yazdıklarım eğer arabayı alırsan senin de yaşayacaklarındır. İyisiyle kötüsüyle. Durum böyleyken tercih yapmak tamamen senin zevkine kalıyor.

Yani kısacası Mazda 3 seni motor mekanik yüüyen aksam vs konusunda hiç düşündürmeyecek kafan sürekli rahat olacak ... yukarıda yazılan bazı detaylar can sıkacaksa sıkabilir. bunları bir kefeye koymak arabadan ne beklediğini bilmek ve bu özellikleri ona göre tartmak tamamen sana kalmış bir tercih.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Hangisini seçerseniz seçin şimdiden hayırlı olsun... Güle güle kullanın...

• base versiyonu yerine mazda 3 toruing alırsan daha mutlu olursun. caddelerde gördügün ender mazda 3 lerin büyük kısmı touring modeli. bir bayinin 31800 e düz vitesi verdigini görmüstüm websayfasında. bizim ailede 2003 mazda 3 touring var arabanın icinde yok yok. benzin %9 civarı yakıyor ama araç kalkışlarda çok seri ve hızlı. donanım olarak enjoy un üstünde bir araçtır. motor dahil olmak üzere bize su ana kadar bir sorun çıkarmadı. buna rağmen şu anda bizde yeni bir araç bakıyoruz ve mitsubishi lancer invite AT modeline karar kılmak üzereyiz. 2003 de mazda kararı vermek daha cesaret isteyen bir adımdı biz attık mutlu olduk. opele uzak durmamızın sebebi sirketin parkında davalı oldugu icin yatan 3 adet 1.8 AT 2003 model vectra. uzaydan sanzıman getirsekde cözülmedi dertleri. ama o motora ve sanzımana özgü dediler zaten birdahada getirmediler o motoru diye biliyorum.
  • mazda 3 kasa değiştirdi.

astra ise 1 yıl içinde değiştirecek.

mazda yol tutuş ve mekanik olarak daha iyi hatta yeni kasada da aynı mekanik altyapıyı kullanılacağı düşünülürse ne kadar iyi olduğu anlaşılır.

astra ise daha kaliteli bir iç mekana sahip ve daha iyi bir motora sahip.

satarken aralarında baştaki 2200 ytl den daha çok bir fark olmayacaktır.

2009 diğerinin 2008 olması çok bir şey ifade etmiyor, ikisinin de ruhsatında 2009 yazar ve kimse de 2008 model olduğunu anlayamaz.

ben olsam astra alırdım çünkü mazda 3 ün içini arabanın geneline göre çok zayıf buluyorum.

ama mazda 3 de kesinlikle pişmn ettirmez, servis yedek parça olarak astradan farklı değil.
  • mazda 3 un sımdıkı kasası 2003 yılından ıtıbaren satısta olmasına ragmen yuzu hala eskımedı.ben aldıgım arabanın heryerde bulunmasını ıstemeyenlerdenım.o yuzden bır golf,astra,aurıs almayı dusunmem.kısısel tercıh yanı.ama bu saydıklarım da kalıtelı arabalar.ve pıyasaları daha ıyı.su da varkı mazda,mıtsubıshı,subaru gıbı arabaların da hastaları var.aracı satmak ıstedıgınızde eger arac temızse ve makul bır fıyat ıstersenız elınızden cok hızlı cıkabılır.orneklerı de var!bu arada astra ve mazda base arasında astrayı tercıh etmelısın.mazda 3 olacaksa tourıng derim..
  • bu konularda çok yazıldı çizildi hem google da hem dh de aramayı kullanın mazda 3 ün pek çok konuda bariz üstünlüğü mevcut
  • Bende Mazda 3 derim.Bu yaza bende almayı düşünüyorum.Bulunduğum yerde 4-5 tane var ve geçerken herkesin dönüp tekrar tekrar baktığı bir araba.Astarayı bilmiyorum ama pek hoşuma giden bir araç değil..Tabii kişisel bir durum
  • İkisinin de 1 sene içinde yeni kasası çıkacak.

Arkadaslar mazda3'ün yol tutuşunun çok iyi oldugunu söylemişler ama Astra'nın da yol tutuşu senelerdir referans niteliğindedir.
    İç mekan kalitesi olarak Astra öndedir ve ilerde daha az takırtı yapacagı da aşikardır. (bunu da Opel ve Mazda'nın bende bıraktıgı izlenimlere dayanarak yazdım)
    Tahminim motor sesini, yol sesini ve rüzgar sesini Mazda3ten daha çok alıyodur içeriye.
    Motor olarak pek bir farkları yok 1.6 motor bazında. Twinport motor biraz daha ekonomik olabilir.
    Bu arada Mazda3'ün yoldan geçerken bi bakana bir daha baktıran tarzda bir araba oldugunu sanmıyorum, yani en azından Astra bana daha çekici geliyo, her ne kadar trafikte sayısı baya bi artmış olsa da.
    Mazda3ün de en büyük avantajı Japon sorunsuzlugu.

Ama ikisi de yakın kalitelerde araçlardır, hangisini alırsanız alın pişman olacagınızı sanmam.
    Ayrıca şu aralar Mazda fiyatları da çok makul.

edit: Ayrıca 2.el degeri de düşünüldüğünde çok uzun süre binmeyecekseniz Astra almak daha mantıklı gibi. 5-10 sene binecekseniz Mazda da güzel bir seçim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 30 Aralık 2008; 14:30:41 >

• 2el servis bakımından astra derim
  • mazda 3 um var.
    memnunum arkadas 0 astra almıştık 2 sene once her tarafı dokuluyor.

Mazda 32 lere alınır cunku aslında 40 liralık araba, ama astra zaten 30 liralık araba.
    2 elini bosver su anda ne alsan boş 2 el zaten oldu ve gömüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.